USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

BAŞKAN ŞAHİN ŞİFA DAĞITACAK!

BAŞKAN ŞAHİN ŞİFA DAĞITACAK!
22-11-2020 09:13
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele sürecine önemli bir katkı sunacak. Ölümcül virüs karşısında kısıtlamaların başladığı bugünlerde Büyükşehir Belediyesi işyerini kapatan esnaf ile hastalıkla mücadele veren tüm vatandaşlara şifa paketi dağıtacak. İlk etapta 50 bin aileye dağıtılması planlanan şifa paketlerinin 5 milyon liraya mal olacağı açıklandı.

Gaziantep genelinde yetiştirilen ve insan vücudunda direnci artıran şifa ürünlerinin tamamı hazırlanan pakette vatandaşlara ulaştırılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, koronavirüsle mücadele sürecinde Gaziantep’te 2 milyonun üzerinde yaşayan vatandaşın yanında olacaklarını dile getirdi.

Bu dönemde vücut direncinin artırılması için paraya pula bakmayacaklarını anlatan Başkan Şahin, “Esnafa destek, vatandaşımıza şifa sloganıyla başlattığımız çalışma kapsamında tüm vatandaşlarımıza içerisinde, sarımsak, nar pekmezi, zeytinyağı ve baharatların yer aldığı paketleri ulaştıracağız. Vatandaşımıza bu hizmeti sunarken, esnafımız ve üreticimiz ise kalkınacak” dedi.

İLK ETAPTA 50 BİN VATANDAŞA ULAŞILACAK

Doğal ortamda gerçekleştirilen basın toplantısına Tarım, Gıda ve Ormancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Vekilleri Osman Toprak ile Latif Karadağ’da katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep esnafından alacakları, sumak ekşisi, nar ekşisi, zahter, kekik, kuru üzüm, kuru nane gibi şifalı bitkilerden oluşan paketi İlk etapta 50bin kişiye dağıtacaklarını müjdeledi. Şahin açıklamasında, “Nizip ve Karkamış esnafının ürettiği naneyi alıp, vatandaşa dağıtacağız. Şehitkamil ve Şahinbey'de üretilen zahter ve sumak kapı kapı dağıtacağız. Oğuzeli'nde nar ve nar ekşisi kim mağdursa dağıtacağız. Esnafa destek, halka şifa paketi. Üzümü üretip kim hastaysa, kim muhtaçsa sosyal destek sistemi olarak dağıtacağız. Ezogelin kooperatifindeki kadınlarımızın yaptığı ürünleri toplayıp, şifa paketi hazırlayıp kapı kapı dağıtacağız” şeklinde konuştu.

“BU ZORLU SÜREÇTE PARA PUL UMURUMUZDA DEĞİL”

Koronavirüs sürecinde hastalıkla mücadele eden vatandaşların her zaman yanında olacaklarını kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazianteplilerin sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu dile getirdi. Başkan Şahin şu ifadelere dikkat çekti;
“Koronavirüsle dünya mücadele ediyor. Her zaman söylüyorum, eko-sistemle ne kadar oynarsak o kadar sorun yaşarız. Bugün yaşadığımız bu süreç tamamen bundan kaynaklı. Doğal yaşam ve yeşil dokuya sahip çıkmamız gerekiyor. Bu nedenle dünya genelinde bilim insanlarının ortak açıklaması şu; koronavirüse karşı insan bünyesinin güçlü olması önemli. Bu nedenle biz Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için bu projeyi başlattık. İnsan sağlığı bizim için paradan puldan daha önemli. Bu nedenle rakam ne olursa olsun bu projeyi başarılı bir şekilde sonlandıracağız.”

ESNAFA VE MESKENLERİNE SU İNDİRİMİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yeni tip Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yayınlanan genelgede kapanan iş yerleri sahipleri ve çalışanlarına meskenlerde kullandıkları su tariflerinde yüzde 50 indirime gidileceği müjdesini verdi. Dünya'yı ve Türkiye'yi kısa sürede etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı verilen ulusal mücadele devam ediyor. Bu kapsamda Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bilim kurulundan çıkan kararlar gereği yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen halı sahalar, kıraathaneler ve kahvehanelerin kapatılması sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in önerisiyle kapatılan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanlarının işyeri kapalı olduğu süre boyunca meskende kullandıkları suların tarifesinde yüzde 50 indirime gidilmesi için harekete geçildi.

GAZİANTEP İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Gastronomi Okulu Projesi” yöresel tatların korunması ve doğru tarım tekniklerinin öğretilmesi açısından önemli bir merkez. 50 bin metrekarelik alanda kurulan okulda, kurutmalık ünitesi oluşturularak Oğuzeli patlıcanı ve biberinin kurutmalık üretimi sağlanıyor. Eğitimlerdeyse tarım atölyeleriyle doğru tarım için çiftçilere tarımsal eğitimler verilecek uygulamalar düzenleniyor. Tarım ve Gastronomi Okulu, şehrin damak hafızasını da koruyacak. Yapılması planlanan butik tohum bankası ve baharat müzesiyle, yemek kültürünün korunması hedeflenecek. Oluşturulan seralarda Gaziantep’in yöresel ürünlerinin üretimleri gerçekleştiriliyor. Uygulama kapsamında koronavirüs nedeniyle eğitimlere bir süre ara verildiği açıklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler