USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ayakkabı ve terlik sektörüne yeni sanayi sitesi

Ayakkabı ve terlik sektörüne yeni sanayi sitesi
18-01-2018 06:00
Gaziantep

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) sektörlerin sorunları ve çözümleriyle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede şehir içerisinde muhtelif bölgelerde, Çakmak mahallesi ve Nizip caddesinde faaliyet gösteren plastik ayakkabı ve terlik sektörüne yeni bir sanayi bölgesi oluşturulması yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Gaziantep Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan ortak çalışmayla Nizip Caddesi ve şehrin muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren firmalar Taşlıca bölgesinde Plastik Ayakkabı ve Terlik sektörü için oluşturulacak yeni sanayi sitesine taşınacak. 

Gaziantep Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi ortak çalışmasıyla Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan Plastik Ayakkabı ve Terlik sektörüne Taşlıca bölgesinde yeni bir sanayi sitesi oluşturulacak.

GTO 32 No.lu Ayakkabı-Terlik-Deri-Plastik Ürünleri Deri İmalat ve Ticareti Meslek Komitesi’nin ve ilgili komite meclis üyeleri olan Ömer Faruk Melekoğlu ve Haci Şeker’e sektörden gelen talep üzerine iki meclis üyesinin yoğun çalışma ve girişimleriyle yeni bir sanayi sitesi oluşturulması çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Taşlıca bölgesinde oluşturulacak yeni sanayi sitesi çalışmalarıyla ilgili Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Faruk Melekoğlu, Murat Karakaş, Kamil Tosun, meclis üyesi Haci Şeker, Gaziantep Ticaret Odası’nın öncülüğünde kurulan Taşlıca Plastik ayakkabı ve Terlik Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Fatih Altuntuğ, Yönetim Kurulu üyeleri  Mahir Bayram, Fethi Sıvakçıgil, Abdülkadir Kırbaç, Osman Gözeri, Atilla Melekoğlu, Fikret Çetintaş, Fatih Candar ve Alattin Çıtlık, GTO Genel Sekreter Vekili Figen Çeliktürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, heyet Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan, plastik ayakkabı ve terlik sektörüne verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

BAŞKANI HIDIROĞLU “AYAKKABI VE TERLİK ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ BİR KENTİZ”

GTO Yönetim Kurulu başkanı Beyhan Hıdıroğlu,  kent içerisine yayılan ve muhtelif bölgelerde faaliyet gösteren gelişme açık sektörlerin belirli bölgelerde toplanması gerektiğine dikkat çekti.

Plastik ayakkabı ve terlik sektöründe Gaziantep’in İstanbul’dan sonra ikinci üretim merkezi olduğunu, sektörde yaklaşık 11 bin kişinin istihdam edildiğini, ayakkabı ihracatında Gaziantep’in payının yüzde 16-17 dolaylarında bulunduğunu vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu “ Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan kent içerisinde ve çevresinde bulunan sektörlerin meskun alanlar dışına çıkarılması artık kaçınılmaz hale gelmiştir.

Sanayimizin en önemli sorunlardan biri de büyümek isteyen firmalardır. Küçük Sanayi Siteleri ile Organize Sanayi Bölgeleri şartlarının değişmesi nedeniyle gelişmek isteyen firmalar Organize Sanayi Bölgesinde yer alacak gücü kendilerinde göremiyorlar. Bu durum firmalarımızın ihtiyacına cevap vermiyor. Bu nedenle Oda olarak, sektörlere yeni sanayi siteleri oluşturulması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede ilk olarak Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan Plastik ayakkabı ve terlik sektörüne sanayi sitesi oluşturulmasıyla başladık. Şehrin muhtelif bölgeleri, Çakmak mahallesi ve Nizip caddesinde bulunan işletmeler Taşlıca bölgesinde oluşturulacak Küçük Sanayi Sitesi’ne taşınacak. Bu konudaki çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sektörün çağdaş, günümüz şartlarına göre modern bir alanda faaliyet göstermesi hem sektörün gelişimine hem de Gaziantep ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çakmak Mahallesi ve Nizip caddesinde bulunan plastik ayakkabı ve terlik sektöründe faaliyet gösteren firmaların Taşlıca’daki sanayi sitesine taşınmasıyla bu bölgede kentsel dönüşüm yapılacağını belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, “ sektörde etkin olan ülkelerle yarışabilmemiz için modern, çağdaş, günümüz koşullarına uygun işletmelere sahip olmalıyız.  Kent çevresine yayılan ve gelişime açık sektörlerin belirli bölgelerde toplanması hem daha modern bir Gaziantep oluşturulmasına hem de sektörlerin çağdaş ortamda faaliyet göstermelerine imkan sağlayacaktır. Sanayimizin en önemli sorunlarından biri de büyümek isteyen firmalardır. Çevremize baktığımızda çok sayıda işletmenin yer ihtiyacının had safhada olduğunu görüyoruz. Şehircilik açısından olumsuz bir durum ortaya çıkaran küçük ve orta boy sanayi işletmelerini meskun alanlar dışında modern şehircilik ilkelerine uygun ve her türlü alt yapısı hazırlanmış alanlarda toplamak için yeni sanayi bölgeleri oluşturmalıyız. Taşlıca bölgesinde kurulacak sanayi sitesi Plastik ayakkabı ve terlik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ufkunu açacaktır” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler