USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Balıkesir’den Gaziantep’e GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Balıkesir’den Gaziantep’e GÖNÜL KÖPRÜSÜ
17-01-2019 10:22
Gaziantep

Sığınmacı Suriyeli Türkmen aileler başta olmak üzere mazlumların yanında olan muhtaç ailelerin sorunlarıyla bire bir ilgilenen Gaziantep Türk Eli Gönüllü Gurubu üyeleri çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Gönüllü gurubu üyelerinden Burhan Gündüz ile Fatma Özdoğuş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Ocakları Balıkesir Şubesi tarafından hazırlanan yardım tırını karşılama töreninde, “Gaziantepli Türkmen ailelerimize yönelik yapılan bu yardımdan dolayı Balıkesir Belediyesi ile Türk Ocaklarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştular.

MAZLUM SIĞINMACILARA YÖNELİK YARDIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLÜYOR

Gaziantep’te 5 yıldır aralıksız bir şekilde yardım faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Türk Eli Gönüllü Gurubu üyeleri kentte yaşayan sığınmacılar başta olmak üzere yardıma muhtaç ailelerin yardıma koşuyor. Guruba öncülük eden isimlerden Burhan Gündüz ile Fatma Özdoğuş yaptıkları açıklamada, 5 yılın sonunda 3 bin aileye temas edildiğini, 250 çocuğun ise tüm ihtiyaçları karşılandığına dikkat çektiler. Diğer yandan 102 çocuğun kaldığı yetimhanede kalan 19 kadının ihtiyaçlarını da gönüllü grup karşılıyor. Bu çalışmaları kilometrelerce uzaktan takip eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Ocakları Şube yönetimi Gaziantep’te Türkmen ailelere yönelik sürdürülen yardımlara önemli bir katkı sundular. Giyimden, gıdaya kadar birçok dalda yardım kampanyası düzenleyen Balıkesirliler hazırlanan tırı Gaziantep’e gönderdiler. Yardım tırını karşılayan Gaziantep Türk Eli Gönüllü Gurubu üyeleri toplanan yardımları depoya koydular. Gelen yardımlar grup üyeleri tarafından kısa sürede ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GURUP ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep Türk Eli Gönüllü Gurubu üyelerine bu anlamlı yardım çalışmalarından dolayı teşekkür eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Türkmenlerin kardeşimiz olduğunu yineledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkmen kardeşlerimiz zor şartlar altında yaşıyorlar. Hanımlarımız onlara giysiler topladılar. Bizler de gıda kolilerimizle bu kampanyaya bir destek verdik. Ayrıca ulaşımda da yardımcı oluyoruz. Her zaman hayırlı işlere motor olacağız, şer işlere tren olacağız diye gelmiştik. Onlar bizim kardeşlerimiz. Bizim gönül coğrafyamız çok geniş. Gönül coğrafyamızdan gelen insanlara kalbimizi, gönlümüzü, işimizi, aşımızı açıyoruz. Bunun yanında oralarda yaşayanların dertleriyle ilgileniyoruz, hem hal oluyoruz. Bu yardımlarımızı Gaziantep’te dağıtacak olan gönüllü yardımsever kardeşlerimizin tamamına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YILIN 12 AYI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Gaziantep Türk Eli Gönüllü Gurubunun üyelerinden Fatma Özdoğuş ile Burhan Gündüz, yılın 12 ayı yardıma muhtaç ailelerin sorunlarıyla ilgilendiklerini ve çözüm noktasında grup üyeleriyle birlikte çalışmaların yürütüldüğünü anlattılar. Özdoğuş ile Gündüz açıklamalarında, “Yılın 12 ayı muhtaç ailelerin sorunlarıyla ilgilenirken özellikle Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde devamlı takip altında tuttuğumuz 50 ailenin ihtiyaçlarını önemli oranda gideriyoruz. Çocuklarımızın genel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik önemli çalışmalar yapıldı. İhtiyaç sahibi 2 çocukla başladığımız yardım faaliyetleri çerçevesinde bugün 250 çocuğumuza temas etmiş durumdayız. Bu çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştular.

“12 AİLEMİZ KARDEŞ AİLE EDİNDİ”

Kardeş aile projesi kapsamında bugüne kadar 12 aileye kardeş aile bulunduğunu dile getiren Fatma Özdoğuş, “Gönüllü gurubumuzun önderliğinde bugüne kadar 12 muhtaç ailemize kardeş aile edindirdik. 5 üniversite öğrencisi çocuğumuzun burslarını da gönüllüler olarak karşılıyoruz. Bu ve benzeri çalışmalarımızın tamamını sosyal medya üzerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar çerçevesinde yapıyoruz. Muhtaç ailelerimize zaman zaman gıda paketlerinin yanı sıra ailelerimizin ihtiyacı olan ev eşyalarını da önemli oranda karşılıyoruz. Sığınmacı ailelerimizin yanında muhtaç konumda bulunan Türk ailelerimizin de ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımsever gönüllü arkadaşlarımızın sayesinde adımlar atıyoruz” dedi.

“HASTA ÇOCUKLARIMIZIN TEDAVİLERİNİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Hasta çocukların tedavilerinin yakından takip altında tuttuklarını anlatan Burhan Gündüz, “Çalışmalarımız çerçevesinde muhtaç ailelerimizin hasta çocuklarının tedavilerinin takiplerini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 2 onkoloji hastası çocuğumuzun tedavilerini maddi-manevi karşılanmasına yönelik önemli adımlar atıyoruz. Suriye’de kimyasal saldırılardan daha anne karnındayken etkilenen ve Gaziantep’te dünyaya gelen yetim 3 çocuğumuzun da tedavilerini yakından takip ediyoruz. Bebeklerin ise bez ve mama sorunlarının giderilmesini sağlıyoruz. Balıkesir ilinden Gaziantepli muhtaç ailelerimize ve çocuklarımıza her türlü yardım desteğini görüyoruz. Balıkesir’de bu çalışmalara destek veren Metin Savaş ve Zehra Ünsal’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizlere bu çalışmalarımızda destek veren tüm gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Diğer yandan Avrupa’nın değişik ülkelerinden bu yardım çalışmalarına katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza ve bu çalışmaların Gaziantep’te yürütülmesini sağlayan tüm gönüllü arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler