USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Ak Partili Gül'den, sınırın sıfır noktasından evet mesajı

Suriye sınırına sıfır noktasındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinde seçim bürosu açılışını yapan...

Ak Partili Gül'den, sınırın sıfır noktasından evet mesajı
12-03-2017 10:04
Gaziantep

Suriye sınırına sıfır noktasındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinde seçim bürosu açılışını yapan Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Hayır diyenlere bakınca evet demenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" dedi.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci ve Gaziantep milletvekilleri ile birlikte Suriye sınırına sıfır noktasındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta bölge halkına seslenen Abdülhamit Gül, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile ilgili yürütülen evet kampanyası hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ve Yeni Anayasa'nın önemine değinen Genel Sekreter Gül, hayır kampanyası yürütenlerin ise ülkeye hayrı dokunmayanlar ile ülke için kötülük düşünenlerin olduğunu ifade etti. Yeni anayasada artık krizlerin ortadan kalkacağını savunan Gül, "Kampanyada hayır diyenlere bakınca evet demenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu ülkeyi bölmek isteyenler 'hayır' diyor. Bu ülkede 15 Temmuz'da üzerimize bombalar yağdıran FETÖ terör örgütü 'hayır' için kampanya yapıyor. Bu ülkenin hiçbir şekilde hayrını istemeyen Almanya ve Hollanda 'hayır' kampanyası yapıyor. 16 Nisan'da anayasa değişikliği yapılacak olan halk oylamasında kararı Almanya vermeyecek, Hollanda vermeyecek bu kararı ülkemizdeki kardeşlerimiz büyüklerimiz verecektir" dedi.

"Mevcut sistem merhum Adnan menderesleri idam ettirdi"

Mevcut parlamenter sistemin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Muhtar bile olamaz" denilerek, Pınarhisar Cezaevine gönderdiğini hatırlatan Gül, "Bu sistem, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam etti. Bu sistem 'sen başörtülüsün' diye ayrım yapan bir sistemdir. İşte bizler de darbeci, halka tepeden bakan bu sistemi değiştiriyoruz. Çünkü bu sistemden sonra Türkiye, dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girecek. Daha güçlü bir ekonomiye sahip bir ülke haline gelecektir. Bu yüzden tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek millet için herkesi güçlü bir şekilde 'evet' demeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Mevcut sistemle Türkiye yürümez"

Ak Parti İl Bakanı Eyup Özkeçeci ise Türkiye’nin artık mevcut sistem de kabına sığamadığını belirterek, büyük Türkiye için yeni anayasa ve başkanlık sisteminin gerekli olduğu kaydetti. Özkeçeci, "Ülkemiz 15 yıldır kalkınma ve gelişme de zirve yapmış durumda. Fakat mevcut sistem de ülkemizi yavaşlatan ve daha da hızlanmasına engel olan sebepler var. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bunlar ortadan kalkacak" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin güçlü bir lidere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Özkeçeci, "AK Partinin Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok güçlü bir lider. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız, biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık dediğinde birileri alay etti. Fakat 15 Temmuz gecesi Cumhurbaskanımız Recep Tayyip Erdoğan, silahların ve tankların gölgesinde havaalanına inip, milletiyle buluşurken, birileri arka kapılardan ilçe başkanlarının evine kaçtı. Cesaret, adamlık ve dik duruş işte budur. ”Öleceksek adam gibi ölelim” sözlerinin boşa söylenmediğini 15 Temmuz gecesi Lideri ile birlikte milletimiz göstermiştir" ifadelerine yer verdi.

"16 Nisan'a hazır bir teşkilat halindeyiz"

Referandum bir partinin meselesi olmadığını da sözlerine ekleyen Özkeçeci, "Bugün besmeleyle, inançla yeni bir geleceğe hep birlikte yürümek istiyoruz. Bu Türkiye’nin istikbal meselesi ise Nurdağı’nda, İslahiye’de ve Gaziantep’te bu ülkenin geleceği adına en fazla gençlerin sahada olması gerektiğini söylüyorum. Çünkü bu seçim daha sonraki yılları kapsayacak bir seçimdir. Hamt olsun ki Recep Tayyip Erdoğan’ın bir seçilme problemi yok. Biz bundan sonra 'bayrak, devlet, millet bir daha zeval görmesin' diye bu seçimi yapıyoruz. 16 Nisan’a hazır bir teşkilat halindeyiz. Referandum bir partinin meselesi değildir. Ama bu çatı altındaysak ve lideri Recep Tayyip Erdoğan olan bir teşkilatın mensuplarıysak bu siyasi hareketin referandumda evet oyları her şeyden önce AK Parti’yi ve liderine gönül vermiş AK Partilileri daha fazla ilgilendiriyor” dedi.

"Almanya ve Hollanda'da vatandaşlarımızla buluşmaya engel olan bir akıl var"

Başkan Özkeçeci ise, "Almanya ve Hollanda’da kendi vatandaşlarımızla buluşturulmaya engel olan bir akıl var. Biz bu aklı biliyoruz. Çünkü bizim milletimize kurşun sıkan, tankı ve tüfeği onlara doğrultan ne kadar FETÖ alçağı varsa bu ülkeyi terk edip oralara sığındılar. Asla unutmamamız gereken bir şey var. Neden CHP ‘hayır’ diyor? Neden HDP ile kol kola? Batı dünyada neden hayırcıları destekliyor? Hepimizin çok önemli sorumlulukları var. Biz gönüllere giren bir dil kullanalım dedik, Türkiye sadece bir ‘evet’ veya ‘hayır’ı oylamayacak, Türkiye geleceğini oylayacak. Ayağa kalkan, yeniden ümmetin umudu olan bir Türkiye var. Onun için bu Türkiye ayağa kalkmasın diye onlar hayırcıların yanında. Biz yeni bir İstiklal Savaşını sonlandırmak için 16 Nisan’da mutlaka CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye hangi partiye oy vermiş olursa olsun önemli değil, her kesimi mutlaka sandığa davet edeceğiz" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler