USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

"Bekirbey, kaderine terk edildi"

18-09-2015 19:06
Gaziantep

Gaziantep Savunması’nın simgelerinden biri olan Bekirbey Mahallesi, Gaziantep Kültürü’nün önemli öğelerinden bir olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Son dönemlerde mahallenin ‘Kentsel Dönüşüm Alanı’ olarak ilan edilmesinden dolayı mahalleye bakım yapılmadığına dikkat çeken mahalle muhtarı Bülent Balaoğlu, “Bekirbey Mahallesi kaderine terk edildi” diye konuştu.

IMG_0174

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Bekirbey Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Bülent Balaoğlu’ndan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

bekirbey

Mahallenin adı: Bekirbey

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 3 bin 500  

Mahallenin seçmeni: 2 bin 380

Mahalle ve cadde sayısı: 30 sokak, 4 çıkmaz sokak, 1 cadde ve 1 bulvar

Mahallenin muhtarı: Bülent Balaoğlu

Bekirbey Mahallesi’nin Gaziantep Savunması’nda önemli bir rol oynadığını belirten mahalle muhtarı Bülent Balaoğlu, “Bekirbey Mahallesi’nde ikamet eden atalarımız, Gaziantep Savunması’nda önemli görevler üstlenerek tarih yazmışlardır. Gaziantep’in kaderini belirleyen savaşta önemli mücadeleler verilmiştir. Mahallemiz, Gaziantep’in ilk yerleşim yeri olmasının yanı sıra Gaziantep Savunması’nda şiddetli çatışmaların yaşandığı bir yer olarak biliniyor” dedi.

GAZİANTEP’İN EN GENÇ MAHALLE MUHTARI,

BEKİRBEY MAHALLE MUHTARI

IMG_0187

Gaziantep’in en genç mahalle muhtarı olduğunu belirten Balaoğlu, “28 yaşımda Bekirbey Mahalle muhtarlığına seçildim. Mahalle sakinlerimiz sağolsunlar beni destekledi bu göreve getirdiler. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimler ile mahalle muhtarlığına seçildim, mahalle muhtarlığında ilk dönemim olacak. Mahallemiz Gaziantep’in yerleşim yerlerinden biri olarak biliniyor. Bekirbey Mahallesi’nin nüfusu 3 bin 500, seçmen sayısı ise 2 bin 380’dir. 30 sokağımız, 4 çıkmaz sokağımız vardır. Hamdi Kutlar Caddesi ve Tüfekçi Yusuf Bulvarı mahallemiz sınırlarında yer alıyorlar. Komşularımız ise Yazıcık, Kanalıcı ve Boyacı Mahalleleri’nden oluşuyor” dedi.

BEKİRBEY MAHALLESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI İLAN EDİLDİ

 IMG_0192

Bekirbey Mahallesi’nde alt yapı sorunları yaşandığına dikkat çeken Balaoğlu, “Mahallemiz eski bir mahalle olduğu için alt yapısı eskidir. Bazı sokaklarımızın altındaki mağaralar çökmeye başladı. Zaten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallemizde ‘Kentsel Dönüşüm Alanı’ ilan edildi. Şuan mahallemizdeki evler yıkılma aşamasında bulunuyor. Zaten evlerimizin büyük bir kısmı harabe halinde, bu nedenle herhangi bir çalışma yapılmıyor. Bazı sokaklarımız dar ve çıkmaz olduğundan yeterli hizmet götürülemiyor” diye konuştu.

“TEDAŞ İLE BAŞ EDEMİYORUZ”

IMG_0195Aydınlatma ile ilgili sorunların var olduğunu belirten Balaoğlu, “Tedaş ile baş edemiyoruz. Aydınlatma sistemlerimizde bir sorun ortaya çıktığında Tedaş ekiplerine ulaşamıyoruz. Yetkili ile görüşemiyoruz. Elektrik direkleri ve telleri eski olduğundan dolayı şiddetli rüzgâr, yağmur nedeniyle kopmalar meydana geliyor. Yoğun çabalar sonucunda Tedaş ekiplerini müdahale etmeleri için çağırabiliyoruz. Sokak aralarında Tedaş çalışma yapılmıyor” şeklinde konuştu.

“BEKİRBEY MAHALLESİ, KADERİNE TERK EDİLDİ”

 IMG_0191

Yıllardan beri Bekirbey Mahallesi’ne bakım yapılmadığını dile getiren Balaoğlu, “Bekirbey Mahallesi kendi kaderine terk edilmiş bir yer. Belediyelere başvursak Kentsel Dönüşüm Alanı olduğu için hiç bir şey yapamıyor. Ne sokaklara doğal gaz çektirebiliyoruz ne de mahallemize bir taziye evi yaptırabiliyoruz.. Kentsel Dönüşüm kapsamında bazı evlerin yıkıldı ama yıkımı gerçekleştirilen binaların enkazlarının kaldırılmamasından mahalle sakinlerinin rahatsız oluyor. Enkazlardan kötü kokular geliyor, fareler çıkıyor. Vatandaşlar evlerine herhangi bir bakım yapamıyorlar. Mahalle sakinleri bir an önce yıkım çalışmalarının tamamlanmasını bekliyorlar” şeklinde konuştu.

“HER MAHALLEDE BİR TAZİYE EVİ BULUNMASI

GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

 IMG_0186

Mahallede sosyal tesis ve taziye evi olmadığını ifade eden Balaoğlu, “Mahallemizde taziye evi bulunmamasından dolayı vatandaşlarımız şikâyetçi oluyorlar. Kanalıcı, Bekirbey ve Yazıcık mahallelerinde taziye evi yok. Sadece Boyacı Mahallesi’nde taziye evi var ve 4 mahalle bu taziye evini kullanıyorlar. Tabi ki bu taziye evi 4 mahallenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değil. Vatandaşlarda bu durumda şikâyetçi olduklarını dile getiriyorlar. Benim düşüncem her mahallede bir tane taziye evi bulunması gerektiğidir” diye konuştu.

SOSYAL TESİS VE PARK ALANI BULUNMUYOR

 IMG_0184

Bekirbey Mahallesi’nde vakıflara ait alanlar olduğunu belirten Balaoğlu, “Vakıflara ait olan alanlara mahalle sakinleri için sosyal tesis, taziye evi ve park alanları yapılabilir. Biz mahallemizde bu alanların eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mahallede park olmadığı için mahalle sakinleri Boyacı Mahallesi’nde bulunan parka gidiyorlar. Son dönemde sağ olsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Allaben Deresi kenarına bir park yapılması için çalışmalar başlatıldı” dedi.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR ÇOCUKLARINI OKULA

GÖNDERMEKTE ZORLUK ÇEKİYORLAR”

 IMG_0202

Okul konusunun mahallenin başlıca sorunlarından bir olduğunu dile getiren Balaoğlu, “Mahallemizde okul bulunmadığı için çocuklarımız Yazıcık Mahallesi’nde bulunan Mehlika Alevli İlkokuluna gidiyorlardı. Ancak Mehlika Alevli İlkokulunun ortaokul olarak yenilenmesinin ardından mahallemizde okul sorunu baş göstermeye başladı. Mahalle sakinleri çocuklarını Türktepe Mahallesi’nde yer alan Özdemirbey İlkokuluna kaydettiriyorlar. Genelde dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallemizde çocuklar okul mahalleye uzak olduğu için servislerle okula gönderiyorlar. Dar gelirli vatandaşlar, çocuklarını okula göndermekte zorluk çekiyorlar. Mehlika Alevli’nin yeniden ilkokul haline getirilmesini istiyoruz. Eğer Mehlika Alevli Ortaokulu’nun yanına bir ek bina yapılırsa diğer mahallenin çocukları da bu okula devam edebilirler” diye konuştu.

“KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ESKİSİ KADAR İYİ DEĞİL”

 IMG_0202

Mahalle kültürüne ilişkin bilgiler veren Balaoğlu, “Eski Antep Kültürü ve komşuluk ilişkileri mahallemizde yaşatılmaya devam ediliyor. Komşuluk ilişkileri eskisi kadar olmasa da mahallemizde sürdürülüyor” dedi. Mahallede genel olarak çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların ikamet ettiğini belirten Balaoğlu, “Gaziantep’in yerlileri zamanla mahallemizden taşındılar. Çevre ilçelerden gelen vatandaşlar, mahallemizde ikamet ediyorlar. 500 kadar Suriyeli Mülteci yaşıyor” şeklinde konuştu.

HIRSIZLIK OLAYLARI YAŞANIYOR

 IMG_0179

Asayiş olaylarının arttığını dile getiren Balaoğlu, “Özellikle hırsızlık olayları artıyor. Harabe evlerin çokluğundan dolayı madde bağımlıları mahallemize gelerek bu alanlarda madde kullanıyorlar. Haliyle mahalle sakinleri bu durumdan oldukça rahatız oluyor. Emniyet birimlerinin mahallemizdeki güvenlik önlemlerini daha da arttırmasını istiyoruz” dedi. AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler