USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

AVUKAT ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

Gaziantep Barosu yönetimi ve üyeleri meslektaşlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı

AVUKAT ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ
14-09-2018 12:40
Gaziantep

Gaziantep Barosu yönetimi haciz işleminin gerçekleştiği sırada saldırıya uğrayan ve ölümle tehdit edilen meslektaşları için basın açıklaması gerçekleştirdi. Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, “Gaziantep Barosu Başkanlığı ve yönetim kurulu olarak meslektaşımızın yanına gitmiş ve süreç hep beraber yürütülmüştür. Dün ise bu saldırıyı gerçekleştiren kişiler tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Ama bizim asıl işimiz şimdi başlamıştır” dedi.

ÇOK SAYIDA AVUKAT YAŞANAN SALDIRI OLAYINI KINADI

Düzenlenen basın açıklamasına Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, yönetim kurulu üyeleri ile avukatlar katıldı. Açıklamada Kahraman, “12 Eylül Salı Günü Gaziantep Barosu mensubu avukat meslektaşımız, haciz mahallinde vekaletini üstlendiği işini yapmak için devletin resmi görevlisi icra memuru ve polis memuru yanlarında bulunduğu sırada borçluların saldırısına uğramış, darp edilmiş ve silah doğrultularak ölümle tehdit edilmiştir. Saldırı esnasında görevin başında bulunan icra memuru da saldırıya maruz kalmış ve darp edilmiştir. Olayın tarafımıza bildirilmesiyle Gaziantep Barosu Başkanlığı ve yönetim kurulu olarak meslektaşımızın yanına gitmiş ve süreç hep beraber yürütülmüştür. Dün ise bu saldırıyı gerçekleştiren kişiler tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Ama bizim asıl işimiz şimdi başlamıştır” diye konuştu.

“MESLEKTAŞLARIMIZ HEP HALKIMIZIN HAKKINI KORUDU”

Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Avukatlık mesleği ne yazık ki sürekli hedef haline getirilmiş ve toplum nezdinde bir karşı taraf olarak düşünülmektedir. Halbuki avukat, vatandaşın hukukunu savunur ve vatandaşın hakkı için mücadele verir. Bu yapılırken de bir taraf ve karşı taraf olacaktır. Şimdi bu saldırıyı gerçekleştiren şahıslarda bir avukatın savunmasına ve hukuki yardımına muhtaç kalmışlardır. Ancak Gaziantep Barosu bu konuda birlik olmuştur. Baromuz üyesi meslektaşımıza görevi sırasında saldıran, darp eden, tehdit eden şüphelileri baromuzun hiçbir üyesi savunmak istememiş ve bu hususta birlik olunmuştur.  Yani vatandaş olarak ne tarafta olduğunuz önemli olmamalı hukuka, kanunlara ve hak arama hürriyetine ve yapılan mesleğe ne kadar saygınız olduğu önemlidir.”

“GAZİANTEP BAROSU OLARAK GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

“Kamuoyuna ve tüm vatandaşlarımıza bir kere daha ve şiddetle sesleniyoruz: Biz savunma makamının temsilcileri, siz vatandaşların hakkını koruyan vekilleriyiz. Biz bir boşanma davasının tarafı değiliz, bir icra dosyasının alacaklısı veya borçlusu değiliz, cinayet dosyasında suçu beraber işleyen değiliz, avukatız. Hangi tarafın vekili veya müdafisi olursak olalım sadece işimiz gereği orada bulunmaktayız. Avukatı olmayana avukat sağlayarak adaleti tecelli ettirmek için görevimizin başındayız” şeklinde konuşan Kahraman sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Maalesef toplumun geriliminin tek karşılık bulduğu meslek avukatlık mesleği olarak karşımıza çıkmaktadır. Ama bizler herkesin kolayca hedef alabileceği bir meslek grubu olmadığımızı ve olmayacağımızı bugün olduğu gibi geçmişte de gösterdik ve bundan sonra göstermeye devam edeceğiz. Mesleğimize ve meslektaşımıza yapılan bu saygısızlığı ve şiddeti unutmayacağız. Biz Gaziantep Barosu olarak nerede ve nasıl olursa olsun her yanlışın, her hukuksuzluğun karşısında ve mesleğimize ve meslektaşlarımızın her zaman yanında dimdik duracağımızın bilinmesini isteriz. Biz avukatlarız ve beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımız olan Adliye çalışanları işlerini yaptıkları sırada şiddet ve tehdit ile sürekli yüz yüze gelmektedir. Adliye çalışanlarımız da bizler gibi yargının unsuru olup hukukun ve kanunların uygulanmasında görev almaktadırlar. Bizler onlarında yanında olacağız. Yapılan hukuksuzluklarda yan yana olup beraber yürüyeceğiz. Bu süreçte soruşturmayı titizlikle yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına, soruşturma savcısına ve Gaziantep Adliyesine de burada teşekkür etmek istiyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması umuduyla diyoruz ki ne olursa olsun ne yaşarsak yaşayalım, yurttaşın hukuku sahipsiz değildir. Herkes için adalet, adalet için avukat.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler