USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

"Acil servisler yetersiz kalıyor"

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak...

29-01-2017 13:18
Gaziantep

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, Gaziantep’te bulunan hastane acil servislerinin yoğun hizmet verdiğini söyledi.

Gaziantep’te bulunan hastanelerin acil servislerinin büyük bir yoğunluk ile sağlık hizmetleri vermeye gayret ettiğini söyleyen Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, hastanelerde alınan katkı payları nedeniyle vatandaşların hastanelerin acil servislerine gelerek tedavi olduklarını söyledi. Acil servislerde hastalardan daha az oranda veya hiç katkı payı alınmadığı için vatandaşların acil servislere geldiğini belirten Kazak, “Vatandaş katkı payı ödemek istemediği için acil servislere gelerek burada tedavi oluyor. Bu durum ne yazık ki acil servislerde acil olmayan vaka sayısının artmasına neden oluyor. Acil servislerdeki yoğunluk nedeniyle çalışanlar sağlıklı bir hizmet sunamıyorlar. Diğer yandan Gaziantep’te nüfusa oranla kamu hastaneleri sayısının yetersiz olması yoğunlukların daha da artmasına neden oluyor. Gaziantep’te bulunan özel hastanelerin sayısı kamu hastanelerine göre fersah fersah fazla bulunuyor. Sağlık alanında devlet yatırımlarının arttırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“112 ACİL İSTASYON SAYISI YETERSİZ”

112 Acil Servis Hizmet alanlarının yetersiz olduğunu ifade eden Kazak, “ Gaziantep genelinde 22 kadar 112 Acil Servis istasyonu bulunuyor. 112 Acil İstasyonlarının sayısının arttırılması gerekiyor. İstasyon noktaları çoğaltılırken yeterli oranda personelin buralarda istihdam edilmesi önemlidir. Tüm sorunlara rağmen 112 Acil Servis alanlarında çalışan sağlık personelleri çok özverili bir şekilde çalışıyorlar. 112 Acil çalışanları kaliteli olmayan, elverişsiz ortamlarda hizmet vermeye gayret ediyorlar. Acil servis araçlarını ve bulunan materyalleri korumak için büyük bir özveri gösteriyorlar. 112 Acil Servisleri halk tarafından lüzumsuz bir şekilde meşgul ediliyor. Asılsız ihbarlar nedeniyle zaman zaman gerçek vakalara ulaşılamadığı oluyor” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler