USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Burada yaşam durmak üzere

Gaziantep Adliyesi ile Fevzi Çakmak Bulvarı arasında yaya geçişlerinin sağlanması için yapılan...

Burada yaşam durmak üzere
04-04-2017 12:17
Gaziantep

Gaziantep Adliyesi ile Fevzi Çakmak Bulvarı arasında yaya geçişlerinin sağlanması için yapılan 2 adet alt geçitte yaşam durmak üzere. Alt geçitlerde yer alan işyerlerinin önemli bölümü kapanırken, geçitte temizlik ve güvenlik sorunu yaşanıyor. Alt geçitlerde faaliyet gösteren işyeri sahipleri geçitlerde özel güvenlik görevlilerinin bulunmasını istediler.

Gaziantep Adliye Sarayının hizmete girmesiyle birlikte, adliye ile Fevzi Çakmak Bulvarı arasında yer alan köprülü kavşağın altına inşa edilen geçitlerde çok sayıda işyeri bulunuyor. İlk dönemlerde işyerlerini dolduran hak sahipleri zamanla alt geçitlerin temizliği düzenli yapılmadığı için dükkanlarını boşalttılar. Alt geçitte geride kalan birkaç işyeri sahibi ise temizlik ve güvenlik sorununun yaşandığına dikkat çektiler. Uzun süredir alt geçitlerde daha önce görev yapmalarına rağmen güvenlik görevlilerinin yer almadığına dikkat çeken işyeri sahipleri, “Aylardır alt geçitlerde güvenlik görevlisi bulunmuyor. Temizlik deseniz zaten yok. Bizim bildiğimiz alt geçitlerden Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Fakat belediyeyi her aradığımızda bizlere alt geçitlerin kendilerinin sorumluluğunda olmadığını dile getiriyorlar. Adliye kavşağının hemen altında olan geçit nasıl olurda Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olmaz anlamak oldukça güç” diye konuştular.

“ADAM KESSELER KİMSENİN HABERİ OLMAZ”

Alt geçitlerin gündüz saatlerinin dışında akşam saatlerinde oldukça tehlikeli olduğuna dikkat çeken işyeri sahipleri, “Burada akşam saatlerinde adam öldürseler kimsenin haberi olmaz. Yetkililerden yaya alt geçitlerini ya kapatmalarını, açık kalacaksa da güvenlik önlemlerini aldırmalarını istiyoruz. Bir gün şayet burada bir cinayetin işlendiği gazetelerde haber olursa iş işten çoktan geçmiş olacak” şeklinde konuştular

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler