USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye gece-gündüz çalışıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
22-04-2016 06:34
Gaziantep

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün son tabliye yerleştirme ve Altınova-Gemlik Otoyol kesimi açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Türkiye'nin 2023 projeleri içinde ilk tamamlananlar arasında yer alacağını belirterek, “Türkiye bu hizmetleri, bu yatırımları yapacak iradeye sahiptir. Şu anda Türkiye dünyaya bir şey gösteriyor; cumhurbaşkanıyla, başbakanıyla, kabinesiyle, tüm kadrosuyla, her proje adım adım geleceğe doğru inşa ediliyor, ihya ediliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilmesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Altınova-Gemlik bölümünün hizmete açılışı vesilesiyle düzenlenen törenlere katıldı. Yapımı halen devam eden İstanbul-İzmir Otoyolu üzerinde bulunan ve dünyanın 4. en uzun asma köprüsü özelliğine sahip İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilmesi töreninde, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bazı bakan ve milletvekilleri ile köprü inşasını gerçekleştiren firma yetkilileri de hazır bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜ SON TABLİYESİNİN VİDALARINI SIKTI

Başbakan Davutoğlu ve Bakan Yıldırım ile birlikte, son tabliyenin vidalarını sıkma işlemini sembolik olarak gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı kısa konuşmada, önümüzdeki ay sonu hizmete girmesi beklenen köprü ile iftihar ettiklerini, köprünün ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, “Gerek Başbakanımıza, gerek tüm kabine üyelerimize, Ulaştırma Bakanımıza, tüm ekibine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Son tabliyenin yerleştirilmesinin ardından törene katılanlarla birlikte, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nden ilk geçişi yaparak Yalova Altınova’ya ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Altınova-Gemlik bölümünün hizmete açılışı vesilesiyle gerçekleştirilen törene de katıldı. Altınova’da, otoyolun hizmete açılan bölümünün girişinde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“İSTANBUL-İZMİR OTOYOLUNUN TOPLAM YATIRIM BEDELİ 9 MİLYAR DOLAR”

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun 40 kilometrelik Altınova-Gemlik bölümünün, Türkiye’ye, millete ve Yalovalılara hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan Başbakan Davutoğlu’na, Bakan Yıldırım’a, yüklenici firmalara, mühendis ve işçilere teşekkür etti.

Hizmete açılan bölümün, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün devamında yer alan ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun hizmete giren ilk bölümünü oluşturduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamının, 2018 yılında açılmasının planlandığını ve bu otoyolun, Türkiye’nin 2023 projeleri içinde ilk tamamlananlar arasında yer alacağını belirtti.

“KÖRFEZ GEÇİŞİ BÖLGENİN ULAŞIMINDA ÇOK ÖNEMLİ RAHATLAMA SAĞLAYACAK”

Açılışını gerçekleştirdikleri 40 kilometrelik bölümün ve önümüzdeki ayın sonunda hizmete girmesi planlanan Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün, bölgenin ulaşımında çok önemli bir rahatlama sağlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun açılışı yapılan bölümünün, halen 50 dakika olan ulaşım süresini 20 dakikaya; İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün ise 1-1,5 saati bulan ulaşım süresini 6 dakikaya indireceğini söyledi.

Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un bir şiirinden “Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir? / Onu en çulpa herifler de, emin ol becerir. / Sade sen gösteriver ‘işte budur kubbe!’ diye, / İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye. / Ama gel kaldıralım dedin mi heyhat o zaman, / Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan!” dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, yıkmak kolay, yapmak zordur. Bugün Türkiye yapıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında; yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü ile İstanbul-İzmir Otoyolu’nu, 16 Ağustos’ta açılacak olan 3. Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim’i, Marmaray’ı, inşaları devam eden Avrasya Tüneli ve İstanbul 3’üncü havalimanını, hızlı tren hatlarını, toplam uzunluğu 400 kilometreyi bulan 315 tüneli ve geçen 13 yılda yapımı gerçekleşen ve projelendirilip yapımına başlanacak her alandaki diğer altyapı projelerini hatırlattı ve “Velhasıl Türkiye 13 yıldır gece-gündüz çalışıyor, inşa ediyor, yapıyor. Türkiye bu hizmetleri, bu yatırımları yapacak iradeye sahiptir.” şeklinde konuştu.

“BİZ YAPMAK İÇİN MÜCADELE EDERKEN, BİRİLERİ DE YIKMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”

“Şu anda Türkiye dünyaya bir şey gösteriyor; cumhurbaşkanıyla, başbakanıyla, kabinesiyle, tüm kadrosuyla, her proje adım adım geleceğe doğru inşa ediliyor, ihya ediliyor. Türkiye’nin bu yatırımları hayata geçirecek yetişmiş insan kaynağı ve firmaları var. Rahmetli Akif gibi ifade edecek olursak, hamdolsun Süleyman’ımız da var, Sinan’ımız da var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları ekledi: “Tabii biz yapmak için, inşa etmek için mücadele ederken, birileri de yıkmak için çalışıyor. Bakıyorsun adı Mimar Mühendisler Odası. İşleri, güçleri ne biliyor musunuz? Bir yerde bir abide yükselecek değil mi; onu durdurmak için hemen yargıya gitmek, işleri, güçleri bu. Her yargıya gidişlerinden de eli boş dönerler, ama dertleri inşa etmek değil, yıkmak...”

Ortaya koydukları her projenin birileri tarafından protesto edildiğine, yargıya götürüldüğüne, yargıdan engelleyici kararlar çıkartıldığına ve medyada aleyhte yayınlar yapıldığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köprü yaparız, karşımızda bunlar. Turizm projesi başlatırız, karşımızda bunlar. Cumhurbaşkanlığı’na külliye yaparız, karşımızda bunlar. Yol yaparız, havalimanı yaparız, hızlı tren hattı yaparız, karşımızda bunlar. Konut yaparız, hastane yaparız, okul yaparız, karşımızda bunlar. Elektrik üretmek için baraj yaparız, termik santral, nükleer santral yaparız, karşımızda bunlar. Peki, kim bunlar? Muhalefet partileriyle, bazı meslek odalarıyla, ideolojik körlük yaşayan aydınlarıyla, ünlüleriyle, ünsüzleriyle tekmili birden, evet, bunlar yıkım ekibi. Tabi bir de Avrupa Parlamentosu gibi bunlara dışarıdan destek verenler var. Bu bakımdan biz sadece proje geliştirmekle, sadece bunları hayata geçirmek için gereken teknik ve finans sorunlarını çözmekle yetinmedik, bir de bu yıkım ekibiyle mücadele ettik. Biz insanların en hayırlısının insanlara hizmet edenler olduğuna inanıyoruz. Sağ olsun milletimiz bu mücadelede bizi yalnız bırakmadı. İnşallah bundan sonra önce Hak’tan, sonra halktan aldığımız güçle projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜNÜN ADI ‘OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ’ OLARAK AÇIKLANDI

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün ismini açıklamadan önce, ismin belirlenmesinde Başbakan Davutoğlu ve Bakan Yıldırım ile istişare ettiklerini aktaran ve “Bizler kutlu bir tarihin varisleriyiz ve bu kutlu tarihin mimarlarını geleceğe de aynı şekilde taşımak, böyle bir neslin görevidir değil mi?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün adını ‘Osman Gazi Köprüsü’ olarak açıkladı.

Konuşmasının sonunda 40 kilometrelik Altınova-Gemlik Otoyolu’nun hayırlı olmasını dileyerek, projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese şahsı ve milleti adına bir kez daha teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü’nün açılışında da bir arada olma temennisinde bulundu.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Bakan Yıldırım ve diğer yetkililerle birlikte otoyolun açılış kurdelesini kesti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler