USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“BAŞKA İSİM YOK MU?”

Şahinbey Belediye Meclisinde Abdulkadir Yüksel isminin camiye verilmesine MHP’den sert tepki:

“BAŞKA İSİM YOK MU?”
01-11-2018 12:39
Gaziantep

Son günlerdeki AK Parti ile MHP arasındaki gerginlik, Şahinbey İlçe Belediye Meclisinin Kasım ayı Olağan Toplantısında da yaşandı.

Şahinbey İlçe Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısının 1. Oturumu Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel başkanlığında yapıldı.

15 gündem maddesinin yanı sıra 4 de gündeme ilave yapılan konuların görüşüldüğü toplantıda toplam 19 konu ilgili komisyonlara sevk edilerek sonraki oturumda görüşülmesi karara bağlandı.

GEÇMİŞ DÖNEMLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Gündem maddelerine geçilmezden evvel Başkan Vekili Cuma Güzel, Şahinbey Belediyesinin geçmiş dönemdeki çalışmaları hakkında bilgi vererek toplu konuttaki çalışmalar ile yeni ilave ettikleri sosyal tesisleri anlattı.

Güzel, ayrıca İtfaiye karşısındaki devlüpün satın alınarak bölgeye hizmet verecek olan katlı bir yer yapılacağını, bunun alt katının otopark, girişinin pazaryeri ve üst katının ise sosyal tesis olarak hizmet vereceğini müjdeledi.

GERGİN ANLAR

Gündem ve gündeme alınmak üzere meclis başkanlığına sunulan maddeler görüşülüp ilgili komisyonlara havale edildikten sonra kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

ABDULKADİR YÜKSEL’DEN BAŞKA İSİM YOK MU?

Gündeme alınıp karara bağlanması istenen konu olarak meclis başkanlığına sunulan, Mavi Kentteki 336 ada, 1 parselde yapılan camiye AK Partinin merhum milletvekili Abdulkadir Yüksel isminin verilmesi teklifi görüşülürken gerginlik yaşandı.
CHP grubundan Hasan TÜRK’ün “Neden hep Abdulkadir Yüksel ismi veriliyor” sorusu üzerine MHP Grup Başkanvekili Abdullah Şaşuşağı da söz alarak;
“Tamam, AK Partinin önem verdiği bir isimdir, saygı duyuyoruz. Ancak Abdulkadir Yüksel ismi daha önce birçok yere verildi. Hastaneye verildi, parka verildi, başka yerlere verildi. Neden hala bu isim her yere veriliyor. Başka isim yok mu?” diyerek tepkisini belirtti.

Konu CHP ve MHP’li üyelerin ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

SONRAKİ OTURUM 6 KASIM

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından bir sonraki oturumun 6 Kasım 2011 Salı günü saat 16.00’a ertelenmesine karar verildi.

HABER//AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler