USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

AKILLANMAZ USLANMAZLAR!

Gaziantep’te toplu ulaşım hizmetlerinde çalışan halk otobüsleri vatandaşları bezdirirken, belediyeye ait otobüsler ve tramvaylarda da klimaların çalışmaması büyük sorun oldu

AKILLANMAZ USLANMAZLAR!
28-06-2018 09:50
Gaziantep

Gaziantep’teki toplu taşıma araçlarına vatandaşların öfkesi dinmiyor. En çok engelli ve 65 yaş kartı olanlar Özel Halk Otobüslerinden şikayet ederken, vatandaşların önemli bölümü halk otobüslerinin hem klimasının çalışmadığını hem de çok eski olduğu için binmeye korktuklarını söylüyorlar.

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNDE BAŞI BOŞLUK YAŞANIYOR

Hissedilen hava sıcaklığının 33 dereceyi bulduğu Gaziantep’te vatandaşlar her alanda bunun zorluklarını yaşıyor. Güneşin en etkili olduğu saatlerde evlerinden çıkmamayı tercih eden vatandaşlar, çıktıklarında ise kısa mesafeleri bile yürümek yerine, toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Ancak birçok toplum taşıma aracın da klimaların açılmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar yetkililerin bu konudaki görevlerini yerine getirmediği için klimaların açılmadığın belirterek, vatandaşların klimasız araçlarda yeterince rahatsız olduğuna dikkat çekiyor. Vatandaşlar, “Klimaları açmamaları çok kötü. Bazen söylediğimiz dile getirdiğimiz zaman sıkıntı yaratıyorlar, ‘açmak zorunda değiliz’ diyorlar. Açmak zorundalar. Ama denetim olmadığı için rahat davranıyorlar” diye konuştu.

FANLARLA VATANDAŞI KANDIRIYORLAR

Sıcak yaz günlerinin yaşandığı şu günlerde Özel Halk Otobüsleri, klima konusunda vatandaşı Fanları açarak kandırıyor. Belediye’ye bağlı Zabıta ekiplerinin kontrol ettiği çarşı merkez duraklarına yaklaşan Otobüs şoförleri klimayı açarak ceza yemekten kurtuluyorlar. Vatandaşlara otobüslerin camlarını kapattıran şoförler, klima açıkmış gibi fanları açarak halkı kandırmaya devam ediyor. Binlerce Gazianteplinin gün içinde sıklıkla kullandığı toplu taşıma araçlarındaki sıkıntılar bitmek bilmiyor. Bakımsız araçlardaki çalışmayan klimalar yolcuları isyan ettirdi. Sıcaktan bunalan kimi yolcular peçetelerle terlerini silerken kimisi de şapkasını yelpaze olarak kullanıyor. Bakımsız araçların trafiğe çıkmamasını isteyen vatandaşlar “ Sıcaktan bunaldık pencere açılmıyor, klima çalışmıyor, otobüsler havasız. İş çıkışı saatlerinde durum daha da kötü oluyor otobüsler tıklım tıklım doluyor. Yetkililer bu konuya el atsın” diyor

GEREKLİ DENETİMLER YAPILMALI

Toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar yetkililerin bu konudaki görevlerini yerine getirmediği için klimaların açılmadığın belirterek, vatandaşların klimasız araçlarda yeterince rahatsız olduğuna dikkat çekti. Belediye otobüslerinin tümünde klimaların açıldığını ancak belediyenin denetimde olan diğer araçlarda vatandaşların eziyet çektiğini dile getiren vatandaşlar, “Zabıtalar gelip baktığı zaman klimaları açıp en az ayara getiriyorlar, kimse sonuna kadar açmıyor. Ya da bozuk olduğunu söylüyorlar, tamir de diyorlar. Herhangi bir gerekçe uyduruyor işte. Bu konuda yetkililer gerekeni yapmıyor ki, her şeyi halka yüklemek olmaz. Yetkilinin görevi bu tür şeyleri denetlemek. Bunu tüm insanlar dile getirsin, sizler de dile getirin ki bir çözüm bulalım” dedi.

VATANDAŞLARIN İSYANI SONA ERMİYOR

Devlet bana 65 yaş üssü bedava hakkı tanımışsa neden halk otobüsleri neden itiraz ediyor diyen Feramuz Halatoğlu, “özellikle benim gibi 65 yaş kartı olanları halk otobüsleri özellikle almıyor. 2 veya 3 kez birebir benim başıma geldi halk otobüsünün kapısına vurduğum halde otobüs şoförü aynadan bakarak beni durakta bıraktı. Yine durakta yaşlıları görüp durmayan bir halk otobüsünün plakasını aldım yetkililere bildirdim ama her hangi bir işlem yapılmadı. Özellikle mavi olan halk otobüsü bizleri almıyor. 65 yaş üstü bedavaysa bana bu hak tanınmışsa neden halk otobüsleri böyle bir şey yapıyor. Gerekirse bizlerden de cüzi bir rakam alsınlar bizde para verelim en azından böyle mağduriyet yaşamayız” ifadelerini kullandı.

“BABANIN MALI GİBİ BİN DİYORLAR”

Geçirdiği bir kaza sonrası engelli kalan Abdullah Temiz, “engelli kartıyla binin bana ya laf atıyorlar yada ani frenle dengemi kasıtlı olarak bozuyorlar” diyerek şunları söyledi.  ”10 yıl önce geçirdiğim bir kaza sonrası engelli oldum daha önce sağlamdım. Engelli olunca devlet bana toplu taşıma araçlarına ücretsiz binme hakkı tanıdı diğer engellilere olduğu gibi. Ama maalesef bizim otobüs şoförlerimiz bir engelli veya yaşlı görünce ücretsiz biniyoruz diye otobüse almak istemiyor. Durakta tek biz var isek durağa girmiyorlar zaten. Otobüse binince ise ya ani fren yapıp dengemizi bozuyorlar yada laf atıyorlar. Binin binin babanızın arabası gibi binin, bende gidip engelli kartı alacağım diye bize hakarete varan cümleler sarf ediyorlar. Devlet bu sıkıntımıza bir çare bulmalı” şeklinde konuştu.

“ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNE BİR KALİTE GETİRİLMELİ”

Özel halk otobüsü şoförlerinin çok kaba olduğunu söyleyen Mehmet Öksüz ise, “ En büyük sıkıntıyı özel halk otobüslerinde yaşıyoruz. Nedeni araçlar çok eski, klimalar çalışmıyor, şoförleri çok kaba. Halk otobüsü şoförleri yolcu inmek istediği zaman durak harici durmuyor ama bir yolcu binmek için el kaldırınca nerde olursa olsun durup o yolcuyu alıyor. Turuncu otobüslerde hiç yarış yapanı görmedim halk otobüslerinde şoförler bir yolcu fazla almak için hem vatandaşı azarlıyor hem de durakta şoförler bir yolcu için birbirlerine olmadık küfürleri ediyor. Yani anlayacağınız özel halk otobüslerine Büyükşehir Belediyesi yaptığı denetimlerle bir kalite getirmelidir”  dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler