USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci’den 15 Temmuz mesajı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci’den 15 Temmuz mesajı
13-07-2017 10:36
Gaziantep

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci "Bugün rahat nefes alıp veriyorsak, milletimizin huzurunuzda rahatça konuşabiliyorsak, özgür bir Türkiye’de yaşıyorsak, bu önce Mevla’m sonra şehitlerimizin sayesindedir’’ dedi. 15 Temmuz, Türk milletinin çok ağır bir gecede, kara bulutların çöktüğü bir gecede yeniden dirilişinin adıdır, tarihimizdeki çok önemli dönemeçlerden birisi olduğunu ifade eden İl Başkanı Özkeçeci, "Ülkemizin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. O gece ve o geceden sonraki bir ayda ayağa kalkan Türk milleti herkese, dostuna düşmanına nasıl bir millet olduğunu göstermiştir. Bu millet bu dirayeti tarih boyunca göstermeye Allah'ın izniyle devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"249 Şehit ve 2 bin 193 gazimizin yazdığı kahramanlık destanını unutmayacağız"

Özkeçeci, "Bizim inancımızda şehitler ölüler değildir, bilakis dirilerdir ama bizler hissetmeyiz. Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun. Bizi şehitlerimizin şahitliğine mazhar eylesin. 249 şehidimizin ve 2 bin 193 gazimizin 15 Temmuz gecesi yazdığı kahramanlık destanını asla unutmayacağız. Tankın ve silahların önünde dikilen gençlerimizi, kadınlarımızı, o canilerin önünde anıtlaşan kadınlarımızı, tankın altında ezilen ama arkasındakilerin ezilmesini engelleyen yiğitlerimizi bu millet unutmayacak" ifadelerine yer verdi.

"Devletin asıl sahibi millettir"

15 Temmuz Türkiye'nin 79 milyon vatan evladının kahramanlık destanıdır diyen Özkeçeci, "Dolayısıyla, bu kahramanlıkların hayatıyla ödeyen, şahadet şerbetini içerek bu ülke, millet için can veren, şehit olan bütün kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Allah bizlere onlarla komşu olmayı nasip eylesin. Gazilerimize, hayırlı uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla bu millet tarafından unutulmayacak, unutturulmayacak. Çünkü, 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır. Dün tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını bu yiğitlerimiz yazdı. Başkomutanına, hükümetine, bayrağına sahip çıktı. Karşılarında tanklar, toplar, uçaklar vardı, ağır silahlar vardı. Onların nesi vardı, Allah'ı, imanı, inancı vardı ve elinde de ay yıldızlı bayrağı vardı. Onun için onların hatırasını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmak bizim en asli görevimizdir. 15 Temmuz gecesi gördük ki Devletin asıl sahibi millettir, Türkiye’yi kurtaracak yegane güç de milletin bizatihi kendisidir. FETÖ ihanet çetesi, millete ait olan devleti gasp ederek, millete karşı kullanmaya çalıştığı için başarısız olmuştur" ifadelerini kullandı.

Meydana davet

Özkeçeci, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi yıl dönümünde de Gazianteplileri Demokrasi Meydanına, anma etkinliklerine davet etti. Özkeçeci mesajında, "Gaziantep halkı Milli Mücadele'nin başladığı bir şehir. Vatan ve Millet duygusu yüksek olan bir şehir. 15 Temmuz’u yaşatma anlamında da Gaziantep halkının bizleri yalnız bırakmayacağını ümit ediyorum. O heyecanın tekrar yaşanmasını istiyoruz. Bu vesileyle 15 Temmuz akşamından 16 Temmuz sabahına kadar sembolik olarak tutulacak nöbete katılmak ve yapılacak dualara eşlik etmek için tüm Gaziantepli hemşehrilerimi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na davet ediyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi sımsıkı ve daim tutarak, Gaziantep’in, ülkemizin, devletimizin, milletimizin aydınlık geleceğine katkı sunacağınıza inanıyorum” denildi.

"Ulusal ve yerel medyamızı tebrik ediyorum"

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında medyanın rolüne de değinen Özkeçeci, “Medyamızın neredeyse tamamı darbecilerin karşısında yer almış, demokrasinin ve millî iradenin safında net bir tavır sergilemişlerdir. Silah tehdidine rağmen darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü mensupları karşısında son derece net ve sağlam bir duruş sergileyen ulusal ve yerel medya mensuplarımızın her birini şahsım ve milletimiz adına tebrik ediyorum“ ifadelerine yer verdi.

"Şehitlerimize rahmet diliyorum"

Özkeçeci mesajının sonunda, "Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, yarın da sevindirmeyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun, muhafaza etsin. Rabbim taksiratlarını hasenata tebdil etsin. Rabbim tüm şehitlerimizi Cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. İnşallah Sevgili Peygamberimizin Liva’ul Hamd ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşr’ü cem eylesin. İnşallah birliğimiz daim olsun" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler