USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

ALMAYANLARINKİ İADE EDİLECEK

Seçmen kağıtlarınızı mutlaka alınız!..

ALMAYANLARINKİ İADE EDİLECEK
11-06-2018 11:14
Gaziantep

Yeni uygulamayla seçmen kağıtlarını muhtarlar dağıtmıyor. Muhtarlıklardan imza karşılığı alınması gerekiyor. Alınmayan seçmen kağıtları 18 Haziran 2018 Pazartesi günü İlçe Seçim Kurullarına iade edilecek.

Yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için muhtarlıklara verilen seçmen kağıtlarının alınması için son haftaya girildi.
 
Her seçim yapılan uygulamadan farklı olarak, imza karşılığı dağıtılan seçmen kağıtlarının muhtarlıklardan alınmaması durumunda iadeye düşecek.
 
Vatandaşların bağlı bulundukları muhtarlıklara gidip en geç bu hafta sonunu kadar almadığı seçmen kağıtları 18 Haziran 2018 Pazartesi günü ilgili ilçe seçim kurullarına iade edilecek.
 
SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILABİLECEK Mİ?
 
Seçmen kağıdı olmayanlar ya da seçmen kağıtlarını herhangi bir nedenle kaybedenler nüfus cüzdanlarını getirmeleri halinde oy kullanabilecekler.
Seçmen kağıdı olmayan vatandaşlarımız seçim günü kimlikleri ile beraber sandıklarına giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirebilirler.
 
NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Seçmen kağıdı oy kullanacak adayların nerede oy kullanacaklarını gösteren bir belgedir. Ancak seçmen kağıdınızı kaybettiğiniz zaman nerede oy kullanacağınızı öğrenmeniz gerekmektedir.

Nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağınız, adresinize gönderilen seçmen bilgi kağıdında yer almaktadır. Eğer seçmen bilgi kağıdınız elinize ulaşmadıysa; Seçmen Portalı, e-Devlet kapısı veya Mobil Uygulamadan kendinizin ve sizinle aynı hanede oturan yakınlarınızın oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebileceksiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler