USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

BAŞKANDAN PARALEL TEŞKİLATLANMA MI?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ak Parti ilçe yönetimlerine alternatif “mahalle meclisleri” kuracağı iddia ediliyor

BAŞKANDAN PARALEL TEŞKİLATLANMA MI?
06-05-2019 10:04
Gaziantep

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeniden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin, seçim sonuçlarına göre bazı merkez ilçe belediye başkan adaylarının aldığı oyun altında oy almıştı. Şahin, sonuçlar karşısında suçlu ararken son günlerde ilçe yönetimlerine alternatif “mahalle meclisleri” kurarak belediye hizmetlerini bu şekilde yürütmek istediği iddia ediliyor. Ak Parti kulislerini sarsan bu iddia yaşama geçerse Ak Parti merkez ilçe yönetimlerinin neredeyse siyaset dışında hiçbir fonksiyonu kalmayacak.

BAŞKAN FATMA ŞAHİN NEDEN BÖYLE BİR ADIM ATIYOR?

Seçim sonuçlarının ardından bazı Ak Partili adayların aldığı oyun altında oy alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe yönetimlerini büyükşehirde alınan oy karşısında suçlamıştı. Şahin alınan sonuçlar karşısında elinde somut deliller olmadığı için son günlerde kent genelinde mahallelerde “mahalle meclisleri” adı altında ilçe yönetimlerine alternatif oluşumlar kurmak istediği iddia edildi. Başkan Şahin’in atacağı bu adım karşısında bazı ilçe başkanlarının tepki gösterdiği ve atılacak bu adımların sadece Gaziantep için değil genel merkeze bile kafa tutmak olarak yorumladıkları öne sürülüyor.

TEŞKİLATTAN SORUMLU İL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET
HAZ TARTIŞMALARIN HALEN MERKEZİNDE BULUNUYOR

Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Haz, yerel seçimler öncesi görevinden istifa etti mi, etmedi mi? Ak Parti çevresi bu sorunun cevabını merak ediyor. Aylardır Ak Parti camiasında bu konuşulurken, Mehmet Haz ve İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Haz’ın istifa etmediğini savundu. Fakat 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde Özkeçeci’nin Şehitkamil Belediye Başkan Adayı olabilmek için bazı girişimlerde bulunduğu ve bu yönde genel merkez düzeyinde lobi faaliyetleri sürdürdüğü savunuluyor. Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda görevinden önce istifa eden ardından ise adaylık olmayınca görevinin başına dönen Haz, halen Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı.

AK PARTİ GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE
HANGİ ŞARTLARDA NEDEN OY KAYBINA UĞRADI?

Mehmet Haz’ın hiç istifa etmemiş gibi davranıp, görevinde bulunması parti tüzüğüne göre suç teşkil ederken, İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin de istifa dilekçesini görmezden gelmesi parti içinde tepkilere neden oldu. Bu tepkinin önemli bölümünü Ak Parti Gaziantep’te özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde yaşadı. Binlerce Ak Partili sandığa gitmeyerek tepkilerini ortaya koydular. Parti içi disipline göre, Mehmet Haz ve İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, suç işlediler. Bazı partiler yaşanan gelişmeleri genel merkeze rapor olarak sunarken, Ak Parti Genel Merkez’in bu yöndeki alacağı karar halen merak konusu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN
GÖREVDEN ALMALAR DEVAM EDECEK Mİ?

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Salih Yıldırım, yakın zamanda görevden alınmıştı. Diğer yandan belediye bünyesinde seçim sonrasında asgari ücretli bazı çalışanların da işlerine son verildiği iddialar arasında yer alıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten Fatih Ermeydanı'nın yerine Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in danışmanlığını yapan aslen Kars nufusuna kayıtlı Ahmet Recep Tekcan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanı olması için tavsiye edildi. Spor Daire Başkanlığına ise Eğitim camiasının yakından tanıdığı, Gaziantep Eğitim Birsen eski Şube Başkanı, Öğretmen evi eski müdürü ve Gülşen Batar Anadolu Lisesi Müdürü olan aynı zamanda şair ve yazarlığıyla tanınan Zekeriya Efiloğlu başkanlığa getirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler