USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Asri Mezarlıkta yer kalmadı

Bir dönem uyuşturucu madde bağımlısı gençlerin ve çocukların yuvası...

Asri Mezarlıkta yer kalmadı
21-03-2017 12:03
Gaziantep

Bir dönem uyuşturucu madde bağımlısı gençlerin ve çocukların yuvası haline gelen Asri Mezarlık’taki çalışmalar takdir topluyor. Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci,  öncülüğünde mezarlıkta yol açmadan temizliğe, altyapı çalışmasından cami inşaatına kadar birçok çalışma bir arada yürütülüyor. Diğer yandan Asri Mezarlıkta yer kalmadığı dile getirildi.

TEMİZ VE GÜVENLİ BİR ALAN HALİNE GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, çalışmaların yapıldığı Asri Mezarlık ören yerini andıran görüntüsünden uzaklaşarak temiz ve güvenli bir mezarlık haline geldiğine dikkat çekti. Asri Mezarlık’taki çalışmalar gözle görülür bir değişim sağladı. Bir dönem uyuşturucu madde bağımlısı gençlerin ve çocukların yuvası haline gelen Asri Mezarlık’taki çalışmalar takdir topluyor. Mezarlıklardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci öncülüğünde mezarlıkta yol açmadan temizliğe, altyapı çalışmasından cami inşaatına kadar birçok çalışma bir arada yürütülüyor. Sürekli çalışmaların yapıldığı Asri Mezarlık ören yerini andıran görüntüsünden uzaklaşarak temiz ve güvenli bir mezarlık haline geldi.

ASRİ MEZARLIKTA Kİ ÇALIŞMALAR TAKDİR TOPLUYOR

Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerinin mezarlıkta yaptığı çalışmalar takdir topluyor. Yapılan çalışmalarla mezarlığın ziyaretçi sayısında da belirgin bir artış yaşandı. Asri mezarlıkta çalılıkları andıran otlar temizlendi, güvenlik önlemleri artırıldı, yeni caminin inşaatında sona doğru gelindi ve mezarlık içindeki yollar ve geçitler araçların ve yayaların kullanabileceği hale getirildi. Mezarlıkta ayrıca, belirli aralıklarla yerleştirilen hoparlörler ile mezarlığın her noktasından duyulan sureler ve ayetler okunuyor. Manevi bir ortam haline gelen mezarlıkta ziyaretçiler güvenli bir şekilde mezar ziyaretlerini yaparken, cadde ve geçit isimlerinin yazılı olduğu tabelalar ile ziyaretçiler, bulmak istedikleri mezarlara kolaylıkla ulaşabiliyor. Yol ve kaldırım çalışmalarının da yapıldığı Asri Mezarlık’ta, iş makineleri ile yollar ve geçitler kullanılır hele getirilirken, ağaçlandırma çalışmaları da devam ediyor.

DİĞER İLLERE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Yıllardan beri otların aralarında kaybolan bakımsız mezarlarla, uyuşturucu madde kullananların meskeni haline gelen ve bakımsız haliyle herkesin dikkatini çeken Asri Mezarlık yepyeni bir görünüme kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in göreve gelmesiyle mezarlık müdürü olarak göreve başlayan Salih Yıldırım, Asri Mezarlık’ı adeta modern bir görünüme kavuşturdu. Yeni fidanlar dikiliyor, ağaçlar budanıyor. Sürekli kuran okunuyor ve okunan dualar belirli aralıklarla yerleştirilen hoparlörler ile mezarlığın tamamında dinlenebiliyor ve duyulabiliyor. Yollar ve kaldırımlar düzenlendi. Bu arada Asri Mezarlık’a bir hayırsever tarafından yaptırılan cami inşaatında da sona doğru gelindi. Cenaze defin işlemi sırasında da cenaze sahipleri ve yakınlarının mağdur olmaması için çalışmalar yapan Mezarlık Müdürlüğü cenazelerin definleri sırasında defin yapılacak mezar alanlarına çadırlar kuruyor ve cenaze yakınlarına su ikramı yapıyor. Ayrıca mezarlıkta bütün cadde, sokak ve geçitlere rahatlıkla görülebilecek yön ve adres tarifi tabelaları yerleştirilerek vatandaşlar ziyaret etmek istediği mezara kolayca ulaşabilmesi sağlanıyor.

İKİNCİ CAMİDE SONA DOĞRU

Bahattin Nakıboğlu Camisi dışında camisi bulunmayan Asri Mezarlık ikinci camisine kavuşuyor. Birkaç cenaze namazının aynı anda kılındığı zamanlarda büyük yığılmaların ve yoğunluğun olduğu Asri Mezarlık’ta ikinci caminin inşaatında sona yaklaşıldı. Caminin birkaç ay içinde tamamlanarak ibadete açılması beklenirken, bu caminin tamamlanmasıyla asri mezarlıkta iki cami ile vatandaşların cenaze namazlarında yaşadığı yoğunluğun azalacağı bekleniyor.

MÜDÜRLÜK TAKDİR TOPLUYOR

Asri mezarlığın bundan sonra rahatça ziyaret edilebilecek bir alan olması için Mezarlık Müdürlüğü ekibi olarak sürekli çalışma halinde olan ve yapılan çalışmalarla büyük beğeni kazanan Mezarlık müdürlüğü, bünyesindeki ilçe mezarlıklarında ve Yeşilkent Mezarlığı’nda da çalışmalar yapıyor. Salih Yıldırım’ın müdürlüğünde mezarlıkların güvenli ve maneviyat ruhuna daha uygun bir alan haline geldiği yönünde olumlu söylemler vatandaşlardan da sıkça duyuluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler