USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“BAKMAK DEĞİL GÖRMEK LAZIM”

Aylardır ucube bir şekilde dünyaca ünlü Zeugma Mozaik Müzesi’nin arkasında inşaat...

“BAKMAK DEĞİL GÖRMEK LAZIM”
22-03-2017 12:37
Gaziantep

Aylardır ucube bir şekilde dünyaca ünlü Zeugma Mozaik Müzesi’nin arkasında inşaat halinde bekleyen otel projesi henüz tamamlanmadı. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey döneminde temeli atılan otel inşaatı projesinin tamamlanmaması karşısında dönen film merak konusu oldu.

Kapatılan İl genel Meclisi’nin son Başkanı Menderes Karaduman, kentte otel inşaatı ve benzeri ucubelere karşı yetkililere seslenerek, “Bakmak değil görmek lazım'' dedi.

“GÜZELBEY DÜŞÜK BİR PERFORMANS SERGİLEDİ”

Kapatılan İl Genel Meclisinin son Başkanı Menderes Karaduman, eski belediye başkanı Asım Güzelbey’in görev yaptığı süre içerisinde vizyon sahibi olamadığını, önceki belediye başkanlarına göre de düşük bir çalışma performansı sergilediğine dikkat çekti. Güzelbey’in devletten satın aldığı bir arazide kamu şehri olduğu için akaryakıt istasyonu tadilatı yapamadığını onun yerine çok yanlış bir kararla eski Tekel alanına Zeugma Mozaik Müzesini yaptığını anlatan Karaduman, “Zeugma Mozaik Müzesi’nin yeri burası değildi. Zeugma Mozaik Müzesi ya olduğu yerde ya da Fuar alanında yapılması gerekirdi. Vizyondan uzak bir şekilde buraya bir hastane yapılması gerekirken tuttu müze, ardından ise arkasına otel inşaatı dikti. Şimdi bu otel inşaatı ucube gibi kentin tam ortasında duruyor. Bu projenin öncesinde ve sonrasında ne gibi şeyler döndü bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var oda bu ucube projede bir an önce sona gelinmeli” diye konuştu.

“7 HAZİRAN VE 1 KASIM SEÇİMLERİNDE NEREDEYDİN”

Kapatılan İl genel Meclisinin son Başkanı Menderes Karaduman, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey’in 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Gaziantep’te olmadığını dile getirerek, “Ak Parti sana 10 yıl belediye başkanlığı onurunu yaşattı. Sen 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yoktun. Ak partiden istifa mı ettin bilmiyorum ama bu seçimlerde meydanda olmaman kafalarda soru işaretleri yarattı. Bildiğiniz gibi 16 Nisan’da ülkemizin geleceği için çok önemli bir halk oylaması gerçekleştirilecek. Ak partili teşkilatlarımız, yerel yöneticilerimizle birlikte “EVET” oylarının daha da artırılmasına yönelik olarak ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Ak Parti sayesinde elde ettiğin mevki ve makamların hatırına bile propaganda çalışmalarında Asım Güzelbey’i göremiyoruz. Bazen düşünüyorum da acaba sayın Güzelbey hayırcılar kanadında mı? Şayet hayırcı değilse partili teşkilatlarıyla birlikte neden propaganda çalışmalarına katılmıyor? 15 Temmuz ve sonrasında da Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey’i meydanlarda göremedik. Biz Güzelbey’den vefasını göstererek 16 Nisan öncesinde partili teşkilatlarıyla bir araya gelip çalışmalarını ortaya koymasını bekliyoruz” dedi.

“ENGEL OLMASAK STADI ÇIKSORUTA YAPTIRACAKTI”

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Gaziantep’e geldiğinde yeni stadın yeri konusunda kendileriyle görüş alış verişinde bulunduğunu dile getiren Kapatılan İl genel Meclisinin son Başkanı Menderes Karaduman, “Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey sayın bakan ve birlikte yeni stat alanıyla ilgili olarak kentte bazı bölgeleri gezdik. Güzelbey, sayın bakana Çıksorut’ta şu an Olimpiyat Köyü olarak kullanılan alanın stat olması gerektiğini söyledi. Orada ki düşünce belediyeye ait olan o alanı gençlik ve Spor Bakanlığına satabilmekti. Fakat ben bu görüşe karşı çıktım ve yeni stadın Beylerbeyi’nde yapılması kararlaştırıldı. Diğer yandan TOKİ tarafından yaptırılan yeni stadın maliyeti 110 milyon lira. Şimdi TOKİ bu parayı tahsil etmeden Kamil Ocak Stadının yerini serbest bırakmaz. Eski stat alanının meydan olarak kullanılabilmesi için TOKİ’ye bu ücretin ödenmesi bir defa şart. Hiçbirimiz bugün kalkıp Kamil Ocak Stadının yerinde şunu bunu yapmalıyız demeli. Diyebilmek için önce TOKİ’nin parasının ödenmesi gerekiyor. Ödeyecek olan varsa bir an önce ödeme yapılsın ardından konuşalım” şeklinde konuştu.

“GAZİANTEP TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ ŞEHİRLERİNDEN”

Bazı basın kuruluşlarında Gaziantep’in bir terör şehri gibi gösterilmek istendiğine dikkat çeken Kapatılan İl genel Meclisinin son Başkanı Menderes Karaduman, bu algı operasyonunun farkında olduklarını, kentin Türkiye’nin en güvenli şehirleri arasında yer aldığını anlattı. Kapatılan İl genel Meclisinin son Başkanı Menderes Karaduman açıklamasında, “Gaziantep Türkiye’nin en güvenli şehirleri arasında yer alıyor. Bazı basın yayın organlarında kentimizle alakalı olumsuz şeyleri okumak ve izlemek bu şehirde yaşayan bizleri oldukça üzüyor. Gaziantep genel vizyonu ile sadece ülkemize değil Dünyaya örnek olmuş ender şehirlerden birisi. Onun için hemen şimdi başlayarak kent vizyonunu kötülemeye yönelik haberlerden ve algı operasyonlarından uzak durmamız gerektiğini kendimize söylememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler