USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Süreci hızlandırıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
20-05-2016 04:40
Gaziantep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması teklifiyle ilgili "Bir taraftan diyorlar ki 'hodri meydan'. 'Hodri meydan' diyorsanız o zaman açın önünü, gitsin yargıya, hepsi yargılansın." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile ilgili sorulan bir soru karşısında duygu dolu cevap verdi. Erdoğan, partili cumhurbaşkanı hakkındaki soruyu da dünyadan örnekler vererek cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 65. Hükümet'in en kısa sürede kurulabilmesi için nasıl bir yol izleyeceğini şu sözlerle belirtti; Ahmet Bey istifayı verdikten sonra ben de geciktirmeyi düşünmüyorum. Ben de o akşam, o gece yeni Başbakanı görevlendirip süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde atv ve aHaber'in ortak yayında gençlerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, özetle şöyle dedi:

"OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİŞ KARARINI SAYIN GENEL BAŞKAN ALMIŞ BULUNUYOR"
(Binali Yıldırım'ın AK Parti genel başkan adaylığıyla ilgili) Kurucu genel başkanı olduğum partinin bu olağanüstü kongreye gidiş kararını Sayın Genel Başkan almış bulunuyor.
    Temayül yoklamaları yapıldı. Görünen o ki bu olağana üstü genel kurula temayül tek adayla gitme istikametinde, o da yüzde 81-82 oranında bir bütünleşmeyi gösteriyor.
Pazar günü yapılacak kongreyle de genel kurul, tüm delegeler, oradaki adayla ilgili kararını verecektir. Pazar akşamı da gerek partimizin diyeceğim, çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel başkanı belli olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik 'Yeni Kabine' açıklaması
"AHMET BEY İSTİFASINI VERECEKTİR, İSTİFAYI VERDİKTEN SONRA BEN DE GECİKTİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"
Bunun yanında Başbakan kim olacak sorusunu cevabını da o gün zannediyorum, Ahmet Bey istifasını verecektir.
    İstifayı verdikten sonra ben de geciktirmeyi düşünmüyorum. Ben de o akşam, o gece yeni Başbakanı görevlendirip süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum.
Zira hafta için MGK var. Pazartesi Dünya İnsani Zirvesi var. 60 devlet başkanı, hükümet başkanı geliyor. İstanbul'da pazartesi sabahı o başlayacak.
Görevlendirmeyi yapıp, ben gece İstanbul'a gidip, ertesi sabah Dünya İnsani Zirvesi'ni yöneteceğim. O programın akışı 2 gün sürüyor. Daha sonra tekrar Ankara'ya geleceğiz. Önümüze gelecek kabineye de duruma göre onayımızı hayırlısıyla vermiş olacağız.

Terörde zarar görenlere çağrı
İNSANA SAYGILARI YOK:
Bölücü terör örgütünün hiçbir zaman böyle bir şehircilik mantığı yoktur. Onların insana değer verme mantığı yoktur. Onlar cami, okul, tarihi bina dinlemeden hepsinin delik deşik etmişlerdin. Çünkü insana saygısı olmayanın, bu tür tarihi eserlere saygısı olur mu? Olmaz.

Erdoğan'dan partili cumhurbaşkanı sorusuna cevap

"EVLERİNİ TERK EDENLER EVLERİNİ TAMİRLE UĞRAŞMASINLAR
Operasyon bölgesinden geçici olarak ayrılan tüm vatandaşlarımız şunu bilmeli. 'Ben buradan kopmadım, en kısa zamanda buraya geleceğim.
    Bu hükümet, bu devlet beni burada ayrıldığım günkü gibi değil, çok daha farklı bir şekilde ağırlayacak' Bingöl, Simav, Van depremlerinde buralar yerle yeksan oldu. Biz Simav'ı 8 ayda yeniledik. Bingöl'ü aynı şekilde yeniledik. Van'ı 1,5 senede 17 bin konut yapmak suretiyle 6-7 milyar harcadık ve Van yeniden ayağa kalktı. Şırnak, Hakkari Diyarbakır, kısmen Van, bütün buralarda biz bunu süratle Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak yapacağız, yapıyoruz. Ben buradan bir sinyal veriyorum. Evlerini terk edenler evlerini tamirle uğraşmasınlar.
Burada bir hedef var. Hepsini yıkalım. Burayı yeniden inşa edelim. Buralardaki konut sahipleri burada kentsel dönüşümde nasıl yapıyorsak kentsel dönüşümü burada uygulayalım, yeni evlerine gelsinler, çocuklarıyla otursunlar.

'Azınlıklar bizim vatandaşımız bundan taviz vermeyiz'
"NEYMİŞ TARAFSIZMIŞ"
(Partili cumhurbaşkanlığı) Salt bir başkanlık sistemi sizi partinizden koparıyor ya kurucusu olduğum bir partinin lideri olarak bir annenin evladından koparılması gibi bir şey söz konusu olabilir mi? Neymiş tarafsızmış. Başka ülkelerde de durum böyle. Bu alanda yetki sahibi olanların ortak kanaati de budur.

'Sümeyye'ye hep 'Ceylanım' derdim...'
"AZINLIKLARA AYRIM YOK"
Azınlıklara vakıf mallarını iade etmeye başladık. Özellikle ben Bu ülkede azınlıkların hukukunu Lozan Geçmişte belirlemiştir. Lozan'ın daha da güncelleştirilmesi gerekli. Ben hangi haklara sahipsem azınlıkların da aynı haklara sahip olmasını isterim. Azınlıklar arasından milletvekilleri var. Bakanlar da olabilir. Devlet kadrolarında da yer alabilirler.

Erdoğan formunu nasıl koruduğunu açıkladı

"95 KİLOYUM BOYUM 1.85"
Haftada 2-3 gün spor yapıyorum. Koşu yapıyorum, ağırlık var bunları çevremdeki arkadaşlarla yapıyorum. 95 kiloyum 1.85 de boyum. Futbol oynadığım zaman 75'ti. 'Futboldan sonra bunu bulamayacaksınız demişlerdi' şimdi böyle oldu. Formumuzu korumaya çalışıyoruz. Zaman zaman hanımefendinin tavsiyelerine uyuyorum. Kendisi içecekler yönünde uyarıda yapıyor. Kendisinin uyguladığı kürleri ben uygulamıyorum ama.

Erdoğan'dan partili cumhurbaşkanı sorusuna cevap

"BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YATIRIMLAR İKİYE KATLANACAK"
Başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusu başbakanlığımız döneminde başlayan bir süreç değil. Bu konuyla ilgili çok çok geçmişe dayalı olan bir tanımlama, yaklaşım var. Bu geçmişte gerek Sayın Demirel'in, Sayın Erbakan'ın, Özal'ın hatta hatta Sayın Türkeş'in çok açık net ısrarla ileri sürdükleri tezlerdir. Yani başkanlık sistemini onlar da ülkenin birliği, bütünlüğü ve süratle kalkınması için özellikle ileri sürmüşlerdir, savunmuşlardır. G-20 ülkelerinin yarından fazlası başkanlık sistemiyle yönetilir.

'AB vize konusunda iki yüzlülük yapıyor'
Acaba niye? Demek ki başkanlık sisteminin getirisi götürüsünden çok daha fazla. Bu G-20 ülkeleri dünyanın yüzde 85 ekonomisini temsil ediyor. Başta Amerika olmak üzere, Latin Amerika ülkelerinin çoğu başkanlık sistemidir. Rusya öyledir. Öbür tarafta Çin öyledir. Fransa yarı başkanlıktır.

"ZİRA BU MİLLET NİÇİN BİR DARBE ANAYASASIYLA YÖNETİLSİN?"
    Yeni Anayasa meselesi zaten ülkede bir darbe anayasasıyla bir yere varılamayacağı üzerinde bir ittifak olduğu için talep ettik. Zira bu millet niçin bir darbe anayasasıyla yönetilsin? Kendi iradesi var, kendi iradesiyle ortaya koyabileceği bir Anayasa var. Bu anayasa ile bu ülke çok daha demokratik bir şekilde yönetilebilir. Ama 'Siz darbe Anayasası'na layıksınız diyen bir anlayış var.

Erdoğan: Beşiktaş'ı kutluyorum
"YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ 26 AĞUSTOS'TA AÇILACAK"
Marmaray, boğazın altından halloldu. Şimdi Avrasya tünelini yapıyoruz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta açılacak. Kınalıdan- Akyazı'ya kadar durmadan gideceksin. Bir taraftan 3. havalimanı yanında 2018'de onun da ilk etabı bitecek. Bunlar geri kalmış bir ülkenin manzaraları değil. G-20'ye boşu boşuna almıyorlar. Başkanlık sistemi olduğu zaman bunlar ikiye katlanacak, yeter ki vasıflı bir yöneticinin elinde olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler