USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

BU YETİMLERE SAHİP ÇIKIN!

Şehreküstülü çocuklar yaşama sarılsın

BU YETİMLERE SAHİP ÇIKIN!
12-12-2018 09:27
Gaziantep

Gaziantep’in Şehreküstü mahallesinde eski bir Antep evinde ölüm kalım mücadelesi verir gibi yaşam mücadelesi veren ailenin durumu vicdanları sızlatıyor.

Şuan 65 yaşında olan ve geçtiğimiz günlerde ikinci hanımını da kaybeden isminin açıklanmasını istemeyen bir yurttaş 7 çocuğuyla birlikte harabe gibi bir evde yaşam mücadelesini sürdürüyor. En büyük çocuğu 20 yaşında olan bu ailenin büyük oğlu fabrikada çalışarak evin geçimini sağlarken, diğer büyük çocuk ise evde kalarak kardeşlerinin bakımını üstleniyor.

4’ü erkek 3’ü kız toplam 7 çocuğu olan bu ailenin hanımı geçtiğimiz günlerde vefat edince aile daha da zor günlere sürüklendi. Aile o günden sonra ekonomik yetersizliğin yanı sıra çocuklara bakacak kimsenin olmaması nedeniyle de bir kez daha perişan oldu.

Evdeki 20 yaşlarındaki iki erkekten biri çalışıp evin geçimini sağlarken diğer erkek çocuk ise evde kardeşlerine bakmakla mükellef oldu. Babaları ise 65 yaşında ve çocuklara bakacak halde değil.

BANYO YOK, MUTFAK YOK

Harabe sayılacak kadar kötü bir evde yaşama tutunmaya çalışan bu aile mutfak olmadığı için evin avlusunda yemeğini yapıyor ve banyo olarak da oturdukları odanın bir köşesini kullanıyor. Bir tarafı yıkı, sıvasız ve tadilat gerektiren bu evde yaşamaya mecburlarken bir de mirasçılarının evi satmak istemeleri yaşlı adamı ve 7 çocuğunu hayati tehlikeye sürükledi.

YARDIM BEKLİYORLAR

İlimiz Şehreküstü mahallesindeki harabe bir evde yaşayan 65 yaşındaki bu yaşlı adam ve 7 yetimi yardımlara muhtaç halde ve insani duyarlılığa sahip herkesin yaşama tutunabilmeleri için desteklerine ihtiyaçları var.

HABER//AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler