USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“TÜRKİYE’YE HİÇBİR ZAMAN DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ”

“TÜRKİYE’YE HİÇBİR ZAMAN DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ”
03-11-2017 07:38
Gaziantep

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevlerinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında tutuklu ve hükümlülerin eserlerinin yer aldığı fuarın açılışına katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Terör örgütleri ile karalı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu terör örgütlerini maşa olarak içerde ve dışarıdaki hiçbir güç Türkiye’ye diz çöktüremeyecektir. Ay yıldızlı bayrağımızı kimse göklerden indiremeyecektir” diye konuştu.

YARGININ ÖNEMLİ İSİMLERİ FUARA KATILDI

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevlerinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında, iş yurtlarında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağı Ürün ve El Sanatları fuarı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla açıldı. Fuara, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Bölge Adliye Başsavcısı Mustafa Yalçın, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile Gaziantep Adalet Komisyonu Başkanı Emsal Sergenkatıldı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MÜCADELE SÜRECEK”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, fuarın açılışı nedeniyle yaptığı konuşmasında Hakkari’de şehit olan vatan evlatlarına rahmet okudu. Bakan Gül, “Hain terör örgütleriyle mücadele ederken şehit olan kardeşlerimiz var. Hakkâri’de şehit olan asker ve korucularımızı, bugün de şehit olan güvenlik güçlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Terör örgütleri ile karalı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu terör örgütlerini maşa olarak içerde ve dışarıdaki hiçbir güç Türkiye’ye diz çöktüremeyecektir. Ay yıldızlı bayrağımızı kimse göklerden indiremeyecektir. Kıyamete kadar bayrağımız şanla ve şerefle dalgalanacaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan mücadele ile terör örgütünün bitme noktasında olduğunu görüyoruz. Gaziantep bu milli duruşun şehridir. Gaziantep’te de operasyon çekmek isteyenler her zaman olmuştur. Türkiye 15 Temmuz’da gazi olmuştur. Meclisimiz bir kez daha gazi olmuştur. Cumhurbaşkanımız bir kez daha gazi olmuştur” diye konuştu.

“DÜNYAYA MODEL BİR UYGULAMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Meslek eğitim bakımından dünyaya model olan bir uygulama gerçekleştiriyoruz. 287 iş yurdu müdürlüğünde 50 binden fazla hükümlü ve tutuklu 1 yedi yüzden fazla atölye ve tesiste 180’den fazla iş kolunda meslek eğitimleri veriliyor. Mesleği olanlar oralarda mesleklerini sürdürmekte mesleği olmayanlar ise aldıkları eğitimlerle yeni meslek ediniyorlar. Sosyal devlet olmanın büyük bir gereği olan bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep Nizip Bilecik yolu en yakın zamanda hizmete açılacak. Çocukluğumdan beri bu yolları acı hatıraları ile hatırlarız. Çok yoğun işleyen bir karayolu. Hükümetimizin destekleri ile çok güzel bir otoyolumuz oldu ancak o yolumuz da çok işlek. Nizip Bilecik yolumuz kısa sürede tamamlanacak ve şehrimize hayırlı olsun. Perilikaya ve Araban Devlet Hastanelerinin geçici kabulleri devam ediyor. Kısa süre içinde hizmete alınacak. Sağlık Bakanlığı’na bir öneride bulunduk. Perilikaya Devlet Hastanesinin isminin Abdulkadir Yüksel olmasını istedik ve bakanlık bu fikrimize sıcak baktı. Kendisi de sağlıkçı olan rahmetli vekilimizin ismini yaşatacağız” şeklinde konuştu.

“YARGI ÖNÜNDE HESAP VERİYORLAR”

Gül, sözlerine şu şekilde devam etti;
“15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlar şimdi yargı önünde hesap veriyorlar. Asla bu hainlerin yapmış oldukları işgal girişimleri asla karşılıksız kalmayacaktır. Milletimiz adına bunun takipçisi biz olacağız. Darbe girişiminde bulunanlar tiyatro oynamaya devam ediyorlar. Gezi sürecinden beri başlayan bu süreçte asıl olana Türkiye’nin bekasını ortadan kaldırmaktır. Türkiye hasta adam olsaydı kimse Türkiye ile uğraşmazdı. Meyveli ağaç taşlanır. Türkiye artık öncü olduğu için gezi süreciyle başlayan süreçle bir proje ortaya konuldu. Gezi olaylarının da bir FETÖ oyunu olduğunu bugün gün gibi ortaya çıkmıştır. Gezi de başaramadılar. 7-8 Ekim olaylarını başaramadılar. 17-25 Aralık darbe girişimini başaramadılar. Türkiye’yi kumpasa getirmek isteyenler bugün gün gibi ortadadır. Bugün Cumhurbaşkanımıza içerde ve dışarıda hakaret etmeye çalışıyorlar. Çünkü bütün bu meselelerde Türkiye’nin şaha kalkması için öncülük eden bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırılar Türkiye Cumhuriyetine yapılan saldırılardır. Yerli otomobil için ilk imzalar atıldı. Kendi helikopterimizi, kendi uçağımızı, kendi silahımızı yapan bir Türkiye olduk. Türkiye neden bu kadar büyüyor çok oluyorsunuz dedikleri için saldırıyorlar. Biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ DÜNYA DEMOKRASİSİNDE BİR KAHRAMANDIR”

Bakan Gül sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Çıkmış bir siyasetçi faşistsin, diktatörsün diyor. Ya sen hiçbir zaman sandıkla iktidara gelemediğin için birilerinin arkasına vesayetçilerin arkasına, darbecilerin arkasına sığınarak iktidara gelmeye alıştığın için sen diktatör, faşist nedir bunu en iyi sen bilirsin. Demokrat nedir demokrasi nedir anlayamazsın. Asıl diktatörlük silahları millete çevirmektir. Asıl demokrat ve demokrasi kavramı da millete çevrilen silahın karşısına geçip milletin iradesinden başka hiçbir güç tanımadım demektir. Cumhurbaşkanımız dünya demokrasi tarihine geçen bir demokrasi kahramanıdır. 15 Temmuzda milletli ile omuz omuza veren bir Cumhurbaşkanına böyle ifadeler kabul edilemez. Söz sahibine aittir. Bu lafları aynen kendisine iade ediyoruz. Türkiye siyasetinin seviyesini alçak seviyelere indirmeye kimsenin hakkı yoktur.” 

“İŞ YURTLARINDA YOĞUN EĞİTİM VAR”

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatali konuşmasında, “Suça sürüklenen bireylerin cezaevlerinden tahliyelerinden sonra tekrar suç işlememeleri ve topluma yeniden kazandırılmaları konusunda ceza infaz kurumlarında sürdürülen meslek eğitim çalışmalarının yeri son derece önemlidir. 1997 yılında kurulan ve bugün dünya markası haline gelinen alanda 180 iş kolunda 50 binden fazla tutuklu ve hükümlüye meslek eğitimi verilmektedir. İş yurtları tarafından tarımdan hayvancılığa, mobilyadan tekstile, endüstriyel üretimden hediyelik eşya üretimine kadar farklı alanlarda verilen eğitimlerle bir yandan hükümlüler meslek sahibi olmakta diğer yandan ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Gaziantep ilimizde de iş yurtları eğitimleri yoğun bir şekilde sürdürülmektedir” diye konuştu.

“TOPLUMA FAYDALI BİREYLER OLUYORLAR”

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise, “Suç işleyen kişilerin tekrar suç işlemelerinin önlenmesi bu kişilerin topluma kazandırılarak sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak hayatlarını sürdürmeleri bizler için son derece önemlidir. Hükümlülerin topluma kazandırılması infaz sisteminin başarısıdır. Ceza infaz sistemimizin insan odaklı olarak devletimizin genel politikalarına uygun şekilde insanı en yüksek değer olarak kabul etmektedir. 383 ceza infaz kurumunda bulunan yaklaşık 231 bin tutukluya yönelik topluma kazandırmaya yönelik eğitimler verilmektedir. Geçen yıl 46 bin 795 tutuklumuz okuma yazma kurslarından lisans ve lisans üstü eğitimlere kadar eğitim almıştır” şeklinde konuştu.

“FURARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ”

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya düzenlenen fuarın oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı böyle bir meydan görünümüne kavuşmasıyla bizim için büyük bir enstantane oldu. 60’ın üzerinde ceza infaz kurumlarımızın hazırlığı var meydanımızda. Türkiye’de 7’ncisini Gaziantep’te açacağız. Ceza infaz kurumlarımız tutuklularımızın ve bunların iş yurtları kurumları olarak sadece adaletin en kısa sürede tecelli etmesi değil aynı zamanda bunların ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulundukları süre içinde eğitimlerinin en güzel şekilde verilmesi bizim medeniyetimizin bir gereğidir. Gaziantep’in ev sahipliğinde bu fuarın burada yapılmasından dolayı mutluyuz” dedi. 

“ADALETSİZ KALKINMA OLMAZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz her zaman adaletsiz kalkınmanın olamayacağına inandık. Bizim medeniyetimiz adaletli ve merhametli bir toplumu emrediyor. Adalet Bakanlığımızla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın birlikte yaptığı çalışmada ceza evlerinde çok önemli projeler ürettik. Yaklaşık dört yıl önce belediye başkanı olduğumda çok önemli bir protokol imzaladık. Bu protokolde kadın mahkumların çocukları ön plana alındı. Bu çocukların sosyal eşitlikle hayata daha iyi hazırlanmaları ile ilgili bizim yapmamız gerekenleri görüştük. Boşanmaların sayısını azaltmak için kurmuş olduğumuz sosyal destekli rehabilitasyon merkeziyle büyük bir başarı elde ettik. Eşi vefat eden ailelere ve eşi cezaevinde olan ailelere verilen çok önemli bir destek var. iş yurtları umut kapısıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler