USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Başbakan Yıldırım, 'bu olay ordumuza mal edilemez'

Başbakan Yıldırım, 'bu olay ordumuza mal edilemez'
17-07-2016 10:29
Gaziantep

Başbakan Binali Yıldırım, askeri darbe girişiminin orduya mal edilemeyeceğini vurgulayarak, "Bir bela daha def edilmiştir. Milletimiz rahat bir nefes almıştır. Ancak işimiz bitmedi. Bundan sonra temizlik harekatını süratle yapacağız. Bir daha milletin iradesine karşı gelmeye çalışma cesaretini hiç kimse gösteremeyecek şekilde bu darbeci bozuntularının hak ettikleri cezayı vereceğiz. Dış güçlerin sırtlarını sıvazladığı bölücü terör örgütünün her kademesindeki destekçilerini de unutmayacağız. Onlara da gerekli cevabı bu vesileyle vermiş olacağız" dedi.

'PARALEL TERÖR ÖRGÜTÜ ÇETELERİ MAĞLUP OLMUŞTUR'

Başbakan Yıldırım, katıldığı cenaze namazının ardından, 15 Temmuz akşamı askeri darbe girişiminde hedef olan TRT Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte TRT çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulunan Başbakan Yıldırım, TRT stüdyolarını ve rejiyi gezdi.

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, askeri darbe girişiminde bulunan kalkışmacıların mağlup olduğunu vurgulayarak, "Bugün 15 Temmuz darbe girişimine, darbe kalkışmasına karşı kahramanca mücadele eden aziz milletimi bir kez daha canı gönülden tebrik ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin bu kararlılığı, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve hükümetimizin milli irade dışında hiçbir şeyin darbe yapamayacağını; herhangi bir şekilde egemenliğimize, demokrasimize zarar veremeyeceği yönündeki tutumu bu darbe girişimini başarısız hale getirmiştir. Kalkışmacılar, paralel terör örgütü çeteleri mağlup olmuştur. Bu darbe kesinlikle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Milletimiz rahat olsun" ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ NÖBETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ'

Hayatın normale döndüğünü ancak akşamları yine meydanlarda demokrasi nöbetlerine devam edilmesi gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Hayat artık normale döndü. Gündüz vatandaşlarımız işinde, gücünde olacak. Dükkanında, çarşıda, pazarda, tarlasında, işinde; normal hayatımıza devam edeceğiz. Ama bu çok büyük bir olay. Bu Türkiye için değil, dünyadaki demokrasilerin geleceği açısından da çok önemli bir olay. O yüzden işi gücü bittikten sonra vatandaşlarımız yine Ankara Kızılay, İstanbul Taksim başta olmak üzere 81 vilayetimiz, 960 ilçemiz, köylerimiz her yerde adeta bir şenlik havasında demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz. Gündüz normal hayat devam ediyor. İşimize, gücümüze bakıyoruz. Çünkü çoluğumuzun çocuğumuzun, ülkemizin işlerinin geri kalmaması lazım. Manşetlerimizi temin etmemiz lazım ama akşam hem demokrasi nöbetine devam edeceğiz hem de demokrasi şöleni devam edecek. Bir müddet daha böyle devam edeceğiz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE KARŞI DARBE DEVAM EDİYOR' ALGISI, ASLI ASTARI OLMAYAN HABER

'Türkiye'de darbe henüz tamamlanmadı' yönündeki iddiaların doğru olmadığını dile getiren Yıldırım, her şeyin yolunda olduğunu vurgulayarak, "Bir, Türkiye'de darbe girişimi yüzde yüz başarıyla sonuçlanmıştır. Nokta. İki, Türkiye'de ticari, sosyal, kültürel hayat normale dönmüştür. Nokta. Üç, bugünlerde 'Türkiye'de darbe henüz tamamlanmadı. Türkiye'ye karşı darbe devam ediyor' algısı yaymaya çalışanlara karşı özellikle dünya ve Türk kamuoyunun bilmesini isterim ki bunlar tamamen aslı astarı olmayan haberlerdir. Bankacılık sistemimiz tıkır tıkır işlemektedir. İstanbul borsamız faaliyetine başlamıştır. Merkez Bankamız gerekli çalışmaları yapmaktadır. Sermaye piyasası kurulumuz ve bütün finansal kuruluşlarımız hiçbir kısıtlamaya tabii olmadan faaliyetlerini sürdürmektedir. Her şey yolundadır. Bu tür haberlere, bu tür iftiralara, karalama kampanyalarına ne içeriden ne dışarıdan finansal çevrelerin itibar etmemesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

'SİLAHLI KUVVETLERİMİZE ZARAR VERECEK BİR DAVRANIŞ İÇİNDE OLMAYALIM'

Vatandaşlara sakin olmaları yönünde çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, kimsenin silahlı kuvvetlere zarar verecek bir davranış içinde olmaması gerektiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarım sakin olsun. Olayın tazeliğiyle, heyecanıyla aşırı tepkiler vermekten sakınalım. Silahlı kuvvetler bizim geleceğimizdir, güvencemizdir. Silahlı kuvvetlerimize zarar verecek bir davranış içinde olmayalım. Kurumsal kimliğini zedeleyen bir davranış içerisinde asla olmayalım. Silahlı kuvvetlerle vatanını, milletini, bayrağını seven her düzeydeki askerlerle onların kıyafetinin içine gizlenmiş paralel terör çetelerini birbirine karıştırmayalım. Onlar asker değil. Onlar vatandaşının üzerine acımasızca tankları süren, onları tarayan ve milletini öldürmek için gözünü bile kırpmayan canilerdir. Hak ettikleri her türlü cezayı alacaklardır. Bu olay vesilesiyle göz bebeğimiz, ülkemizin içeride ve dışarıdaki güvenliğinin teminatı silahlı kuvvetlerimizi rencide edecek, itibarını sorgulayacak hiçbir davranışa girmeyelim. Bu konuyu özellikle ifade etmek istiyorum."

'PARALEL TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KALKIŞMASI OLDUĞUNU İLK ANDA TESPİT ETTİK'

Askeri darbe girişiminin, paralel terör örgütü mensuplarının bir kalkışması olduğunun ilk anda tespit edildiğini bildiren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu darbe girişiminin püskürtülmesinde en büyük görev sırasıyla Başkomutan olarak Cumhurbaşkanı olarak bu konudaki net, kararlı tutumuyla Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Hükümetimiz asla ve asla bunun bir silahlı kuvvetlerin hiyerarşisi içerisinde bir hareket olmadığı ve ordu içerisindeki bir kalkışma, paralel terör örgütü mensuplarının bir kalkışması olduğunu ilk anda tespit etmiş, gereğinin yapılacağını ve bu konuda hiçbir kararın alınmasında tereddüt gösterilmeyeceğini Başbakan olarak ifade ettim ve gereğini yaptık. Bunların arka planında çok şey var."

Darbe girişimine karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki darbe karşıtlarına ve polis memurlarıyla özel harekat polislerine teşekkür eden Yıldırım, "Bir şeyi daha burada gördük. Kahraman polislerimiz kendilerini ortaya koydular. Özel harekatçılarımız burada bu darbenin bastırılmasında çok büyük gayret gösterdiler. Silahlı kuvvetler içerisinde bayrağını, yurdunu, milletini seven her kademedeki ordu mensupları da bu çılgın harekete karşı gerekli hassasiyeti göstererek devletinin, milletinin yanında yer almıştır. Bunlara da teşekkür ediyorum" dedi.

'BU OLAY ORDUMUZA MAL EDİLEMEZ'

Bir belanın def edildiğini ancak işin henüz bitmediğini belirten Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir bela daha def edilmiştir. Milletimiz rahat bir nefes almıştır. Ancak işimiz bitmedi. Bundan sonra temizlik harekatını süratle yapacağız. Bir daha milletin iradesine karşı gelmeye çalışma cesaretini hiç kimse gösteremeyecek şekilde bu darbeci bozuntularının hak ettikleri cezayı vereceğiz. Dış güçlerin sırtlarını sıvazladığı bölücü terör örgütünün her kademesindeki destekçilerini de unutmayacağız. Onlara da gerekli cevabı bu vesileyle vermiş olacağız. Bu olay ordumuza mal edilemez. Ordumuzun kademe komutanlarına mal edilemez. Bu ordu içerisindeki bir grup terör mensubunun kalkıştığı bir iştir. Bizim ordumuz 'Peygamber ocağı' diye tanımlanan bir ordudur. Ordumuz bir yandan bu mücadelenin içinde olurken diğer yandan da doğuda, güneydoğuda ülkemizin birliği, beraberliği milletimizin geleceği için gece gündüz demeden büyük bir mücadele vermektedir. Onların morallerini bozacak, onların mücadele azmini zayıflatacak hiçbir provokasyona, hiçbir olumsuz propagandaya asla ve asla meydan vermememiz lazım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler