USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Berber esnafı iftarda kapalı olacak

Berber esnafı iftarda kapalı olacak
06-05-2019 11:48
Gaziantep

Gaziantep Berberler Esnaf Odası Başkanı Hacı Darıcı, mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte esnafın iftar saatinde kapalı olacağını anlattı. Esnafın Ramazan ayının ilk 20 günü iftar saatinin dışında kapalı olacağını kaydeden Darıcı, Ramazan ayının son 10 gününde ise esnafın iftar saatinin sonrasında da açık olacağını kaydetti.

SADECE CUMARTESİ GÜNÜ AÇIK OLACAKLAR

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, “Gaziantep Berberler Odası olarak genel kurulda alınan karara göre Ramazan ayının ilk 20 günü Cumartesi günleri hariç iftardan sonra kapalı ve son 10 gün bayram sabahına kadar serbest. Yani bugünden itibaren Gaziantep’teki tüm erkek berberlerin bayrama kadar açma kapama saatleri serbest olmuştur” dedi. Gaziantep halkının rahatlıkla berbere gidebileceğini ifade eden Darıcı, “Berberlerimiz sahura kadar çalışabilirler. Gaziantep halkına iyi hizmet vermek için son 10 günü serbest ettik. Gaziantep halkı gittiği berberin Ustalık ve Kalfalık Belgesi’nin olup olmadığına dikkat etsin. Her berbere gitmesinler. Adamın hiçbir belgesi yok, eğitim almamış, en kalitesiz eşyayı kullanıyor ve 3-5 TL’ye traş ediyor. Niye adamların hiç bir şeyi yok, kullandığı malzemede kolonyada kalitesiz. Gaziantep Berberler odasının amblemi varsa rahatlıkla gidip traş olabilirler” şeklinde konuştu.

“ESNAFIMIZIN GENEL ANLAMDA İŞİ İYİ”

İşine gücüne sahip olan esnafın işinin iyi olduğunu söyleyen Darıcı, “Bol ve bereketli bir işyeri için erkenden gelip işyerini açan ustanın işi iyi, ama geç açan esnafın işi kırık. Suriye berberlerin birazı kapandı, ama devam edende var. Onlar hakkında belediye ve Esnaf Odalar Birliğiyle birlikte gerekli işlemleri yapıyoruz. Onlar da vatandaşımız oldu. Kimse demesin ki başkan bunları niye kapatmıyor, çünkü başkanın da yetkisi bir yere kadar. Şu anda odamızı kayıtlı 9-10 Suriyeli var. Esnaf Odalar Birliğine gitmiş, Maliyesini yaptırmış, oradan sicil ve oda kaydı yaptırarak Gaziantep Berberler Odası’na gelmiş. Biz de onlara hizmet etmek zorundayız. Çünkü benden bir üst kurum kayıt etmiş, benim itiraz etme şansım yok” şeklinde konuştu.

“SEKTÖRÜMÜZ İÇİN KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ”

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, oda tarafından masrafı karşılanan eğitim salonunda 600’ün üzerinde gencin çıraklık eğitimi aldığını söyledi. Darıcı, Şahinbey Çıraklık Eğitim Merkezi’nde eğitime giren gençlerin program süresince başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Darıcı açıklamasında, “Gaziantep’te sektörümüze istihdam sağlamak ve kalifiye eleman yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kalifiye eleman yetiştirdiğimiz süreçte oda yönetimi olarak modern bir eğitim salonu oluşturmak istedik ve yaptık” diye konuştu. Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, esnafın sorunlarının çözümünde etkin rol üstlendiklerini kaydederek, “Esnafımızın yaşadığı her türlü sıkıntı ile göreve geldiğimiz ilk günden bu yana etkin şekilde mücadele ediyoruz. Bize iletilen şikayetlerin çözümünün yanında esnafımızı belirli aralıklarla ziyaret ederek sorunlara yerinde çözüm buluyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler