USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beşiktaş'ın Avrupa yürüyüşü başlıyor

Beşiktaş'ın Avrupa yürüyüşü başlıyor
17-09-2015 11:50
Gaziantep

Süper Ligde ilk dört haftada oynadığı futbol ile göz dolduran ve ilerisi için taraftarına umut veren Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne Skenderbeu maçı ile merhaba diyecek.

Arnavutluk temsilcisi ile deplasmanda karşılaşacak olan siyah-beyazlılar geçtiğimiz sezon yakaladığı son 16 tur başarısını daha da geliştirmek amacında.

ŞENOL GÜNEŞ İLK ON BİRİNİ BELİRLEMEYE BAŞLADI
Beşiktaş'ta eksik futbolcuların sayısı teknik direktör Şenol Güneş'i kadroda zorunlu değişiklikler yapmaya yöneltti. Medipol Başakşehir maçında sakatlığı nükseden Oğuzhan Özyakup ile geçtiğimiz sezon C. Brugge maçında kırmız kart gören Olcay Şahan Arnavutluk'ta olmayacak. Tedavi süreçleri devam eden Veli ve Tolgay ile UEFA listesine dahil edilmeyen Ramon Motta da diğer eksikler olacak.

Son iki maçta kadroda değişiklik yapmayan Şenol Güneş, Olcay Şahan'ın yerine Ricardo Quaresma'yı ileri üçlünün solunda görevlendirecek. Orta sahanın yükselen yıldızı Oğuzhan Özyakup'un yokluğunu ise Necip Uysal ile doldurmayı düşünen Şenol Güneş'in defans dörtlüsünde de değişikliğe giderek sol bekte İsmail sağ bekte Serdar Kurtuluş'u oynatması sürpriz olmayacak.

YILDIZ FUTBOLCULAR EN BÜYÜK KOZ
Bu sezon yaptığı yıldız transferlerin takıma olumlu yöndeki katkısını her maçta gören siyah-beyazlıların Skenderbeu maçındaki en büyük kozları yine yıldızlar olacak. İlk on bire dönecek olan Ricardo Quaresma ve Medipol Başakşehir maçında attığı 2 gol ile klasını konuşturan Mario Gomez, Şenol Güneş'in en büyük kozları olacak. Aynı zamanda performansı her geçen gün artan Sosa ile Gökhan Töre'de Skenderbeu takımına karşı etkin olacak diğer isimler olarak göze çarpıyor.

Takımın diğer hazır kıta oyuncusu Cenk Tosun ise bu maçta Şenol Güneş'ten görev bekleyen bir isim. Üç lig maçında attığı 4 gol ile kendine güveni üst seviyeye çıkan Cenk Tosun'u küstürmek istemeyen Şenol Güneş'in, Arnavutluk'ta rotasyona giderek Gomez'in yerine Cenk'i oynatması da büyük bir ihtimal olarak görülüyor.

SKENDERBEU GRUBUN KİLİT TAKIMI
Arnavutluk takımı olan Skenderbeu grubun kilit takımı olmaya aday konumda. 1909 yılında kurulan Skenderbeu 106 yıllık bir futbol geçmişine sahip olmasına rağmen Avrupa kupalarında çok fazla boy gösterememiş.
Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında grup mücadelesi verecek olan Skenderbeu, zayıf halka olarak görülse de sürpriz sonuçlar yaşatmaya aday olabilecek bir takım. Sporting Lizbon, Lokomotif Moskova ve Beşiktaş'ın arasında şans verilmeyen Arnavut temsilcisini her iki maçta da yenerek 6 puan almayı hesaplayan siyah-beyazlılar bu sebeple yarın akşam herhangi bir kaza yaşamak istemiyor.
Skenderbeu'nun kadrosunda yıldız futbolcular yerine gelecek vaat eden genç oyuncular bulunuyor. Arnavutluk ligine iyi bir başlangıç yapan geçen yılın şampiyonu Skenderbeu, liginde 3 maçta 3 galibiyet aldı. Şampiyonlar Ligi'nde ise 2 elemeyi birden geçerek play-off turuna kadar yükselen Arnavut ekibi Dinamo Zagreb'e elenerek doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma hakkı elde etti.

BEŞİKTAŞ AVRUPA KUPALARINDA 179. MAÇINA ÇIKACAK
Beşiktaş yarın akşam oynayacağı Skenderbeu karşılaşması ile Avrupa kupalarında 179. maçına çıkacak. 56 yıldır devam eden Avrupa serüveninde 178 maç yapan siyah-beyazlıların bu maçlarda aldığı galibiyet sayısı 66'da kalırken mağlubiyet sayısı 78 oldu. Beşiktaş'ın aldığı beraberlik sayısı ise 34. 178 maçta attığı gol sayısı 224 olan kara kartalların kalesinde gördüğü gol sayısı da 254 olarak istatistiklere geçti.

Siyah-beyazlıların bu 178 maça ilave olarak 2 tane de hükmen galibiyeti bulunuyor. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1958-1959 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-1987 sezonunda da Kıbrıs Rum kesiminin APOEL takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilen Beşiktaş maç yapmadan turu geçen taraf olmuştu.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde ise daha başarılı bir performansa sahip. UEFA Kupası ve Avrupa Ligi olmak üzere bu kupada 90 maça çıkan siyah-beyazlılar 40 galibiyet, 33 mağlubiyet ve 17 beraberlik aldı ve attığı 139 gole karşılık kalesinde 112 gol gördü. Siyah-beyazlıların Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı iki kez çeyrek finale yükselmek oldu. 1986-87 sezonunda o dönemdeki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale çıkma başarısı gösteren kara kartallar 2002-2003 sezonunda da UEFA Kupası'nda aynı başarıya ulaşarak yine çeyrek final oynadı.

İşte Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarındaki maçlarından yansıyan bazı istatistikler:
Maç sayısı : 178
Galibiyet :66
Mağlubiyet:78
Beraberlik: 34
Atılan gol:224
Yenilen gol :254

En farklı galibiyet : 5-0 (Saraybosna)
En farklı mağlubiyet : 0-8 (Liverpool)
En golcü futbolcu : Oktay Derelioğlu 14 gol
Beşiktaş ile Skenderbeu arasında yarın akşam Elbasasn Arena'da oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi H grubu ilk maçı TSİ ile saat 22:05'te başlayacak. Karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Tamas Bognar yönetecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler