USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Biriketçi esnafı taşınacak

Şahinbey ilçesinde Tutluk Bölgesinde yer alan biriketçi esnafının taşınması bekleniliyor.

Biriketçi esnafı taşınacak
09-03-2017 09:22
Gaziantep

Şahinbey ilçesinde Tutluk Bölgesinde yer alan biriketçi esnafının taşınması bekleniliyor. Yerleşim alanları arasına sıkışıp kalan biriketçi esnafının bu bölgeden kaldırılarak başka bir alana taşınacağı dile getirildi.

ESNAF YERLEŞİM ALANLARI İÇERİSİNDE SIKIŞTI

Tutluk Bölgesinde ortalama 40 yıldır faaliyet gösteren biriketçi esnafının bu alandan taşınarak daha modern bir alanda hizmet vermesinin hedeflendiğini dile getiren yetkililer, “Hem buradaki mahalle sakinleri için iyi bir görüntü olmuyor hem de esnafımız artık kendini yenileyip daha modern bir ortamda çalışmak istiyor. Biz de esnafımız ziyaret ederek onların sıkıntılarını her zaman dinliyoruz. Birlikte oturup yeni bir site için fikirler ürettik. Onların da mahalle esnafının da memnun olacağı bir alanı belirledik” diye konuştular.

YENİ SİTE ALANI BELİRLENDİ ESNAF KISA SÜREDE TAŞINACAK

Yeni sitenin Gazikent/Burak mahallesinin kuzeyinde bulunan Kıraçtepe çamlık mesire alanın yaklaşık 400 metre kuzeyindeki alana taşınacağını aktaran yetkililer, esnafın burada daha kolay ve rahat bir ortamda çalışacağını kaydetti. Sadece biriketçileri yeni sitede olmayacağını dile getiren yetkililer, kentin değişik bölgelerinde bulunan diğer biriketçiler ile karocular ve mermercilerin de bu sitede yer alacağını sözlerine eklediler. Biriketçi esnafının yeri yere taşınmasının ardından Tutluk Bölgesi’nde ki yapılaşmanın daha da hızlanacağına dikkat çeken yetkililer, bölgede TOKİ projelerinin oldukça önemli olduğunu kaydettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler