USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Video Haber

Beyhan Hıdıroğlu, “Gaziantep’in marka değerini yükselteceğiz”

Beyhan Hıdıroğlu, “Gaziantep’in marka değerini yükselteceğiz”
07-01-2017 06:52
Gaziantep

‘GÖÇ BAKANLIĞI’ KURULMALI

!#**v787&pl=true**#!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Ticareti, Suriyeli Mülteciler ve icraatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu’nun Göç Bakanlığı kurulması konusunda çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Hıdıroğlu, “Platform olarak, Suriyeli Mültecilerin Türk toplumuna sağlıklı bir şekilde entegrasyonu, koordinasyonunun daha kolay sağlanması ve sorunların daha çabuk çözülebilmesi için Göç Bakanlığı kurulması konusunu gündeme taşıyacağız. Hatta bu Bakanlığın Gaziantep’te kurulması için çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

“ÜYELERİMİZE HİZMET ETMEK, GAZİANTEP’E HİZMETTİR”

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Yönetimdeki arkadaşlarım ile birlikte Gaziantep Ticaret Odası Yönetimine talip olduk ve tek bir vaatte bulunduk: Birlik ve Beraberlik içerisinde üyeye hizmet, Gaziantep’e hizmet” dedik. Üyelerimize verdiğimiz hizmetin Gaziantep’e hizmet ve Türkiye’ye hizmet olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunun için yapacağımız her işte, şehrimizin ve vatanımızın çıkarlarını ön planda tutacağız. Kentimize ve ülkemize birlik, beraberlik içerisinde, kentin ortak aklı ve diğer kurumları ile işbirliği içerisinde hizmet vereceğiz. Odamızın 119 yıllık tarihi boyunca biriktirdiği kurum hafızasını, kültürünü unutmadan sahipleneceğiz. Devam eden projeleri kurum kültürüne, gelenek ve göreneklerimize göre hareket ederek sahiplenmek, devam ettirmek, eksiklikleri tamamlamak, düzeltmek ve yeni projelerle kurum kültürüne katkı sunmayı hedefliyoruz. Bizim için esas olan Gaziantep Ticaret Odası’dır” diye konuştu.

“GTO İSTENMEYEN BİR SÜREÇTEN GEÇTİ BUNUN FAKINDAYIZ”

Gaziantep Ticaret Odası’nın olumsuz bir süreçten geçtiğini ifade eden Hıdıroğlu, “Gaziantep Ticaret Odası, istenmeyen bir süreçten geçti. En kısa süre içerisinde tüm olumsuzlukları geride bırakarak, geçmişte olanı değil, geleceği konuşmaya başladık. Dolayısıyla işimize hali hazırda onay verdiğimiz projelerimizi devam ettirmekle işimize başlıyoruz. Bu kapsamda GTO Akademi diğer bir adıyla eğitim kampüsü, Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Modelleme Merkezi (GETHAM), bölge odaları platformu, turizm, gastronomi, sektörel fuarları ve Suriye Masası gibi projelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

“DÜNYA HER ANLAMDA ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

Dünyanın ekonomik ve güvenlik yönünden zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Hıdıroğlu, “Kürsel ekonominin içinde bulunduğu durum bilindiğiniz gibi. Terörün coğrafya, dil, din tanımadığını ne yazık ki acı bir şekilde tecrübe ettik. Türkiye gibi stratejik konumda olan ülkenin iç sorunları da eklenince ekonomik durgunluğun olduğu ve acı terör olaylarının yaşandığı arzu etmediğimiz süreç yaşıyoruz. Ülkemiz illa ki huzur ortamına kavuşacaktır. Bu huzur ortamı için ihtiyacımız olan şey; Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir olmak, birlik olmak, kutuplaşmamak ve kucaklaşmaktır. Bu süreçte her birey üzerine düşen görevi bu ruh ile yerine getirmeli” diye konuştu.

“GAZİANTEP OLUMSUZ HABERLERLE ANILMASINDAN RAHATSIZIZ”

Gaziantep’in son dönemlerde olumsuz haberler ile anıldığını belirten Hıdıroğlu, “Bu durum hepimizin omuzlarına maddi manevi büyük sorumluluklar yüklüyor. Gaziantep kritik bir noktada, buradan yansıyan fotoğrafın Türkiye’nin imajı olduğunu unutulmamalıdır. Gaziantep’in barış, yatırım ve ticaret, gastronomi ve dünyanın en eski kenti olduğu dünyaya anlatmak zorundayız. Bunu da en hızlı ve en etkin şekilde iş dünyası temsilcileri aracılığı ile yapabiliriz” şeklinde ifade etti.

“GAZİANTEP’İMİZ EN FAZLA İHRACAT YAPAN 5.İL OLDU”

Gaziantep’in tüm olumsuzluklara rağmen 2016 yılında en fazla ihracat yapan 5. İl olduğunu söyleyen Hıdıroğlu, “Sesimizi dünyanın dört bir tarafına ürettiğimiz ürünlerle duyurduk. 400 bine yakın Suriyeli Mülteciye kucak açarak, onları yerel halkla en doğru şekilde entegre edebilmek için tüm kurumların emek sarf ettiği, sınırının öbür tarafından operasyonların sürdüğü bir şehir olarak bunu başardık. Üretmeye, çalışmaya devam ettiğimiz, vazgeçmediğimiz ve umudumuzu yitirmediğimiz için bunu başardık. Bu başarıyı daha da yükseklere çıkarmak zorundayız. Bizim güvenliğimiz için canını siper eden güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımız için bunu yapmak zorundayız” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ ZORLU SÜREÇTEN GAZİANTEP KURTARACAK”

Kurtuluş Mücadelesi’nde Gaziantep’in Anadolu’ya umut olduğunu söyleyen Hıdıroğlu, “Nasıl ki Kurtuluş Mücadelesi’nde Anadolu’ya umut bu topraklardan yayıldıysa, bugünde umut biz olacağız. Gaziantep’e bu konuda büyük iş düşüyor. Şimdi, Ulu Önerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki. Onlar yalnız Gaziantep’i değil tüm Türkiye’yi kurtardılar” sözüne sarılma zamanıdır. Türkiye’yi içinden geçtiği zorlu süreçten yine Gaziantep kurtaracak. Biz de Gaziantep Ticaret Odası olarak bu bilinç ile hareket edeceğiz” diye konuştu.

“EKONOMİK DURGUNLU VE TERÖR İLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Gaziantep Ticaret Odası olarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Hıdıroğlu, “Gaziantep Ticaret Odası Yönetimi olarak, terörler, ekonomik durgunlukla mücadelemizi işimize sarılarak vereceğiz. Gaziantep imajı adına, başarısı, çalışkanlığı, turizmi adına yapabileceğimiz en güzel işlerden biri de Gaziantep’in uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapmasına devam etmek. Gaziantep Ticaret Odası olarak, GAİB ve Halıcılar Odası ile birlikte Domoteks Halı Fuarı’nı tüm şehrimizin desteği ile görkemli bir şekilde gerçekleştirmek için adım atacağız. Fuarlar aracılığıyla şehrimize gelecek olan tek bir kişinin bile şehre ve ülkeye kazandıracağı katma değer paha biçilmezdir” dedi.

GTO’DA ŞİMDİ GAZİANTEP’E GELME ZAMANI PROJESİ’NE DESTEK

Gaziantep Halı Fuarı’na tüm dünyadan ve katılımcı çekmek için çalıştıklarını ifade eden Hıdıroğlu, “Tüm dünyanın ayaklarına halı sermeliyiz. Biz Gaziantep’in güvenli olduğunu ve kentimizin tarih, kültür, gastronomi, üretim alanında ne kadar zengin bir yer olduğunu anlatabilirsek, kentimize ekonomik kazancın yanı sıra huzur ve umut kazandırmış oluruz.  O nedenle dünyanın her yerinde yaşayan hemşerilerimize sesleniyorum: 22-25 Mayıs 2017’de bir dostunuzu Gaziantep’e davet edin. Bu kentimize karşı bir sosyal sorumluluktur. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen ‘Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı’  projesine verdiğimiz desteğinde göstergesidir” diye konuştu.

“LOJİSTİK KÖY PROJESİ BÖLGENİN KALKINMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”

Gaziantep’in üretken bir şehir olduğunu söyleyen Hıdıroğlu, “Nüfusu bir şekilde artan kentimiz için hayati önem taşıyan ve GTO ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen Lojistik Köy Projesi’ne yeni yönetim olarak sahip çıkacağız. Bu proje Gaziantep’in kürsel rekabette hak ettiği yeri almasına ve çekim merkezi olmasına büyük destek sağlayacaktır. Artan ticaret hacminin yarattığı lojistik hareketliliğin şehir içinde yarattığı hava kirliliği, şehri içi trafik yoğunluğu göz önüne alındığında Lojistik Köy Projesi, Gaziantep’teki şehir yaşamı içinde önemlidir. Kavşak noktasında olan Gaziantep’te kurulacak Lojistik Köy, bölgenin kalkınmasında da önemli rol oynayacaktır” dedi.

“PLATFORM BÖLGE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu’nun bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimi noktasında önemli olduğunu savunan Hıdıroğlu, “Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu, 7 oda ve 3 kalkınma ajansının ortaklığında hayata geçirilmesi planlanan “Akdeniz’den Mezopotamya’ya Mozaik ve Gastronomi Yolculuğu” projesi ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

“ODAMIZDA 900 SURİYELİ SIĞINMACI ÜYE BULUNUYOR”

Suriyeli Mültecilerin Platform içerisinde bulunan 7 ilin ortak sorunu olduğunu söyleyen Hıdıroğlu, “Bu noktada Platforma bağlı her oda kendi sorumlulukları çerçevesinde kendi şehri için çeşitli projelerle çözüm üretmeye çalışıyor. Gaziantep Ticaret Odası olarak 900 Suriyeli üyemize hizmet vermek için Suriye Masası kurduk. Burada bilgi ve danışmanlık hizmetleri vererek, eğitimler düzenliyoruz” dedi.

“GÖÇ BAKANLIĞI KURULMASI KONUSUNU GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ”

Suriyeli Mültecilerin sorunlarının çözümü noktasında ulusal bazda çözümler üretilmesi gerektiğini ifade eden Hıdıroğlu, “Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu olarak, Suriyeli Mültecilerin Türk toplumuna sağlıklı bir şekilde entegre edilmesi, koordinasyonunun daha kolay sağlanması ve sorunlara daha çabuk çözüm bulunabilmesi için Göç Bakanlığı kurulmasını gündeme taşıyacağız. Hatta bu bakanlığın Gaziantep’te kurulması konusunda lobi çalışmasında bulunacağız” diye konuştu.

“BAŞARIYI YAKALAMAK İÇİN İŞE EĞİTİMDEN BAŞLAMALIYIZ”

Gaziantep’te eğitime önem verilmesi gerektiğini ifade eden Hıdıroğlu, “Gaziantep’i hedeflerine ulaştırmak ve başarıda sürdürülebilirliği sağlamak istiyorsak işe eğitimden başlamak zorundayız. Böylesi güçlü bir sanayi altyapısının, ticaret kültürünün gelişmesi ve gelecek nesillere aktarılabilmesi ancak eğitimle mümkündür. Gaziantep’te eğitim çağındaki nüfusu düşündüğümüzde, sanatta, sporda ve üretimde her alanda yetiştirilmeyi bekleyen önemli bir potansiyelimiz olduğunu göreceğiz. Bu potansiyeli harekete geçirmek zorundayız” ifadesini kullandı.

“YÖNETİMLER GEÇİCİDİR ÖNEMLİ OLAN KALICI ESERLER”

Görev süresini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışacaklarını ifade eden Hıdıroğlu, “Görev süremizi en verimli şekilde icra etmek için elimizden geleni yapacağız. Başta söylediğimi yinelemek istiyorum. Yönetimler geçicidir önemli olan kurumumuzun devamlılığı, saygınlığı ve başarısıdır. Biz bunun için buradayız. Birlik ve beraberlik içinde bir yandan devam eden çalışmaları kentimiz için vatanımız için sahiplenirken, öte yandan yeni projeler yapmaya gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler