USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Ahmet Tiryakioğlu, “Yatırımlar tekrar hız kazanacaktır”

Ahmet Tiryakioğlu, “Yatırımlar tekrar hız kazanacaktır”
01-11-2016 04:52
Gaziantep

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 15 Temmuz sonrası sanayiciye bakış açısının pozitif yönde değişim gösterdiğini söyledi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Akın’ı ziyaretinde FETÖ/PDY tarafından yapılan ve başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ciddi bir rahatlama olduğunu söyledi. Tiryakioğlu, sanayiciyi destekleyen ve birebir ilgilenen güç olduğunu hissetmenin yatırımcıyı memnun ettiğini dile getirdi.

“Yatırımlar tekrar hız kanacaktır”

Ahmet Tiryakioğlu, yatırımların yeniden hız kazanacağına inandığını da vurgulayarak, “Ülkemize sahip çıkmak zorundayız, Ülkemize ve bölgemize yatırımlarımızı devam ettirmek zorundayız. İçinde bulunduğumuz süreci avantaja nasıl dönüştürebiliriz konusunda refleksler geliştirmeliyiz. Komşu ülkelerimizde yaşanan savaş ortamı bir şekilde bitecektir. Avrupa Kalkınma Bankası Türkiye direktörü ve diğer yabancı fonlarla görüştüğümde Türkiye’ye uzun vadede bakış açılarının pozitif olduğunu görüyorum. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ülkenin gücünü ortaya koyduğunu ve uzun vadede sürekli yatırımlara sıcak baktıkları konusunda sürekli söylemler alıyoruz. Bu gelişmeler bizi umutlandırıyor. Bunun yanı sıra bazı kötü niyetli kuruluşların kredi notumuzu düşürmek gibi eksi yönde görüşlerinin etkisi var ama uzun ve orta vadede bu etkilerin ortadan kalkacağına inanıyoruz” dedi.

“Türkiye bulunduğu coğrafyada önem kazanıyor”

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya büyük önem kazandığına dikkat çeken Ahmet Tiryakioğlu, “Bu coğrafyada artık Türkiye çok büyük önem kazanıyor. Türkiye olmadan bir başrolün olamayacağını bütün dünya gördü. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yaptığı son hamleleri çok yerinde buluyorum. Bugüne kadar çok sessiz kaldığımız için Irak’tan ve çevremizden bir pay alamadık. Sesimizin yükselmesi sanayiciye güç ve umut veriyor. Ayaklarımızın yere sağlam bastığı bir pozisyon görüyoruz bu bizi psikolojik olarak rahatlatıyor” şeklinde konuştu.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası piyasalarda kısa süreli bir durgunluk yaşandığını belirten Ahmet Tiryakioğlu, “15 Temmuz’dan sonra kısa süreli bir durağanlık oldu ama bu doğal bir harekettir. Buna durağanlık diyemeyiz aslında bu büyük bir umudun başlangıcıdır. Pazartesi işe gittiğimizde Dolar 4- 5 TL olur mu diye beklerken Pazartesi günü piyasaların beklentilerin çok altında sakin olduğunu gördük. Pazartesi günü oluşan bu güven ortamını gördükten sonra artık bizim ülkemize kolay kolay bir şey olmaz dedik” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz sonrası ciddi bir rahatlama var”

Ahmet Tiryakioğlu, 15 Temmuz sonrası sanayiciye bakış açısının pozitif yönde değişim gösterdiğini belirtti. Tiryakioğlu, “15 Temmuz sonrası ciddi bir rahatlama var. Sanayiciye bakışta oligarşik bürokrasi dediğimiz yapı yüzde 80 oranında yıkılmış durumda bu sanayici adına çok sevindirici bir olaydır. İhracat noktasında komşu ülkelerimizdeki savaştan kaynaklı olarak bir takım sıkıntılarımız var. Bu konuda da artık bir normalleşme sürecinin tekrar başladığını gözlemliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bizi destekleyen bir güç olduğunu görüyoruz”

Tiryakioğlu, sanayiciyi destekleyen ve birebir ilgilenen güç olduğunu hissetmenin yatırımcıyı memnun ettiğine dikkat çekerek, “Arkamızda bizi destekleyen ve birebir güç olduğunu görüyoruz. Başbakanımız, Başbakan Yardımcımız, Gümrük Bakanımız ve Ekonomi Bakanımızın katıldığı odalar birliği toplantısında bunu çok daha net bir şekilde gördük. Bu bile arkamızda güç olduğunu ve rahat nefes almamızı sağlayan bir konudur. Artık bir sanayici istediği yere ulaşabiliyor” dedi.
“Komşu ülkelerdeki düzelme bize olumlu yansıyacaktır”
Ahmet Tiryakioğlu, son yıllarda özellikle Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere komşu ülkelerde yaşanan sorunların ihracata olumsuz yandığını söyledi. Tiryakioğlu, “Komşu ülkelerimizin düzelmesinin ilk yansıması bize olacaktır. Orta ve uzun vadede bu konuda büyük umutlarımız var. Geçiş sürecinde sadece ülkemizde değil bölgede bir sıkıntı var. Yatırımcılarımızın hala işlerine dört elle sarıldığını görüyorum. Bu süreçte bankalar da sanayicileri sıkma noktasında biraz daha esnek davranırsa daha iyi olacaktır. Bu ülke bizim ve gidecek başka bir yerimiz yok o nedenle yatırımlarımız da istihdamımız da, geleceğimiz burada ve biz ülkemize yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler