USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

Barak Kültürü: Barak Mahallesi’nde yaşatılıyor

Barak Kültürü: Barak Mahallesi’nde yaşatılıyor
18-09-2015 19:17
Gaziantep

Gaziantep’in güzide mahallelerinden biri olan Barak Mahallesi, köklü bir kültürden gelen vatandaşların ikamet ettiği yerleşim yeri olarak biliniyor. Mahalle sakinleri arasındaki dayanışma, sevgi ve saygı ile Barak Kültürünün bir yansıması olan Barak Mahallesi, Şahinbey İlçesinin örnek mahalleleri arasında yer alıyor. Barak Kültürünün köklü bir yapıya sahip olduğunu belirten mahalle muhtarlı Nazım Karakuş, “Barak kültürü, Barak sokaklarında yaşatılmaya devam ediyor” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Barak Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Nazım Karakuş’tan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

barak

Mahallenin adı: Barak          

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27100

Mahallenin nüfusu: 18 bin         

Mahallenin seçmeni: 9 bin

Mahalle ve cadde sayısı: 100 Sokak ve 6 Cadde

Mahallenin muhtarı: Nazım Karakuş

Daha önce Üçoklar Mahallesi’ne bağlı olan Barak Mahallesi 18 yıl önce kurulduğunu belirten mahalle muhtarı Nazım Karakuş, “2009 yılında Barak Mahallesi muhtarlığına seçildim. Mahalle sakinlerinin desteği ile ikinci kez muhtarlık görevinde bulunuyorum. Mahallemizde 18 bin nüfus, 9 bin seçmenimiz bulunuyor. 200 hanede Suriyeli aileler ikamet ediyorlar. Barak Mahallesi’nde 100 sokağımız ve 4 nolu Cadde, 177 nolu Cadde, Eşili Caddesi, 51 nolu Cadde, Hasip Dürri ve 130 nolu Caddeler yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Üçoklar, Serinevler, Ocaklar, Narlıtepe ve Yeşilkent Mahalleleri bulunuyor” dedi.

SOKAKLARIMIZA YAĞMURLAMA KANALI YAPILIYOR

IMG_5568

Mahallede kanalizasyon sistemlerin yapıldığını belirten Nazım Karakuş, “Mahallemizde eksiklikler olan sokaklarımız vardı, bu sokaklarımıza gerekli işlemleri yaptırdık. Gaski ekiplerine mahallemizde eksik bulunan yağmurlama kanalları ile ilgili şikayetlerimizi bildirdik. İsteklerimiz listeye alındı ve gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

85 SOKAĞIMIZDA YENİ ASFALT ÇALIŞMASI YAPILDI

IMG_5580

Barak Mahallesi’nde 100 sokak bulunduğunu belirten Karakuş, “100 sokağımızın 85 tanesi asfalt ve kilit taşı ile döşendi. Caddelerimizde dahil olmak üzere asfaltlama işlemleri gerçekleştirildi. 34, 35, 36 nolu sokaklara doğal gaz hattı çekileceği için yeni asfaltlama çalışması yapılmadı. Bunların dışında 85 sokağımıza yeni asfalt çalışması yapıldı. Bu sokaklarımıza da yıl içerisinde yeni asfalt yapılacak” diye konuştu.

SON BİR YILDIR TEDAŞ İLE İLGİLİ SORUNLAR YAŞIYORUZ

IMG_5587

Aydınlatma konusunda sıkıntıların Tedaş’ın özelleştirilmesinin ardından başladığına dikkat çeken Karakuş, “Tedaş’ın özelleştirilmesinin ardından sorunlarımızın çözümlenmesinde sıkıntılar yaşamaya başladık. Eskiden 186 nolu hattı aradığımızda Gaziantep ekipleri sorunlarımıza müdahale ediyorlardı. Bugün 186 numarasını aradığımızda Adana merkezli bir çağrı merkezine ulaşıyoruz. Sorunlarımızın çözümlenmesinde bu yönden de sorunlar yaşıyoruz. Son bir yıldır baya sorun yaşıyoruz, ne aydınlatmamız yapılıyor, ne arızalara bakılıyor ne de şikayetlerimize geri dönüş alabiliyoruz” şeklinde konuştu.

PARK ALANLARI YETERSİZ KALIYOR

IMG_5583

Barak Mahallesi’nde park alanlarının yetersiz olduğunu belirten Karakuş, “Tabi ki park alanları mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak oranda büyüklüğe sahip değil. Bunda yeni park alanları yapılabilecek yerin mahallemizde olmamasının da büyük bir etkisi var. Komşu mahallemizde Yeşilvadi Parkı yapılıyor. Mahallemizde yeni bir park alanı yapılmasını isteriz. Belediye başkanımızda boş alan gösterin mahalleye bir park yapalım diyor ama mahallemizde boş alan bulunmuyor” dedi.

MAHALLEDEKİ OKULLARIN SAYISI ARTTIRILMALI

IMG_5574

Mahallede iki okul bulunduğunu belirten Karakuş, “Bunlardan biri Vehbi Dai Ortaokulu diğeri ise Barak İlkokulu’dur. Mahalleye bunun dışında yeni bir okul daha yapılıyor ama okul adı ne olacak bilmiyorum. Mevcut Barak İlkokuluna yeni bir ek bina yapılarak kapasitesi arttırıldı. Okulumuzun genişlemesiyle birlikte öğrencilerimiz derslik sıkıntıları yaşamadan eğitim alabilecekler. Vehbi Dai Ortaokulu ise yetersiz aklıyor. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğüne sorunumuzu bildirdik. Okulun yenilenmesini ve kapasitesinin arttırılması gerektiğini belirttik. Mahallemize yen bir lise yapılması için de yakın zamanda bir çalışma başlayacak” diye konuştu.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ

IMG_5572

Mahallenin kültür ve eğitim düzeyine değinen Karakuş, “Barak mahallesinde yaşayan hemen herkes Barak köylerinden gelen insanlardan oluşuyor. Mahalledeki hemen herkes birbirlerini tanır ve gerektiğinde yardımcı olur. Barak insanın kültürü mahallemizde hayat buluyor. Bizler Baraklılar olarak kültürüne, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, akrabalık ilişkilerine değer veren insanlarız. Mahallemizde birbirimize saygı ve sevgi içerisinde yaklaşarak hayatımızı sürdürüyoruz. Köklü Barak Kültüründen aldığımız terbiye ile kültürümüze sahip çıkıyoruz” dedi.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ YÖNÜNDEN BARAK MAHALLESİ ÖRNEK BİR MAHALLE

IMG_5570

Komşuluk ilişkileri yönünden Barak Mahallesi’nin örnek bir mahalle olduğunu belirten Karakuş, “Barak kültürü ile birlikte komşuluk ilişkilerine de önem veriyoruz. Mahalledeki insanlar hep Barak köylerinden geldiği için birbirleri ile akrabalık ilişkileri vardır. Çocuklarımızı da bu terbiye ve kültür ile yetiştirdiğimiz için çocuklar, büyüklerine karşı son derece saygılıdırlar. Mahalle sakinleri de dayanışma ve anlayış ile komşuluk ilişkileri devam ediyor” dedi.

ASAYİŞ OLAYLARI YAŞANMIYOR

IMG_5573

Mahalle sakinleri arasındaki dayanışma nedeniyle asayiş olaylarının yaşanmadığını dile getiren Karakuş, “Mahallemize gelen bir kimse arabasının kapısını kapatmadan bıraksa kimse aracına dokunmaz. Mahalle sakinlerimiz bu anlayış ile büyük bir güven ortamı oluşturuyorlar. Bir kavga gürültü olduğu zaman büyükler araya girerek gençlerin sıkıntılarını konuşarak çözüme kavuşturmalarını sağlıyorlar. Bu yönden Barak Mahallesi örnek bir mahalle olarak nitelendiriliyor” diyerek sözlerini noktaladı. AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler