USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Almanya'ya tepki

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Almanya'ya tepki
01-08-2016 03:48
Gaziantep

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da Türkler tarafından düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle halka seslenmesinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Bozdağ, "Hani ifada özgürlüğü vardı. Teröristlerin ifade özgürlüğünü savunanlar. Türkiye'de terörün propagandası suç olmaktan çıksın diyen, Avrupa Birliği üye ülkeler, Merkel, ben hepinize soruyorum Türkiye Cumhurbaşkanı'nın eli kanlı teröristler kadar ifade hürriyeti yok mu? sizin lügatının anlamı teröristlere hürriyet, milletin hukukuna savunana demokrasiyi savunan cumhurbaşkanlarına yasak anlamına mı geliyor" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya'da Mevlana Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutun binlerce kişiye seslendi. Darbe girişiminin bu millet sayesinde başarısız olduğunu ifade eden Bekir Bozdağ, "Ölümüne şahadete koşan bu aziz milleti yenemediler, yenmeyi başaramadılar. Meydanlar tutuldu, kışlalar tutuldu, devletin binaları, genelkurmay başkanlığı, meclis, başbakanlık her yer tutuldu. Tankların üstüne çıkanlar, kurşun atan gözü dönmüş canilerin karşısına çıkıp meydan okuyan yiğitler, şehit olanlar ve gazi olanlar, milletin duruşuda dikti" diye konuştu. 

''MİLLET HER ZAMAN PEŞİNDEN KOŞACAK CESUR LİDERLER İSTER''

Milletin darbe girişimine karşı daha önce böyle dik durmadığını belirten Bozdağ, ''Bundan önce bu millet aynı duruşu koymamıştı. Ama bu millet, her zaman peşinden koşacak, cesur liderler ister. Ne zaman ki önüne bir Fatih çıksa, Yavuz çıksa, ne zaman önüne Atatürk çıksa, her zaman ölümüne peşine takılmıştı. Şimdi Tayyip Erdoğan ve arkadaşları milletin önüne düştü, millette onların peşine düştü" dedi.

Bozdağ, darbe girişimde tüm siyasi partilerin, medyanın ve sivil toplum örgütünün birlik olup darbe karşısında dik durduğunu kaydetti.

ALMANYA'YA TEPKİ

Bakan Bozdağ, Almanya'da Türkler tarafından düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle halka seslenmesinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Bozdağ, şöyle konuştu:

"Hani ifada özgürlüğü vardı. Teröristlerin ifade özgürlüğünü savunanlar. Türkiye'de terörün propagandası suç olmaktan çıksın diyen, Avrupa Birliği üye ülkeler, Merkel, ben hepinize soruyorum Türkiye Cumhurbaşkanı'nın eli kanlı teröristler kadar ifade hürriyeti yok mu? sizin lügatının anlamı teröristlere hürriyet, milletin hukukuna savunana demokrasiyi savunan cumhurbaşkanlarına yasak anlamına mı geliyor. Darbecilerin karşısında milletin yazdığı destanı görmüyor, ama Türkiye'yi hepimizi suçlamaya devam ediyorlar. Bizim onlardan alacağımız ders yok. Bizim aziz milletimizin, demokrasi bilinci bu ayrımcı, ırkçı batıdan bin defa üstündür, bin defa güçlüdür. Demokrasiyi sonunda biz öğreteceğiz onlara.''

''ALLAH'A KARŞI TAKİYE YAPACAK KADAR''

Fetullahçı Terör Örgütü'nün çok gizlenmiş bir yapı olduğunu ifade eden Bozdağ, ''Tarih boyunca kendini gizleyen, takiye yapan pek az yapı örneğine şahit olunmuştur. Annesine, babasına, eşine, komşusuna, amirine karşı kendini gizleyen bir yapı. Tedbir üstüne bir tedbir daha. Gizleme üstüne gizleme bir daha. Bunlar işi o kadar ileri götürüyorlar ki, takiye konusunda bunların ayağına da eline de kimse su dökemez. Adeta işi o noktaya götürmüşler ki, haşa cenabı Allah'a karşı dahi takiye yapacak kadar işi ileri götürüyorlar. Kimse Allah'ı aldatamaz" dedi.

Bozdağ, bu yapının çok zor ve güçlü yapı olduğunu belirterek, “Adeta çayın içindeki şekeri ayırmak zor ise bu da o kadar zor bir yapı. Bu yapıyla mücadele de büyük zorlukları getiriyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler