USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

7 bin 500 tonluk içme suyu deposu açılışı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu...

7 bin 500 tonluk içme suyu deposu açılışı yapıldı
17-03-2017 09:46
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisi açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapıldı.

Bakan Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Nizip ilçesinde yaptırılan içme suyu tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, hayatın kaynağının su olduğunu, su olmadan hiçbir şey yapılamayacağını dile getirdi.Kayseri'de belediye başkanlığı görev süresinin ilk yıllarında kentteki su kayıp kaçakların yüzde 70'ni kapsadığını belirten Özhaseki, AB destekli hayata geçirilen çalışmanın kente hayırlı olmasını diledi.

Dışarıya atılan suyun da kanallarla temizlenmesi gerektiğinine değinen Özhaseki, "Çevre bize emanet, tıpkı bedenimiz, toprağımız, vatanımız ve bayrağımız gibi. Dışarıya verdiğimiz kirli su yarın öbür gün içme suyumuza karışır. O yüzden kendi yaşantımızı korumamız lazım." diye konuştu.

Son 100 yıl içerisinde yeryüzü ısısının 1 derece, havadaki karbon miktarının ise yüzde 42 arttığına dikkati çeken Özhaseki, bunların doğadaki dengenin bozulmasından kaynaklandığını vurguladı.

Türkiye'nin çevreye karşı düşen görevini yerine getirmeye çalıştığını, buna rağmen ülkenin bazı dezavantajlarının da olduğuna işaret eden Özhaseki, şöyle devam etti: "Deprem risklerimiz var yer altında. Üstünde de fitne var. 'Üç tarafımız denizlerle dört tarafımız düşmanla çevrili' derlerdi. Önceden bazen niye öyle diyorlar ki diye düşünürdüm. Ama şimdi geldiğimiz noktada görüyorum dört tarafımız değil 14 tarafımız düşmanlarla çevrili. 15 Temmuz'u geride bıraktık. Böyle önemli bir konuda Meclisimiz bombalanmasına rağmen adam akıllı çıkıp geçmiş olsun diyen olmadı."

REFERANDUM SÜRECİ

Bakan Mehmet Özhaseki, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, “Bizim bir ve diri olmamız lazım. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı var, güçlü olmak. Güçlü olmazsak ezanımız okunmaz, bizi yaşatmazlar. O yüzden uyanık olmamız lazım. Önümüz açık bunu bilin. Özellikle referandum sonrasında önümüz daha da açılacak” değerlendirmesini yaptı. Halk oylaması sürecine de değinen Özhaseki, ikili sistemin yürümediğini, kavga sebebi olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet dönemindeki ikili sistem nedeniyle yaşanan sorunlardan örnek veren Özhaseki, şunları kaydetti: "Anayasa kitapçığı şöyle bir atıldı insanlar perişan oldu. Bunu sürdürmemiz mümkün mü? Şimdiki sistemde cumhurbaşkanı yetkisine bakın. Her türlü yetki var ama hiçbir şeyden sorumluluğu yok. Bir taraftan da sizin iş yapın diye seçtiğiniz bakanlar var. Şimdi gidiyor evet. Çünkü başbakanla cumhurbaşkanı aynı cenahtan gelen kadar ortaklığı yapmış insanlar. Onlar olmasa ne yapacağız oturup, 'Yarabbi anlaşabilen insanlar gönder' diye dua mı edeceğiz."

DOĞU’NUN PARİSİ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkanı Begeot da açılış için Paris'ten geldiğini hatırlatarak, "Doğu'nun Paris'inde olmaktan çok mutluyum" ifadesini kullandı.

Çevrenin korunmasına yardımcı olacak ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına katkı sağlayacak bir projenin hayata geçirildiğini anlatan Begeot, bu projeyle Nizip'in içme suyu kalitesinin iyileştirildiğine işaret etti.Çevre alanında 2002 yılından bu yana çok ciddi yatırımları yapıldığını aktaran Begeot, söz konusu yatırımların Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyeleri kapsadığını söyledi.

Su, atık su ve alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesinde önümüzdeki süreçte de çok sayıda şehrin destekleneceğine değinen Begeot, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, o yüzden ihtiyaçlarının da o derece büyük olduğunu sözlerine ekledi.

ÖZHASEKİ'Yİ ÖRNEK ALIYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "abimiz" diye seslendiği Özhaseki'nin Kayseri'deki başarıları nedeniyle kendilerine örnek olduğunu vurguladı.Tecrübenin kıymetli olduğunun altını çizen Şahin, bu anlamda Özhaseki'nin tecrübeleri nedeniyle tüm belediyeler için fırsat olduğunu vurguladı.

Şahin, milletvekilliği, bakanlık ve belediye başkanlığı yapan birisi olarak kalkınmanın yerelden başladığına en iyi şahitlik eden insanlardan birisi olduğunu belirterek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın fikrinden hareketler çalışıyoruz. Dezavantajlı tüm kesimlerin rahatça yaşayabilmesi için hep birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.

Yerel kalkınmanın tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğine dikkati çeken Şahin, Gaziantep olarak bu konuda emin adımlarla ilerledikleriniz sözlerine ekledi.Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, kurdele keserek tesisin açılışını yaptı.   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler