USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Başbakan Yıldırım, "FETÖ elebaşısının iadesi için dosyamızı gönderdik"

Başbakan Yıldırım,
19-07-2016 06:52
Gaziantep

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz'da yapmaya çalıştıkları darbe girişimi sonrası Ak Parti'nin ilk grup toplantısında FETÖ elebaşısı için çok önemli bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte FETÖ elebaşısının iadesi için dosyayı gönderdiklerini açıklayan Başbakan Yıldırım, Gülen'in iadesine ilişkin kanıt istediğini açıklayan ABD'ye yönelik de sert açıklamalarda bulundu. Başbakan, "Kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu terörist başını korumaktan vazgeçin. Bunun kimseye faydası yok. Bu Paralel Terör Örgütü kimse için elverişli bir maşa değil! Boşuna beslemeyin" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım dualarla başladığı grup toplantısında konuşmasına milletime grubumla sesleniyorum dedi ve şöyle konuştu:

Aziz Milletim 15 Temmuz zaferi Malazgirt, Çanakkale zaferleri kadar kutlu bir destandır. Siz 15 Temmuz'da bir destan yazdınız bu bir Kurtuluş Savaşı'ydı. 15 Temmuz bir şeyi göstermiştir, tankın gücü halkın gücünü yenememiştir.

HER DARBE CİNAYETTİR

Her darbe cinayettir. Hiçbir darbe kökü dışarda bir hain tarafından indirilmemiştir. Hiçbir darbe TBMM'ye bomba yağdırmamıştır. Bu gazi meclis 1920'den beri birçok darbeye maruz kalmış ama böyle bir taarruz yaşamamıştır. Ancak bu darbeciler bunu da yapmıştır. Bunların kutsalı yok bunlar hedefe ulaşmak için herşeyi mübah gördüler. Kendilerine çok güvendiler. Uçaklarıyla tanklarıyla silahları bu aziz milleti sindireceklerini sandılar.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I HESAP EDEMEDİLER

Ancak yanlış hesap yaptılar. Bunlar ülkesinin yoluna başını koymuş Recep Tayyip Erdoğan'ı hesap edemediler. O uçağa binmekten korkmadıi jetlerden korkmadı yaklaşan tanklardan korkmadı kefenimi giydim geliyorum dedi. Darbecilerin hesap edemediği bir nokta daha vardı. Karşılarında zoru görünce kaçacak bir Başbakan da yoktu . Ey FETÖ'nün hainleri siz bizi ne sandınız. Bizim Allah'a bir can borcumuz var ne zaman nerede dilerse o borcu ödemeye hazırız tanklarınızdan toplarınızdan mı korkutacaksınız. Dün korkmadık yarın da öbür gün de korkmayacağız.

MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN GURUR DUYUYORUM

Milli iradeye sahip çıktığınız için sizlerle gurur duyuyorum. Bugün grup toplantısı öncesi bildiğiniz gibi ana muhalefet partisi lideri ile biraraya geldim ve kendisine desteklerinden ötürü teşekkür ettim. Öğleden sonra da Bahçeli ile biraraya geleceğim. Millet konu olunca milli irade konu olunca nasıl kenetlendiğimizi dünya gördü. Milletimizin görmek istediği tablo budur. Paylaşacak birleşecek gücümüzü milletimizin geleceği için biraraya getirecek çok şeyimiz var.

FETÖ LİDERİNİN DOSYASI ABD'YE GİTTİ

17-25 Aralık darbe girişimi dediğimizde burun kıvırıyordunuz. Bugün istisnasız herkes onların ne kadar tehlikeli ve silahlı bir örgüt olduğunu dünya gördü. Bugün bizzat ben ve Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ elebaşısının iadesi için dosyamızı gönderdik. Bize diyorlar ki kanıt sunun görünen köy klavuz ister mi? Ancak Amerikalı dostlarıma şunu sormak istiyorum. İkiz kuleleri vuranları yakalarken kanıt mı sordunuz? Kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu terörist başını korumaktan vazgeçin. Bunun kimseye faydası yok. Bu Paralel Terör Örgütü kimse için elverişli bir maşa değil! Boşuna beslemeyin. Bunların kökünü kazıyacağız. Paralel Terör Örgütü'nün haşhaşileri hiçbir terör örgütü bir daha bu aziz millete ihanet etme cesareti gösteremeyecek!

DARBE GİRİŞİMİ BAŞARILI OLAMAYINCA...

Bu paralel terör örgütü başarılı olamayınca şimdi de Türkiye'ye para göndermeyin, gitmeyin diye baskı uygulamaya başladı. Allah şerleri hayra döndürür. Biz bu krizi fırsata çevireceğiz. 79 milyon birbirine kilitlendi. Bu duruşu muhafaza edeceğiz. Bütün yazılı görsel medya emekçilerimize de çok teşekkür ederim. Gösterdikleri duruş için. Sivil toplum örgütlerimiz, iş dünyamız... Herkes çok güzel bir duruş sergiledi. Bu duruşu devam ettirmemiz hayati bir öneme sahip. Göreceksiniz bölücü terör örgütü ile mücadele daha etkin bir sonuç verecek. Artık ülkemizin aydınlık geleceği için çalışacağız. Dostluklarımızı artıracağız. Bunu hem dışarıda hem içeride yapacağz.

KAHRAMAN POLİSLERİMİZİ ALNINDAN ÖPÜYORUM

Öncelikle kahraman polislerimiz...Bütün polislerimizi alnınnda öpüyorum onlar bu ülkenin darbe önleyici yiğitlerimizdir. Bayrağını vatanını seven askerimizin de alnından öpüyorum. Bu süreçte gece gündüz demeden elinden gelen her türlü katkıyı sağlayan tüm kamu personelimize teşekkür ediyorum. Bu hainleri derdest eden polisimizle birlikte kol kola bir bir derdest eden hakim ve savcılarımıza teşekkür ediyorum.

BU ÇETENİN MENSUPLARI TEK TEK AYIKLANACAK

Bir kesim var o kesim hakettiği cezayı alacaktır. Milletimizin göz bebeği ordumuzla karıştırmayın. Bu çete mensupları ordumuz içinden tek tek ayıklanacak. Değerli kardeşlerim aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu darbeyi önleyen en büyük gücümüz millettir.

KANINIZ YERDE KALMAYACAK

Vatanımızın her metrekaresinde destan yazıldı. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Partimizin kuruluşundan bugüne beraber çalıştığımız Erol Olçak ve oğlunu rahmetle anıyorum. Arkasından kalleşçe vurulan muhtarımızı rahmetle anıyorum. Rahat olun kanınız yerde kalmayacak.,

ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR VAR YARIN AÇIKLANACAK

Yarın önemli kararlar alınacak. Bu sorunlardan kurtulmanın yolunun ne olduğunu biliyoruz. Ülkemiz için çok güzel kararları milletimizle paylaşacağız. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için yüzde 1 risk almamızın bile ihtimali yol. Süreci başlattık. En hızlı şekilde sonuçlarını alacağız. Ayrıca akşamları demokrasi bayramımız devam edecek..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler