USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

ÇAĞDAŞ GÖRÜNÜMLÜ BAKLAVADA “GLİKOZ” TEHLİKESİ VAR MI?

Gaziantep’te baklavanın kilo fiyatı ortalama 120-130 lira. Baklava fiyatlarının pahalı olması tepkilere neden olurken, bazıları ünlü olmak üzere çok sayıda baklavacının “glikoz” kullandığı iddia ediliyor.

ÇAĞDAŞ GÖRÜNÜMLÜ BAKLAVADA “GLİKOZ” TEHLİKESİ VAR MI?
01-09-2019 09:25
Gaziantep

Gaziantep’te baklavanın kilo fiyatı ortalama 120-130 lira. Baklava fiyatlarının pahalı olması tepkilere neden olurken, bazıları ünlü olmak üzere çok sayıda baklavacının “glikoz” kullandığı iddia ediliyor. Bir süre öncesinde kadar Adana’dan getirtilen glikoz bugün itibariyle Gaziantep’te üretiliyor.

Kilo fiyatı ortalama 120-130 lira civarında olan baklavada “glikoz” tehlikesi sürüyor. Bazıları ünlü olmak üzere çok sayıda baklava imalatçısının baklavada glikoz kullandığı iddiaları gittikçe artıyor. Baklava imalatçılarına yönelik denetimlerin Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından artırılması istenirken, Gaziantep’te her gün internet üzerinden siparişlerde dahil olmak üzere dünya genelinde 5 veya 6 tonun üzerinde baklava satışının gerçekleştirildiği dile getiriliyor.

TÜM HASTALIKLARIN BAŞI “GLİKOZ!

İyi bir yağ kullanılmıyorsa midenizi bozar, karaciğerinizi bozar. Glikoz kullanılıyorsa eğer glikoz karaciğerde depolanır ve insan vücudundan atılmaz, hastalık yapar, karaciğerinizi bozar. Yani kalitesiz baklavanın insana birçok zararları vardır. Vitamin alayım derken sağlığınızdan olabilirsiniz, buna dikkat etmek lazım. Glikoz şurubu yani mısır şurubu, mısır nişastasından elde edilen bir şeker şurubudur. Diğer şeker türlerine göre daha tatlı ve maliyeti az olması nedeniyle çok tercih edilmektedir.Yediğimiz yiyecek ve içeceklerde kullanıldığında tadını hissetmemiz pek mümkün değildir. Çünkü glikoz şurubun tadı normal şekere çok benzemektedir. Glikoz şurubu vücuda girdiğinden ilk olarak vücudun şeker dengesi bozulmaktadır. Hormonal sistemleri bozar ve uzun sürede kansere neden olabilir.

DENETİMLER NEDEN DÜZENLİ ŞEKİLDE YAPILMIYOR?

Gastronomi kenti Gaziantep’te baklavanın kilo fiyatı kadar baklavada kullanılan glikozda tartışılmaya başlanıldı. Kentte çok sayıda baklava imalathanesinde glikoz kullanıldığı iddia ediliyor. Başta Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olmak üzere diğer yetkili kurulların baklavada yeterince denetim yapmaması sektörün sadece kent ve ülke genelinde değil dünya geneline glikoz kullanılarak yapılan baklava satmasına neden oluyor. Kaliteli baklavanın çok az noktada satılıyor olması ise Gaziantep’in bir ayıbı olarak nitelendiriliyor.

BAKIN GLİKOZLA BİRLİKTE HANGİ HASTALIKLAR VÜCUDA GİRİYOR?

Glikoz şurubunun kanserli hücreleri beslediği uzun yıllar süren araştırmalarda görülmüştür. Glikoz şurubu böbreklerde taş oluşumuna ve patolojik biçimde ortaya çıkmasına da neden olmaktadır. Vücuttaki hormonal dengeleri bozarak testesteron ve östrojen hormonlarının salgılanmasını arttırabildiği ortaya çıkmıştır. Şunu da bilelim ki glikoz şurubu Alzheimer hastalığı riskini de arttırmaktadır. Glikoz şurubunun ne kadar zararlı olduğunu belirtmek için Amerikalı doktor Mark Hyman bir kaç madde saymıştır bunlar;

-Aşırı fruktozlu glikoz şurupları şeker hastalığına ve kilo almaya neden olur.
-Glikoz şuruplarının vücutta dolaşımı normal şekerler gibi değildir. Çocuk Hastanesi Oakland Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmada glikoz şurubu bağırsaklarda emilirken daha fazla enerjiye ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. Bu fazla kullanılan enerji bağırsak bütünlüğünün sağlanması için gerekli olan enerjiden sağlanmaktadır. Bu durumda kolit gibi rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir. -Glikoz şurubunun ne kadar toksin olduğu çok fazla bilinmiyor olsa da kesin olarak şeker moleküllerinden oluşan saf bir madde olmadığı bilinmektedir.
-Glikoz şurubunun vücutta salgılanan leptin denilen ve yağ yakılmasını yardımcı olan hormonun salgılanmasını engellediği medyana çıkmıştır. Bu etki zamanla kalıplaşır ve hormon sensörleri körleşir. Durmadan insülin salgılayan vücut kendisini sürekli aç hisseder. Çünkü insülinle birlikte alınan gıdalar sürekli depolanır. Kanda şeker kalmayınca da vücut yine kendini aç hissedir.
-Markette aldığımız ürünlerin üzerinde yüksek fruktozlu şeker, glikoz şurubu, mısır şurubu yazdığını görürseniz ürünün içinde ki diğer faydalı maddeler glikoz şurubunun zararlarını yok etmeye yetmez.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler