USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Video Haber

Abdulhamit Gül: "MİMARI MİLLETTİR"

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep’te basın mensupları ve partililerle bir araya geldi.

Abdulhamit Gül:
30-01-2017 16:23
Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep’te basın mensupları ve partililerle bir araya geldi. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Gül, “Bu anayasa değişikliği diğer anayasa çalışmalarından çok farklıdır. Çünkü bu anayasa değişikliğinin mimarı milletimizdir” dedi.

 !#**v975&pl=true**#! 

KATILIM YOĞUN OLDU

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Basın mensupları ve partililerle bir araya gelen Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne ve Referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığından düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Sekreter Abdulhamit Gül, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Başkanvekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci ve çok sayıda partili katıldı.

“1982 ANAYASASI DARBECİLERİN HAZIRLADIĞI BİR ANAYASADIR”

Türkiye’nin önemli bir dönemden geçtiğini söyleyen AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, “Gerçekten Türkiye tarihine, Türkiye demokrasi tarihinin çok önemli bir dönemini hep beraber yaşıyoruz. Türkiye’de 1876 Anayasası ile beraber 5 anayasa yürürlüğe konmuş ama bu anayasaların hemen hepsi olağanüstü koşullarda, olağanüstü şartlarda hazırlanarak yürürlüğe konmuş anayasalar. Darbeler sonrası millete rağmen yapılmış, darbe benzeri olağanüstü koşullarla millet bu işin dışında tutularak yapılmış. Ama millettin kendi iradesiyle bir sivil anayasa yapma imkânı hep elinden alınmış ve şuan yürürlükte olan 1982 Anayasası da 12 Eylül 1980 Darbesi’nden sonra, darbecilerin hazırlayıp yürürlüğe koymuş olduğu bir anayasadır. Yürürlüğe konduğu andan itibaren her parti, her sivil toplum kuruluşu bu anayasadan kurtulmak gerektiğini hep ifade etmişlerdir. Son seçimlerde dâhil olmak üzere bütün partiler, 1982 Anayasası’nın yerine yeni bir anayasa yapmayı millete vaat etmişlerdir” dedi.

“YENİ ANAYASA YAPACAĞIMIZI VAAT ETTİK”

AK Parti’nin yeni anayasa çalışmalarına ilişkin vaatte bulunduğunu kaydeden Gül, “AK Parti olarak bizlerde yeni anayasa vaadimizi hep vaat ettik. Milletimizin her önüne çıktığımızda, tüm beyannamelerimizde yeni bir anayasa yapacağımızı hep vaat ettik. Ancak milletvekili sayısıyla milletimizin önüne gelmek için yeter sayıya ulaşamadık. 330 milletvekiline sahip olmadığımız için milletimizin önüne yeni bir anayasa paketini, yeni anayasa metnini getiremedik. MHP ile yapmış olduğumuz bir uzlaşma görüşmeleri neticesinde ortaya bir anayasa değişiklik paketi ortaya çıktı. Hepinizin de takip ettiği üzere meclisimizde 339 milletvekilimizin oyuyla bu teklif milletimizin önüne gelmiş bulundu. Türkiye Büyük Meclisinde kabul edilen teklifin anlamı, manası bu konuda asıl söz sahibi olan milletin önüne meselenin gelmesidir. Bu mahiyeti itibariyle de bu anayasa değişikliği diğer anayasa çalışmalarından çok farklıdır. Çünkü bu anayasa değişikliğinin mimarı milletimizdir” diye konuştu.

“AK PARTİ MİLLETİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMIŞTIR”

Yeni Anayasa’nın milletin kendi iradesiyle ortaya konduğunu sözlerine ekleyen Gül, “Darbeler sonrası yürürlüğe konan bir anayasa yerine milletin kendi iradesiyle, “Ben Türkiye’deki, yürütmedeki çarpıklığı, Türkiye’deki yönetim istikrarsızlığını ortadan kaldıracağım” diyerek hazırlanan teklifi kendisinin kabul edeceği veya kendisinin karar vereceği bir metin olarak ortaya çıkmıştır. Bu anlamda da diğer anayasalardan farklıdır. Çünkü bu anayasa değişikliğini sivil bir anayasa, AK Parti 316 milletvekilinin imzasıyla meclise sunmuş ve MHP’nin değerli milletvekillerinin desteğiyle de 339 milletvekilinin desteğiyle meselenin asıl sahibinin, milletin önüne gitmiştir. Bu meselede AK Parti, her zaman olduğu gibi millettin sözcülüğünü yapmıştır. Asıl olarak Anayasa değişikliği talebi milletimizin kendi talebidir. AK Parti bunun sözcülüğünü yapmıştır. Sadece metin haline getirdik, asıl karar verecek olan milletimizin kendisidir” diye konuştu.

“SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK”

Anayasa ile ilgili son sözü milletin söyleyeceğini ifade eden Gül, “Bu metnin ruhunda, özünde rahmeti Erbakan Hoca’nın, Türkeş’in, Demirel’in, Özal’ın Türkiye için düşünmüş oldukları, Türkiye’deki sistem sorunlarının, ekonomik krizleri, siyasi krizleri ortadan kaldıracak bir değişiklik teklifinin milletin önüne getirme lutfu, milletin önüne getirme imkânı AK Partiye nasip olmuştur. Burada sonsözü söyleyecek olan milletimizdir. Biz her aşamada 367’nin üzerinde bile olsa, 339 oyla milletin önüne bu teklif gelmektedir. 367 oyla milletin önüne gelmeden de yürürlüğe girebilir. Ama biz anayasa değişikliği teklifini biz kaç oy olursa olsun, isterse 400 oyla kabul edilsin biz milletimize soracağız” dedi.

“MİLLETİMİZ BİZE ÖDEV VERDİ”

Yeni anayasayı millete soracaklarını belirten Gül, “ O yüzden bugün milletimizin önüne gelen bir metindir. Bu anaysa değişikliği esas itibari ile Türkiye’nin birliğini, bekasını kuvvetlendirecek, Türkiye’nin bekasını güvence altına alacak bir anayasadır. Özellikle 15 Temmuz günü Türkiye’nin birliğine, bekasına yönelik terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişimine karşı milletimiz çıplak elle, tankın, F16’ların karşısına çıkarak, bu darbeyi, bu hayasızca akını durdurmuştur. O gün canıyla, kanıyla İstiklal Marşımızı, Başkentimizi, Bayrağımızı, Cumhuriyeti, demokrasiyi koruyan milletimiz, siyasete bir ödev vermiştir. Bir daha asla 15 Temmuz gibi bu ülkenin birliğine, devletimizin varlığına hiç kimse tecavüz edemesin ve siyasetin bu ödevi yerine getirerek hazırlamış olduğu metin, işte Nisan ayında yapacağımız referandumdur. Bir daha Türkiye’nin varlığına, bekasına, üniter yapısına, başkentine, bu milletin İstiklal Marşı’na, cumhuriyetimize, demokrasimize saldırı olmasın, herkes kendi kimliğiyle, yaşam tarzıyla, laiklik ilkesiyle, herkesin inancı ve istediği gibi yaşayabileceği bir Türkiye’nin güvencelerini garanti altına alacak bir metin olarak, milletin önüne gelmiş bir metindir” dedi.

“TÜRKİYE REJİMİ KORUNMAKTADIR”

Yeni anayasa metninde Türkiye’nin rejiminin korunduğunu söyleyen Gül, “ Bugün ‘rejim değişikliği yapılıyor’ diyenler, 15 Temmuz’da rejimimize yönelik tehdidi, cumhuriyete, demokrasimize yönelik tehdidi elleriyle, yüreğiyle engelleyen bu milletin gözlerine bakarak, yalan söylemeye çalışıyor. Bu millet 15 Temmuz’da rejime, cumhuriyete yönelik tehdidi, ellerinin tersiyle itmiştir. Bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Milletten başka hiçbir güç tanımadım’ yapmış olduğu çağrıya vermiş olduğu cevapla Türkiye’nin bekası korunmuştur. Bu anayasa teklifimiz Türkiye’nin hükümet sistemine yönelik bir değişiklik teklifidir. Rejim değişikliğine ilişkin bir teklif, asla teklifimizde yer almamaktadır. Türkiye Devleti’nin Cumhuriyet olduğu, Türkiye’nin temel nitelikleri korunmakta, Türkiye’nin ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğü bu anayasayla güvence altına alınmakta ve korunmaktadır. Bu anayasa Türkiye’nin güçlü bir Türkiye olması, siyasi ve ekonomik krizlerden kurtularak, daima önüne bakacağı bir anayasa eşitlik teklifidir” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANININ MECLİSİ FESH ETME YETKİSİ YOK”

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yürütmedeki çift başlılığın ortadan kaldırılacağını ve kararı verenin yine millet olacağını söyleyen Gül, “Yürütmede çift başlılığı ortadan kaldırarak milletin yürütmeyi seçeceği bir sistemin adıdır. Tıpkı bu milletimiz yasama organını kendisi seçtiği gibi yürütme organını da kendisi seçecektir. Halk istemiyorsa gönderecek beğeniyorsa bir daha seçecek. Bizim teklifimizde kişisel bir iktidar yoktur. Sadece iki dönemle ve beş yıl ile sınırlı bir Cumhurbaşkanlığı söz konusu. Bu teklifimiz ile meclisin gücü daha da arttırılmaktadır. Asla Cumhurbaşkanı’nın Meclisi dağıtma fes etme gibi bir yetkisi bulunmamaktadır” dedi.

“TÜRKİYE’DE 65. HÜKÜMET VAR”

Amerika’da 220 yıllık süreçte 45. Hükümet seçilirken Türkiye’de 66 yılda 45. Hükümetin seçildiğini vurgulayan Gül, “Amerika 45.hükümetini ve başkanını seçti. 220 yılın üzerinde Amerika’da başkanlık seçimi oluyor ve 45 hükümet seçiliyor. Türkiye’de şu anda 65. Hükümet var. 1950’den itibaren kurulan hükümet sayısı bizde 65. Türkiye’de esnaf işyerini açarken bugün hükümet yıkılacak mı yarın hükümet yıkılacak mı diye düşünmenin derdinden kurtulacak. Egemenlik kayıtsız şartsız tam olarak egemenliğin millete verilecek olduğu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Sistemidir” şeklinde konuştu.

“CHP ÖNERİDE DAHİ BULUNMADI”

Cumhurbaşkanlığı sürecini Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte mutabakat halinde kabul ettiklerini ve CHP’nin bu süreçte meclise öneri ile gelmediğini aktaran Gül, “Bu çalışmayı Milliyetçi Hareket Partisi ile mutabakat ile hazırladık ve milletimizin önüne getirdik. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’ne çağrıda bulunuldu siz de önerinizi getirin denildi. CHP asla bir öneride bulunmadı. Kendi önerilerini getirmedikleri için bu millete söyleyecek bir lafınız da yoktur. O zaman bu millete siyaset yapmak istemediğinizi söylüyorsunuz demektir. CHP’nin istediği Cumhurbaşkanı’nı da halk seçmesin parlamento seçsin yönündedir. 2017 seçimi 2007 seçimlerinin tamamlayıcısı ve devamıdır. O gün milletimiz Cumhurbaşkanı’nı ben seçeceğim dedi ve bugün de yürütmedeki çift başlılığı sona erdirerek Cumhurbaşkanlığının siyasetle parti ile ilişiğini sağlamak üzere bir oy kullanacaktır” ifadelerinde bulundu.

“HALKTAN KORKANLAR HAYIR DİYOR”

İçinde halk kelimesi geçen partilerin aslen halktan korktukları için referandum sürecine hayır dediklerini belirten Gül, “CHP ve HDP’nin parti isimlerinin her ikisinde de halk kelimesi vardır ancak ikisi de halktan korkmaktadır. Bu sisteme karşı çıkanlar halktan korkanlardır. Halkın tercihinden rahatsız olanlardır. Artık bürokratik engele milletimizin kararı ile engel kalmayacaktır. Ümit ediyoruz ki ülkemizin bekası ve milletimizin varlığı için anayasa değişikliği milletimizin evet oyu ile taçlanacaktır. Referandumun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“HOŞGÖRÜMÜZ YOK SAYILIYOR”

Dünya kamuoyunda az sayıda kişinin mülteci olarak başka bir ülkeye kabul edilmesinin çok sayıda tebriklere yol açtığını ve Türkiye’nin 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açmasının görmezden gelindiğini söyleyen Gül, “Son günlerde özellikle mültecilere yönelik dünya kamuoyunda yapılan açıklamaları birlikte takip ediyoruz. Mülteciler konusunda onlardan gelen açıklamaları hayretle izliyoruz. Bir gazeteci açıklama yapıyor. Kanada 100 küsur kişiyi mülteci kabul etmiş onu tebrik ediyor. 100-200 kişiyi mülteci olarak kabul eden ülkeler kutlanıyor. Sadece Gaziantep’te 450 bin Suriyeli mülteci var. Kanada Başbakanı’na teşekkür ediliyor 3 milyon mülteciyi bünyesinde bulunduran Türkiye’ye teşekkür edilmiyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile Suriye’den gelen mültecilerin dine, diline, ırkına bakılmadan mülteci kabul edildi. 3 milyon insana kucak açan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmeyenler 100-200 kişiyi mülteci almış diye Kanada Başbakanı’nı tebrik için sıraya giriyorlar. Bizler tüm bu hizmetleri insana olan saygımızdan ve inancımızdan dolayı yaptık. Mültecilerimize kucak açan tüm vatandaşlarımıza, kamu görevlilerimize, belediyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

Gaziantep’in lokomotif şehir olması için tüm protokol ile birlikte mücadele edildiğini ve referandum ile sürecin daha da hızlanacağını söyleyen Gül, şu ifadelere yer verdi, “Gaziantep’te milletvekillerimiz, Başbakan yardımcımız, belediye başkanlarımız, Gaziantep’in sorunlarını her zaman masaya yatırıyoruz. Gaziantep’imizin daha da lokomotif şehir olması için elimizden geleni yapıyoruz. Başbakan Binali Yıldırım’ın da dediği gibi özellikle düşmanlarımızı azaltıp dostlarımızı çoğaltacağız. Suriye’de Irak’da pozitif anlamda yaşanan gelişmeler ülkemizi ve en çok da Gazi şehrimizi olumlu etkileyecektir. Türkiye ekonomisi ile siyaseti ile referandum ile daha güçlü günlere gelecektir. Hayır, cephesine de baktığımızda da esasen halkın değerlerine karşı olduğunu görüyoruz. Anayasa sürecinin halkımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum”.

REFERANDUM NİSAN AYINDA

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, “Gündemimizde bir referandum var. Cumhurbaşkanımız imzaladığı anda 60 günlük takvim işlemeye başlayacak. Muhtemelen Nisan ayının 9’u veya 16’sında referandum yapılacak gibi gözüküyor. Sayın Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, yeni anayasa çalışması süresince işin temelinden çok usta bir mimari deha göstererek, ilmek ilmek işlendi. Büyük bir özveri ile çalıştı. Yeni anayasanın yapılmasında emeği geçen tüm vekillerimize teşekkür ediyorum. MHP ile beraber çalıştık, onlarında emekleri var. Yeni anayasa sürecinde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. 2 aylık süremiz var. İnşallah sıkılmadık el, ulaşılmadık gönül bırakmayacağız. Genel merkezimizin vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda Gaziantep’te en yüksek oyu alacağız. Bu tabii ki Gaziantep’teki 9 ilçemiz, ana kademe sayesinde olacak. Gece gündüz demeden koşturacağız. Gaziantep’i layık olduğu şekilde temsil edeceğiz, en iyi sonucu olacağız. Bu sizler sayesinde olacak. Buraya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler