USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

AZİM ‘ENGEL’ TANIMADI

AZİM ‘ENGEL’ TANIMADI
03-11-2016 12:07
Gaziantep

Gaziantepli ortopedik engelli 24 yaşındaki Adem İnce, kaza geçirip parmaklarını kaybetmesine karşın ressam olma hayalini gerçekleştirdi. Üst üste açtığı resim sergilerinin ardından azmini daha da üst seviyelere çıkaran İnce, açık liseyi bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandı. İnce, 4 yıllık üniversiteyi tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmak istiyor.

YÜKSEK LİSANS YAPMAK İSTİYOR

Gaziantepli İnce, hayatında büyük zorluklarla karşılaşmasına, eğitimini yarıda bırakmasına, en önemlisi de bir kaza sonucu parmaklarını kaybetmesine karşın yaşama sevincini kaybetmedi ve adeta bir başarı öyküsünün kahramanı oldu.  İnce, “Özürlü olmak çalışmaya engel değildir. Azimli olan mutlaka başarılı olur. Ben bunun örneğiyim” dedi. Gaziantep'in 40 haneli Kuşçu köyünde yaşamını sürdüğünü anlatan İnce, lise eğitimi çeşitli nedenlerden dolayı yarım bıraktığını kaydederek, şunları söyledi:
“Yarım kalan öğrenimimi tamamlamak için her türlü gayreti ortaya koydum. Liseyi dışarıdan bitirdim ve üniversite sınavlarına girdim. Allaha şükürler olsun Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandım. Üniversite bittikten sonra yüksek lisans yapmak istiyorum.”

“GEÇİRDİĞİM KAZA BENİ HAYATA BAĞLADI”

Yaşadığı sürecin engelli tüm vatandaşlara örnek olmasını isteyen İnce, “Eğitimi yarım bıraktıktan sonra bir süre reklam işinde çalıştım. Ancak bir süre sonra da bu işi bıraktım ve köyümüzde bulunan ve köy tüzel kişiliğine ait olan değirmende çalışmaya başladım. 3 ay çalıştıktan sonra talihsiz bir kaza geçirdim. Eylül 2004 yılında geçirdiğim bu kaza hayatımı değiştirdi. Bir yıl boyunca hastanede tedavi gördüm, ölümden döndüm. Tüm parmaklarımı kaybederek taburcu oldum. Daha sonra ressam Mazlum Yılmaz ile tanıştım. Bir yıl eğitim aldım ve daha sonra da ressam olmaya karar verdim. Yaptığım resimler beni hayata bağladı ve bugün öğrenimime devam ediyorum. Bundan sonra büyük bir mutluluk olamaz. Engelli tüm kardeşlerimin de beni örnek almalarını ve yaşama sıkı sıkı tutunmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

“AİLE VE ÇEVRE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Engellilerin hayata tutunması için aile ve çevre desteğinin çok önemli olduğuna işaret eden Adem İnce, şöyle konuştu:
“Ben, eğer bugün hayatta ve başarılıysam, bunu önce aileme daha sonra da yakın çevreme borçluyum. Çünkü yaşadığım tüm zorlukları aşma konusunda hem ailemden hem de çevremden büyük destek gördüm. Eğer, engellilere gereken destek sağlanırsa hepsi başarılı olur, kendi hayatlarını kazanabilirler.” Dedi. Kara kalem ve sulu boya tekniği kullanarak, 2006 yılında sonra daha çok portre çalışması yapmaya başladığını dile getiren Adem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Resim yaparken duygularımı dışa vuruyorum, kendimi çok rahat ve huzurlu hissediyorum. Parmaklarımın olmaması, tuval karşısında kalem tutmama engel olmuyor. İki elimin arasına aldığım kalemi, rahatlıkla kullanıyor ve eserimi meydana getiriyorum. Özellikle, portre çalışması yaparken adeta kendimden geçiyor, içimdeki duyguları o anda portreye yansıtıyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler