USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

BİBER ÇEKME MAKİNELERİ 1.750 TL’DEN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Salça çıkarma vakti yaklaşırken

BİBER ÇEKME MAKİNELERİ 1.750 TL’DEN GÖRÜCÜYE ÇIKTI
24-07-2018 11:23
Gaziantep

Havaların ısınması ile birlikte şehrimizde salça çıkarma vakti yaklaşırken, biber çekme makineleri de vitrinlerdeki yerini alıp, görücüye çıktı.

İklimi nedeniyle salça ve kışlık kuruluk yapmaya uygun olan şehrimizde salça çıkarma sezonunun açılmasına sayılı günler kaldı.

Damak tadına önem verilip hazır salça tüketilmeyen şehrimizde hemen hemen tüm aileler kendi salçasını kendi yapıyor.

ŞEHİR DIŞINDA YAŞAYAN AKRABALAR DA NASİPLENİYOR

Şehrimizdeki ailelerin bir çoğu sadece kendi salçasını ve kuruluğunu yapmakla kalmayıp şehir ve yurt dışındaki akrabalarının da salça ve kuruluklarını hazırlıyor.
Tatilini Gaziantep’e gelip akrabalarıyla geçiren “Alamancı” dediğimiz gurbetçiler bu dönemde yeteri kadar kuruluk ve salça ihtiyaçlarını da temin edip yeniden yaşadıkları ülkelere dönüyor. Ayrıca şehir dışında yaşayan Gaziantepliler de aynı şekilde izinlerinin bir bölümünü burada akrabalarıyla geçirip, peynirinden salçasına, turşudan kuruluğa kadar tüm kışlık erzaklarını temin edip yeniden çalıştıkları ve yaşadıkları kentlere dönüyor.

BİBER ÇEKME SEKTÖRÜ

Ev yapımı salçanın bu kadar revaçta olduğu şehrimizde salça çekme işi de adeta bir sektör haline geldi. Tüm evlerde olmasa bile bir çok evde salça çekme makinesi bulunmasının yanı sıra, traktörlere de bu makine yüklenilerek kapı kapı dolanıp biber çekimi yapılıyor.

900 LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLAR

Şehrimizde yaygın olan biber çekimi işi için bazı aileler bu makineyi şimdiden alıp hem kurbanda etlerini çekiyor hem gerekli aparatları takıp evde kendi et sucuklarını yapıyor, hem de salçalık biberlerini çekiyorlar.

Kendi işini kendi yapmayı seven ve kendi damak tadına göre ayarlama yapmak isteyen aileler bu küçük boy makineyi alarak kıyma sucuk ve salça işlemlerini böylelikle bitiriyor.

Ancak işi ticarete döken kesimde yani evinde hem bu işlerini yapıp, hem de para kazanmak isteyen vatandaşlarda durum biraz daha farklı.

Daha büyük ve daha kapasiteli olan ve fiyatları 1400-1750 TL arasında değişen makineler ise ticari kısmıyla ilgilenenler için mevcut.

Fiyatları 900 TL’den başlayıp 1.750 TL’ye kadar devam eden biber çekim makineleri ihtiyaca ve isteğe göre vatandaşların talebini karşılamak üzere vitrinlerdeki yerini almış vaziyette.

AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler