USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“5 bine yakın öğretmen ihtiyacı var”

“5 bine yakın öğretmen ihtiyacı var”
19-06-2018 07:33
Gaziantep

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, kentte 5 bine yakın öğretmen açığının bulunduğunu açıkladı. Avan, “2017-2018 eğitim öğretim yılı MEB’de nitelik tartışmalarının tavan yaptığı bir yıl oldu. Yıllardır şu kadar okul, şu kadar derslik, şu kadar öğretmen ataması yapıldı diye milli eğitimi adeta sayıdan ve nicelikten ibaret gören siyasi iktidar anlayışı, niteliğin önemli olduğunu geç de olsa anlamak zorunda kaldı” dedi.

“NİTELİK TARTIŞMALARINI YAŞADIK”

Avan açıklamasında, “2017-2018 eğitim öğretim yılı MEB’de nitelik tartışmalarının tavan yaptığı bir yıl oldu. Yıllardır şu kadar okul, şu kadar derslik, şu kadar öğretmen ataması yapıldı diye milli eğitimi adeta sayıdan ve nicelikten ibaret gören siyasi iktidar anlayışı, niteliğin önemli olduğunu geç de olsa anlamak zorunda kaldı. Yıllardır eğitimde yandaşlaşmak ve kendi zihniyetini dayatmak için sistem tartışmaları yürütülmektedir. Milli eğitimdeki sistem tartışmaları 2011 yılındaki 4+4+4 sistem dayatmasıyla kuşatmaya dönüşmüştür. İşte kuşatılan milli eğitimde müfredat dayatmalarıyla kuşatmanın tamamlanmaya çalışıldığı günümüzde eğitimde niteliği bitirdiklerini fark ettiler. Fark ettiler fark etmesine ama eğitimi yıllardır kendi zihniyetlerini hakim kılmak için yandaş kampına çevirenler, kuşatanlar hiç aynaya bakmadılar faturayı yine öğrencilere, öğretmenlere kesmeye çalıştılar” dedi.

“FATURA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE KESİLDİ”

Avan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“2017-2018 eğitim-öğretim yılı niteliği artırılması için sınav sisteminin akşamdan sabaha değiştirilmek istenmesiyle öğrenciler kobay yerine konularak ilk fatura öğrencilerimize kesilmiştir. 2 Haziran 2018 tarihinde yapılan LGS sınavından 1 milyon öğrenci ağlayarak çıkmıştır. Sınav sistemi dayatmalarından sonra bu sınava neden giriyorsunuz, soruları zorlaştırarak sizi sınava girdiğinize pişman ederiz dercesine öğrenciler adeta cezalandırılmıştır. MEB sınav sonuçlarını 22 Haziran 2018 tarihinde açıklayacağını daha öncesinden ilan etmesine rağmen 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler nedeniyle sınav sonuçlarının açıklanması 26 Haziran 2018 tarihine ertelemiştir. 1 Milyon öğrencinin girdiği sınav sonuçları bile siyasi manevra yapılarak, faturayı ben ödemem, öğrenciler ve veliler ödesin noktasına getirilmiştir. LGS sınavları açıklandıktan sonra ise yine büyük sıkıntıların yaşanacağını şimdiden söyleyebiliriz. Herkes evine en yakın okula gidecek anlayışı ve sloganıyla yeterli puan alamayıp nitelikli okullara gidemeyen öğrencilerin evine yakın ve adrese dayalı okullara kayıtları sırasında tam olarak kaos yaşanacaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız her ilde nitelikli okullardan sonra başarılı olan Anadolu Liselerine girmek için yarışacaklardır. Milli Eğitim Bakanlığı nitelikli okul kavramıyla beraber kayıt döneminde yaşanacak yeni bir kaos ve huzursuzluğunda kapısını açmış bulunmaktadır. İstediği okula gidemeyen öğrenciler ise özel okullara zorla yönlendirilmiş olacaklardır. MEB’in bu anlayışını kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın umutları karartılarak gelecek planlaması yapılamaz. Milli Eğitim Bakanlığı çocuklarımızın mutsuz ve umutsuz olduğu bir Türkiye istiyorsa, bunu asla kabul edemeyiz. Milli Eğitim Bakanlığı anlayışı ve zihniyeti artık eziyete dönüşmüş görünmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, kadro ve zihniyet olarak tepeden aşağı değiştirilmelidir.

Yine milli eğitimdeki adrese teslim şube müdürlüğü, okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı sınavlarıyla eğitim yönetimi yandaşlara teslim edildi. Özellikle 2013 yılından sonra işini ne kadar kötü yapan, ehliyetsiz liyakatsiz yandaş varsa milli eğitimde yönetici yapıldı. Bu yandaşların milli eğitime dayatılmasında dini grupların etkisini ve nüfuz alanlarını da unutmayalım.”

“PERFORMANS DAYATMALARI KARŞISINDA BUNALDIK”

“Yıllardır çalışan öğretmenlerin alacağı başarı, üstün başarı ve ödüllerin büyük çoğunluğu yine yandaşlara verildi. Çalışan öğretmenlerin ödüllerinin yönetici olması için ödül alması gerekiyor düşüncesiyle sürekli yandaşlara ve ekseriyetle de yandaş yöneticilere verilmesi öğretmenleri olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Eğitimde başarıyı arttırmak yerine, ayrımcılıkta, ötekileştirmede, yandaşlaşmada zirve yapılmaya devam edilmektedir” şeklinde konuşan Avan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Sonuçta eğitimde başarısızlığın sebebi olan Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve taşra teşkilatları, yandaş okul yöneticileri el birliğiyle faturayı öğrencilerden sonra öğretmene kesmeye çalışmaktadırlar. Bunun içinde “Öğretmen performans değerlendirme sistemini” öğretmenlere dayatmaya çalıştılar. İşte yapılan eğitim öğretim çalışmaları yanında, faturayı öğrencilere kesmek için lise ve üniversiteye geçişler için yapılan sınav sistemi değişiklikleri ve “Öğretmen performans değerlendirme sistemi” dayatmaları 2017-2018 eğitim-öğretim yılına damgasını vurmuştur. Yine sonuçları daha önce açıklanması gereken şube müdürlüğü mülakatları 26 Haziran 2018 seçimleri sonrasına alınmıştır. Okul müdürlüğü, okul müdür başyardımcılığı ve okul müdür yardımcılığı mülakat sonuçları Mayıs ayı içinde açıklanması gerekirken yine 24 Haziran 2018 seçimleri sonrasına açıklanacaktır. Nisan ayı içinde yapılan 20 bin öğretmen alımı için yapılan mülakat sonuçları 24 Haziran 2018 seçimleri sonrasına alınmıştır. Tüm bu sınavlara baktığımızda yıllardır yandaş kayırmanın yapıldığı, eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yapılan sınavlardır bu sınavlar. Milli Eğitim Bakanlığı özellikle mülakatlı yapılan bu sınavlarda yapılan ayrımcılığı ve yandaş kayırmayı gizlemek için sonuçları 24 Haziran seçimlerinden sonra açıklamak istemektedir. Çünkü bu sınavlar yıllardır şaibeli sınavlar olmuştur. Bu sınavlarda utanılacak şeyler yapılmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak bu sınavları bazen ülke genelinde bazen Gaziantep’te bazen ise diğer illerde haksızlık, ayrımcılık ve hile yapılması nedeniyle iptal ettirmiştik. Bu sınavlar ve sonuçları incelendiğinde Türkiye’nin parti devletine götürüldüğü ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı bu sınavların seçimler öncesi açıklanmasından oy kaygısı nedeniyle çekinmektedir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler