USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Kantincilere FETÖ oyunu

Kantincilere FETÖ oyunu
06-11-2016 08:00
Gaziantep

Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, okul kantinlerinde çıkarılan yasaklı ürünler kararını FETÖ’cü komisyon üyelerinin aldığını söyleyerek komisyonun yeniden toplanıp kararın gözden geçirilmesini talep etti. FETÖ’nün bir oyununun da kantinciler üzerinde oynandığına dikkat çeken Kelleci, öğrencilerin de, velilerin de kantincilerin de mağdur edildiğini söyledi. Komisyon kararı için Gaziantep milletvekillerinin harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Başkan Kelleci, “Araştırılsın, ürünler gerçekten zararlı ise yasağa razıyız” dedi.

KOMİSYON KARARINDA FETÖ ETKİLİ OLDU

Kantinlerde yasaklı ürün tedirginliğini komisyonda görevli FETÖ’cü kişilerin aldığını ve kararı alan komisyon üyelerinin çoğunun FETÖ soruşturması ile içeriye alındığını vurgulayan Kelleci, “Kantinciler odası olarak yasaklarla ilgili kurulun tekrardan toplanarak kararı yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Komisyonun kararı yanlış alınmıştır. Bu kararı alanların çoğu şu an FETÖ’den dolayı içeriye alındı. Bu FETÖ’cü komisyon üyeleri tarafından kasıtlı olarak çıkarılmış bir durumdur. Veliler şu anda ikilem içinde. Hangi ürün zararlı hangi ürün yasaklanmalı yıllardır bakanlığın satılmasına izin verdiği ürünler şimdi zararlı deniliyor. İşin aksi yanı yasaklanan ürünler sadece kantine yasak okulların karşısında yer alan büyük AVM’lerde marketlerde serbest. Bu konuda devletimizden ve Gaziantep milletvekillerimizden çare bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

VELİLER İKİLEM İÇİNDE KALDI

Velilerin de öğrencilerine kantinden bir şey alma hususunda ikilem içinde kaldığını aynı ürünlerin kantinde yasak olmasına karşın marketlerde serbest olduğunu söyleyen Kelleci, “Veliler büyük bir ikilem içinde. Alsak mı almasak mı sıkıntısı yaşıyor. Okul kantininde bisküvi de çikolata da yasak deniliyor. Ama bunun satışı marketlerde serbest. Çocuk zaten oralardan alıyor. Ulusal firmalara da baktığımızda yalnızca bir firma yeni çıkarılan ürünlerin üretimini gerçekleştiriyor diğer tüm firmalar kaldırdı. Bu durum tekelciliğe yönlendiriyor. Öğrenci velileri de net bir açıklama bekliyor. Madem yasaksa neden sadece kantincileri yasak” dedi

 !#**h10027**#! 

OKUL ÖNLERİNDE TEHLİKE BEKLİYOR

OHAL durumu ile çıkarılan yasa ve yönetmeliklerle okul önlerinde öğrenci velilerinin içeriye alınmadığını ve okul önlerinde oluşan kalabalığın art niyetli insanlar tarafından kullanılabilme tehlikesi olduğunu söyleyen Kelleci, “OHAL durumundan dolayı çıkarılan yasa ve yönetmeliklerle öğrenci velileri sabah ve öğle saatlerinde okul içerisine alınmıyor. Önümüz kış ayı bu durumda hem öğrencilerimiz hem de öğrenci velilerimiz mağdur olacaklardır. Öğrenci velileri güvenlik hususuyla okulun belirli bir bölümünde içeriye alınabilir. O kalabalıkta kötü niyetli insanlar da barınabiliyor. Okul giriş çıkışlarında fazlasıyla kalabalık oluyor. Öğrenci velilerine çıkarılacak bir belge ile okul içine alınabilir böylelikle hem mağduriyet giderilir hem de tehlikenin önüne geçilir” dedi.

KOMİSYON KARARI YENİDEN İNCELENMELİ

Komisyon kararının yeniden incelenmesi ile gerçekten zararlı bulunan ürünlerin yasaklanmasına razı olduklarını ancak kararın düşündürücü olduğunu kaydeden Kelleci, şu açıklamalarda bulundu, “Küçük esnafın korunmasını talep ediyoruz. Küçük esnaf vergisi ile desteği ile devletinin her zaman yanında olmuştur. Ancak yine söylüyoruz kantinlerde yasaklı ürün telaşesini FETÖ’cü insanlar çıkartmıştır. Ürün yasaklamasına giden komisyon üyelerinin bugün çoğu FETÖ soruşturmasından içerde. Komisyon kararı yeniden incelenmeli. Karar yeniden incelensin gerçekten zararlı ise biz yasaklanmasına razıyız”.

YEMEK VERMEK İÇİN HAZIRIZ

Gaziantep’te okul kantinlerinin üç çeşit yemek vermek için hazır olduğunu ve gerek zabıta gerekse Tarım İl Müdürlüğü’ vurgulayan Kelleci, “Kantinlerimizde biz yemek çıkartmaya da hazırız. Hem de bir gün önceden yapılıp servis edilen yemek değil anlık taze olarak üretime hazırız. Bunu tarım müdürlüğü de zabıta müdürlüğü de denetleyebilir. En azından çocuğun seçme hakkı olsun. Biz günlük üç çeşit yemek çıkartma kapasitesine de sahibiz. Tüm denetimlere de hazırız. Çocukların sağlığı için zararlı olacak ürünleri zaten bizler satmayız” ifadelerinde bulundu.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler