USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

CHP’de “KILIÇ”lar çekildi

CHP’de “KILIÇ”lar çekildi
04-10-2019 11:25
Gaziantep

CHP il yönetimi tarafından oyçokluğuyla görevinden alınan Şahinbey ilçe yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri basın toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundular. Görevden alınan İlçe Başkanı Uğur Özpolat, “Belediye meclis üyeleri de iki milletvekilimiz, il başkanımız ve Şahinbey İlçe Başkanlığına atanan Zeki Bey tarafından bir ofiste belirlendi. Seçim sonuçlarına ve bileşenlerine bakıldığında, CHP ittifak olarak girmemesine rağmen İyi Parti ve DSP’nin oyları ile birlikte yüzde 44 oranında oya ulaşıyoruz” dedi.

“MASA BAŞINDA MECLİS ÜYELERİNİ BELİRLEDİLER”

“Büyükşehir verildi, iki merkez ilçenin CHP’de kalması ve seçmeni sandığa taşımak istedik. Ancak il yönetimi, milletvekillerimiz de başka siyasi partinin adayına çalıştılar, böyle bir karmaşık sonucun ortaya çıkmasına neden oldular. Belediye meclis üyeleri de iki milletvekilimiz, il başkanımız ve Şahinbey İlçe Başkanlığına atanan Zeki Bey tarafından bir ofiste belirlendi” diye konuşan Uğur Özpolat, “Seçim sonuçlarına ve bileşenlerine bakıldığında, CHP ittifak olarak girmemesine rağmen İyi Parti ve DSP’nin oyları ile birlikte yüzde 44 oranında oya ulaşıyoruz.  Sadece CHP’nin Şahinbey Belediye Başkanının oy oranı ile belediye meclis üyelerinin almış olduğu oy oranlarının farklı olduğunu görürsünüz. Bu da örgütün tepkisidir. Bu tepkiyi okuyamayan anlayış, önümüzdeki olası seçimlerde partiye zarar vermeye devam edecektir” dedi.

YAŞANAN SÜRECİ MANİDAR BULDU

Özpolat, “Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak, 3 Ekim 2019 tarihi itibarı ile İl Başkanlığı tarafından resmi olarak görevden alınmış bulunuyoruz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Nisan 2018 tarihinde göreve geldiğimiz günden bu yana, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 31 Mart Yerel Seçimleri olmak üzere iki önemli seçim yaşadık. Bu iki seçimde de Şahinbey ilçe örgütü olarak, maddi, manevi, ahlaki ve siyasi sorumluluk bilinci ile partimizin aldığı kurumsal kararları harfiyen yerine getirerek görev yaptık. Görevden alınma gerekçesi hem hukuka, hem tüzüğümüze aykırıdır. Ayrıca kongre takvimi ve delege belirleme süreci başlarken bu görevden almanın gerçekleşmesi de oldukça manidardır” şeklinde konuşarak sözlerini şu şekilde devam etti;

“Maalesef üzülerek belirtmeliyiz ki, Cumhuriyet Halk Partisi olarak hep yakındığımız antidemokratik uygulamaları bugün parti olarak kendimiz yapmaktayız. 31 Mart Yerel Seçimlerinin Gaziantep'teki olumsuz sonuçları bir kişiye, bir kurula bir döneme yüklenemeyecek kadar büyüktür. Şahinbey ilçemizde yaşanan sıkıntılarda en büyük rol, bizatihi atanmış İl Yönetiminin kendisi ve iki milletvekilimizdir. Onların oluşturdukları meclis üyeleri bugün Şahinbey'i yeniden dizayn etme arayışı içerisindeler. Kongre sürecine girildiği şu dönemde, ne geleneklerimize ne hukuka ne de vicdana sığmayan yöntemlerle bizleri görevden alan zihniyet, kendi siyasi ikballerini örgütün çıkarlarının, önüne koyarak delegeyi dizayn etme gayretine girmişlerdir. Bu başarısızlığın baş mimarları, 96. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partimizin kurumsal kararına uymayarak ittifak adına değil partiye zarar vereceği bilinmesine rağmen başka partilere hizmet etmişlerdir. Oy dağılımına bakıldığı zaman bu apaçık ortadadır.”

“YERLERİNİ SİYASETEN GARANTİ ALMAK İSTEYEN KİŞİLER VAR”

“Partimizin kurumsal kararlarına saygı gösteren ve harfiyen uygulayan Şahinbey örgütünün iradesini yok sayarak yönetimi görevden almak Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne tüzüğüne ne ilkelerine ne de vicdanına sığmaz. Bunun sonuçlarını ve partimize vereceği zararları hiçe sayarak, kendi çıkarları uğruna delege belirleme ve şimdiden olası seçim öncesi yerini garantiye almayı düşünen bu zihniyeti kınıyor, örgütümüzün vicdanına havale ediyoruz” diye konuşan Özpolat sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Bizler, şartlar ne olursa olsun partimizin ve Genel Merkezimizin verdiği kararlara uyarız. Partimizin bundan sonra da bizlere vereceği her türlü görevde birer nefer olarak çalışmaya hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cefakar ve emektar örgütümüzün vereceği tüm kararlara her zaman saygılı olduk. Bundan sonra da en iyi kararı örgütümüzün vereceğinden şüphemiz yoktur. Yine bizler demokratik meşruiyet zemini içerisinde parti içi demokrasinin gereği olarak doğru bildiğimiz yolda örgütümüze yaslanarak bu mücadelenin bir parçası olduğumuzu parti kamuoyuna saygıyla duyururuz. Gücümüzü yetkili organların vermiş olduğu atlardan değil örgütün bizzat kendisinden almaktayız. Ve inanıyoruz ki örgütümüz bu yanlışlığı bertaraf edecek hakkı, hak sahiplerine yeniden teslim edecektir.”

KARARA İTİRAZ EDEREK SONUCU BEKLEYECEKLER

Görevden alınma konusunda herhangi bir gerekçenin sunulmadığını söyleyen Özpolat, “Görevden alınma ile ilgili herhangi bir gerekçe yok. Tüzüğümüze uymayan hiçbir gerekçe bulunamamış. “İl Yönetim Kurulumuz, 02.10.2019 tarih ve 333 sayılı kararı ile CHP Şahinbey İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, parti tüzüğümüzün 2.fırkası gereğince görevden alınmıştır” denildi. Tüzüğümüzün ilgili maddesine göre, “İl yönetim kurulu aynı esaslara dayanarak ve gerekçesini belirterek, ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyelerini, belde başkanı ve belde yönetim kurulu üyelerini görevden alabilir. Bu durumda karar 5 gün içerisinde gerekçesi ile birlikte Genel Merkeze bildirilir.” Genel Merkezimize demokratik hakkımız olan itiraz sürecimizi başlattık. Tüm bu gerekçeler, başarısızlıkta diyebilirler, çalışılmadı da diyebilirler. Neden görevden alma kararı, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası değil de CHP’de kongre takviminin açıklandığı Pazartesi Gününden sonra alındı? Bu kararın şimdi alınmasının nedeni kamuoyu tarafından net bir şekilde biliniyor.”

“KENDİ SEÇİM POLİTİKALARINI UYGULADIK”

Özpolat, “1980’lı yıllarda Gaziantep’in nüfusu 800 bin dolaylarında idi. Artan nüfusun seçim sonuçlarına etkisi var. Araştırma şirketlerinin CHP’yi önde çıkarması doğru bir tespittir. Millet İttifakının birleşenlerini bir araya getirdiğiniz de başa baş hatta daha önde bir sonuç ortaya çıkıyor. Ancak Gaziantep’teki seçim stratejisini belirleyenler, yetkimizi elimizden aldılar. Biz her zaman örgütümüzün sesine kulak verdik, bu yönde hareket ettiğimiz için son hafta yetkimiz alındı. Gaziantep’teki seçim stratejilerine imza atan iki milletvekili ve İl Başkanımız bunun hesabını neden vermedi? Bu stratejiye biz imza atmadık, bu stratejiye karşı çıktığımız için yetkilerimiz elimizden alındı” dedi. Özpolat sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Hazırladığımız harita ile genel merkezimize gittik. Genel Merkezde Kahramanmaraş’ın ittifak ortağına verilerek Gaziantep’in CHP’de kalması gerektiğini raporlar hazırlayarak, Genel Başkan Yardımcılarına sunduk. Tekrar görüşeceklerini söylediler ancak sonuç değişmedi. Kahramanmaraş’ın tek milletvekili kenti teslim etmedi. Bizim iki milletvekilimiz Gaziantep’i alamadı. Örgütümüzün kararını da göz önünde bulundurarak, delegasyonunda dost-ahbap-çavuş ilişkileri içerisinde oluşturulmadığı, örgütün iradesine saygı duyulduğu bir ortamda ilçe başkan adayıyım. Delege seçimlerinde sandık konulmasına dikkat edeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler