USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

CHP’lilerden Sait Kılıç’a sert tepki

CHP’lilerden Sait Kılıç’a sert tepki
28-03-2019 10:15
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, düzenlediği basın toplantısında söylemlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Oğuzeli Belediye Başkan Adayı Sait Kılıç’a sert tepki gösterdi. CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış ve parti yöneticileri de hazır bulundu.

“SİYASETÇİ SÖYLEMLERİNE DİKKAT ETMELİ”

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir düzenlediği basın toplantısında son günlerde bazı Ak Partili üst düzey yetkililerinin sözlerine sert tepki gösterdi. Demir, vahim olay sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tutumuyla birlikte Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’ı da vatandaşlara yönelik sözleri nedeniyle eleştiren CHP İl Başkanı Lütfü Demir konuşmasını şu şekilde sürdürdü. Demir konuya ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Büyük kahramanımız Şahin Bey’i anarak başlamak istiyorum. Antep Savunmasının meşalesini yakan, şanlı savunmanın sembol isimlerinden Şahin Bey, 28 Mart 1920 tarihinde kendi komutası altındaki birliklerce tutulan Elmalı Köprüsü’nde meydana gelen çarpışmada şehit olmuştu. Bu şehadetin üzerinden 99 yıl geçti. Ancak bizim ona olan şükran duygumuz hiç eksilmedi. Bugün, bu topraklarda yaşamamızı borçlu olduğumuz Şahin Bey’i ve bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. 31 Mart Yerel seçimlerine sadece 3 gün kaldı. Bizler, kalan süre içerisinde ne kadar fazla vatandaşımıza ulaşır, projelerimizi anlatmaya çalışırız çabasındayken, Ak Partili yöneticiler ise bizlere çamur atma, asılsız iddialar yayma uğraşı içerisindeler. Bunun, kaybetme çaresizliğinin bir tezahürü olduğunu biliyoruz.  Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, Mart’ın sonunda bahar gelecek. 1 Nisan’da ülkemizde ve şehrimizde yeni bir dönem başlayacak. Halkın, artık AKP İktidarına “Güle güle “ demeye hazırlandığını bizler gibi kendileri de görmekteler. Bütün telaşları, saldırganlaşmaları da bunun sonucu.”

“KAMUOYU BAŞKA CEVAPLAR DA BEKLİYOR”

Demir açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Gaziray’da yaşanan rezaletle ilgili açıklama yapmak için 5 gün bekleyen Sayın Fatma Şahin, bir diğer skandalda ise sus pus.  Ak Parti Afyonkarahisar Başkan Adayının dile getirdiği“ FATMA ŞAHİN, BENİ ARAYIP SİZE BİR İMAM GÖNDERİYORUM” sözlerinin üzerinden günler geçti. Hala bir açıklama yok. Dünkü basın toplantısında İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, kendisine bu soru gelince basın toplantısını apar topar bitirmek zorunda kalıyor. Sayın Fatma Şahin, bu konuya ne zaman açıklık getireceksiniz? Afyon adayınız yalan mı söylüyor? Yoksa bakanlığınız döneminde İMAM TAYİNLERİNE SİZ Mİ BAKIYORDUNUZ? Kamuoyu sizden bu konuda da bir açıklama bekliyor. Bu cevabı alana kadar size sormaya devam edeceğiz. Sayın basın mensupları bu seçim döneminde başka ne seviyesizlikler görmedik ki…Tarım Bakanının, “Bu Adilere dersini vereceksiniz” seviyesizliğine şahit olduk. Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç’ın “G..tünüzü yırtıp başınıza geçirseniz” terbiyesizliğini utançla izledik. Ancak 31 Mart’ta bu rezaletlere halkımızın dur diyeceğine yürekten inanıyoruz. Mevcut iktidarın son dönemde siyaset arenasına soktuğu bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici, aşağılayıcı, belden aşağı vuruşların yapıldığı anlayış, inşallah 31 Mart’ta son bulacak.”

“SUÇLAMALARIN MUHATABI YSK’DIR”

Demir, “Bildiğiniz üzere, skandalların ardı ardına yaşandığı Ak Parti, kaybetme telaşı ile son çare olarak CHP’ye saldırmayı tercih ediyor. CHP’nin aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu tarafından ONAYLANMIŞ VE KESİNLEŞMİŞTİR. Aday listelerinde suça bulaşmış, sıkıntılı bir isim varsa, bunu tespit edip listelerden çıkaracak olan YSK’dır. YSK, CHP’nin listelerini onaylayarak, bu isimlerin seçilme hakkı olduğunu ilan etmiştir.  Burada da çuvallayan Ak Partili yöneticiler, CHP’ye saldırayım derken, kendi kontrolündeki YSK’yı töhmet altında bırakmaktadır” şeklinde konuştu.

“SON ÇIRPINIŞLARINIZ FAYDA ETMEYECEK”

“Bunlar artık son çırpınışlardır. Ak Parti’de kaybetme korkusu iyiden iyiye yaşanmakta ve bu korku, hatalar zincirini beraberinde getirmektedir” şeklinde konuşan Demir daha sonra şu ifadelere yer verdi;
“31 Mart’ta şehrimizin idaresinde söz sahibi olacak belediye başkanlarını, meclis üyelerini, mahallemizin muhtarlarını seçeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren de şehrimizi seçilen isimlerle birlikte yöneteceğiz. Çünkü hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bakın Ak Partili yöneticiler, alanlarda olduğu gibi basın mensuplarına da çay vermişler. Bizim ülkemizde insanlar paylaşırlar. Ak Partili çayını ikram eder, biz simidimizi bölüşürüz. Çünkü bir bu ülkede, bu şehirde bir bütünüz. Bu birliktelik, bu bütünlük, hiçbir seçim sonucuna kurban edilemeyecek kadar kutsaldır. Bu topraklarda hep birlikte yaşayacağız. Mart’ın sonunda gelecek baharı da yine hep birlikte yaşayacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler