USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Parlamentosu'na sert çıkış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Parlamentosu'na sert çıkış
17-06-2016 04:47
Gaziantep

Emniyet mensupları ile iftar yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü YPG'nin bayrağını duvarlarına asan Avrupa Parlamentosu'na tepki göstererek, “Sizler Parlamento binasının koridorlarına asmış olduğunuz o bölücü terör örgütlerinin bayraklarıyla nereye mesaj vermek istiyorsunuz? Bilesiniz ki, bunlar Türkiye’nin gönlünü yapmanıza yetmez. Çünkü Türk milleti bunların hesabını vakti, zamanı geldiğinde gereken kişilere de sormasını bilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Teşkilatı mensupları ile iftarda bir araya geldi. Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emniyet mensuplarına hitaben bir konuşma yaptı.

“EMNİYET TEŞKİLATI DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASINDA ÖNEMLİ BİR MİSYONA SAHİP”

Konuşmasına polislerin Ramazan ayını kutlayarak ve ülke ile milletin bekası uğrunda hayatlarını feda etmiş şehit polisleri rahmetle anan, şehitlerin yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı, gazilere de acil şifa dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 81 vilayetinde, milletimizin güvenliğini, huzurunu sağlamak için gece gündüz görev yapan 260 bin emniyet teşkilatı mensubumuzun her birini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

Devlet olmanın en başta gelen vasıflarından birinin, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu, Emniyet Teşkilatı’nın da bu vazifesiyle, devlet-millet kaynaşmasının sağlanmasında önemli bir misyona sahip bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlik-özgürlük dengesi, büyük ölçüde, polislerimizin görevlerini hangi bilinçle yaptıklarıyla ilgili bir tartışmadır. Şayet emniyet teşkilatı, elindeki gücü ve imkânı milleti için kullanıyorsa, orada huzur vardır, orada güven vardır. Ama bu güç, adı ne olursa olsun, şu veya bu vesayet odağının, şu veya bu grubun çıkarlarının emrine verilirse, işte o zaman gerçekten çok ciddi sıkıntılar yaşanır” diye konuştu.

“DEVLET İÇİNDE PARALEL DEVLET KURMAYA ÇALIŞAN YAPIYLA KARARLI BİR MÜCADELE İÇİNDEYİZ”

Türkiye’nin, geçmişte bu şekilde sıkıntılı dönemleri zaman zaman yaşandığını ve hâlâ yaşamakta olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “1980 öncesi polis teşkilatının nasıl ikiye bölündüğünü, bu durumun ülkenin güvenliğine ve huzuruna nasıl zararlar verdiğini gayet iyi biliyoruz, o dönemleri çok acı yaşadık. Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişimiyle ifşa olan bir grubun adeta yargı teşkilatı, polis içinde ayrı bir polis teşkilatı oluşturduğunu dehşetle gördük. Diğer alanlarda da benzer oluşumlara giderek devlet içinde paralel devlet kurmaya çalışan bu yapıyla kararlı bir mücadele içindeyiz. Emniyet Teşkilatımız bu yapının öncelikli hedeflerinden biri olduğu için en ciddi zararı gören ve en ciddi mücadelenin yürütüldüğü kurumların başında geliyor. Ülkenin ve milletin menfaatlerine saldırmayı kendisine görev bilen bu ihanet çetesi dünyanın her tarafında Türkiye’nin aleyhinde çalışıyor. Gittiğimiz yerlerde paralel devlet yapılanması örgütünün üyelerinin bölücü terör örgütü mensuplarıyla, Ermeni çetecilerle omuz omuza ülkemize karşı eylem yaptıklarını görüyoruz. Bizzat Amerika’da konferans vereceğim bir think tank kuruluşuna girerken orada bu çetinin YPG’yle, PKK’yla, Ermeni terör örgütüyle nasıl şahsıma ve heyetime karşı gösteriler yaptığını bizzat gördüm, bizzat yaşadım. Bunlar ne millîdir, ne yerlidir. Ne de bu vatanın evlatlarıdır. Açık söylüyorum, bu yapı terörle mücadelemizi baltalamak için de elinden gelen her şeyi yaptı, yapıyor.”

MİT tırları meselesinin, sadece ihanetin bilinen örneği olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin, paralel yapının bu karanlık yüzünü, gerçek niyetini, sinsiliğini ve ihanetlerini gördüğü için ilgili yapıya karşı yürütülen mücadeleyi de samimiyetle desteklediğini ifade etti.

“BÖLGE HALKI GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN YANINDA YER ALDI”

Milletin arkasında durduğu bir mücadelenin, başarıya ulaşmamasının söz konusu olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı şekilde bölücü terör örgütü ilçelerde, mahallerde eylemlere başladığında bölge halkının ve ülke kamuoyunun en azından bir kısmının güvenlik güçlerimize karşı kendisini destekleyeceğini sandı. Fakat kısa sürede bölge halkının da –üç beş hain dışında- kamuoyunun da, teröristlerin değil, güvenlik güçlerimizin yanında yer aldığı görüldü. Çünkü teröristler bölge halkının canına, malına, mahremiyetine, namusuna, onuruna saygı duymayıp ona hayatı zindan ederken, güvenlik güçlerimiz, özellikle de polisimiz vatandaşlarımıza kendi ailesi gibi ihtimam göstermiştir. Kendisi şehit olma pahasına masum insanların hayatını korumak için çırpınan güvenlik güçlerimizin bu hasbi tutumu, bölge insanının kalbini daha fazla kazanmalarını sağlamıştır. Terör örgütünün baskı, şiddet ve kan diliyle, onun güdümündeki partinin yalan ve zehir saçan siyaset diliyle değil, gönül diliyle kurulan bu ilişki, inşallah bölgede yeni bir dönemin habercisidir. Rabbim bu mücadelede bizzat yer alan, destek olan herkesten razı olsun.”

Terörle mücadelenin sadece polisin ve askerin sırtına yüklenemeyecek kadar çok boyutlu bir iş olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik güçlerinin, Temmuz ayından bu yana üzerlerine düşenleri başarıyla yerine getirdiğini, şimdi askerin kırsaldaki teröristleri, polisin de şehirdeki yapılanmaları ortadan kaldırmak için yoğun bir mücadele içinde olduğunu bildirdi.

“BÖLGEYİ YENİDEN İHYA VE İNŞA EDECEĞİZ”

Bu operasyonların başarısının terörle mücadelenin diğer boyutlarının hayata geçirilmesi bakımından çok önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine mahal vermeden bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz ve bunu yapacağız, çok kısa zamanda yapacağız hiç endişe etmeyin. Sizler dimdik durdukça, imanınızı, azminizi aynen şu ana kadar nasıl koruduysanız korudukça, bilesiniz ki bizler devletin başı, devletin başları olarak da inşallah bunu nihayete erdireceğiz. Ve şu anda adeta yıkıma uğramış olan o bölgeyi tamamıyla sıfırlayacağız ve yeniden oraları ihya ve inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

O toprakları yeniden ihya ve inşa ederken Batıya da oradan bir ders vereceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, batı ülkelerine atıfta bulunarak, “Bunları yayınladınız değil mi televizyonlarınızda, bunları gösterdiniz? ‘Türkiye’de iç savaş var’ dediniz. Türkiye’de iç savaş yok, ‘üst akıl’ olarak beslediğiniz o beslemelerinizin tahribatları var ve o tahribatlar giderilmiştir ve şimdi yeniden buralar inşa edilmiştir” dedi.

Terör örgütünün ya silahlarını bırakarak gömüp ve bunun koordinatlarını vereceğini ya da bu topraklardan çekip gideceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda kararlı olduklarını ve bundan taviz vermeyeceklerini söyledi.

“TERÖRİST VE SİLAH TAŞIYAN MİLLETVEKİLLERİ, YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Terör örgütü yakar, yıkar, tahrip eder, devlet ise, evet, imar eder, inşa eder, ihya eder. Terör örgütü gerekli önlemler alınarak eylem yapamaz hâle getirilebilir; ama bölge insanın terör örgütüyle arasına mesafe koyması sağlanamazsa, o örgüt yeniden dirilir, yeniden güçlenir. Geçmişte bunun örnekleri defalarca görüldü. Tabi terör örgütüyle birlikte hareket eden, imkânlarını ve iradesini örgütün emrine veren yapıların üzerine de süratle gidilmesi şarttır. İşte dokunulmazlıkların kaldırılması önemli bir adım oldu. Meydan okuyorlardı, ‘dokunulmazlıkları kaldıralım, hazırız’ diyorlardı. Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldikten sonra nasıl feveran ettiler gördünüz değil mi? Şimdi bakın Batıda dolaşıyorlar. Ben buradan, bu akşam bu anlamlı topluluktan Avrupa Parlamentosu’na sesleniyorum: Sizler Parlamento binasının koridorlarına asmış olduğunuz o bölücü terör örgütlerinin bayraklarıyla nereye mesaj vermek istiyorsunuz? O paçavralarla nereye mesaj vermek istiyorsunuz? Bilesiniz ki, bunlar Türkiye’nin gönlünü yapmanıza yetmez. Çünkü Türk milleti bunların hesabını vakti, zamanı geldiğinde gereken kişilere de sormasını bilecektir. Bundan sonra terör örgütünün adeta birer militanı gibi hareket eden, arabalarıyla terörist taşıyan, silah taşıyan, imkânlarını teröristlere tahsis eden milletvekilleri yaptıklarının hesabını adalet önünde verecekler. Şu anda dosyalar, fezlekeler, evet, mahkemelere gönderilmeye başlandı, hepsi de gitsinler şimdi yargı önünde bunun hesabını versinler.”

“BÖLGEDEKİ BELEDİYELERİN, ÖRGÜTÜN TASALLUTUNDAN KURTARILMASINA İHTİYACI VAR”

Aynı şekilde belediyeler konusunda da gerekli adımların süratle atılması gerektiğini ifade eden; şu anda bu adımları atmaya hazırlandıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öyle belediye başkanı devletten gelen bütçe payını alacak, bunu dağa gönderecek; yok böyle şey. Bunun da hesabını soracağız, bunların da hesabı sorulacak. Terör örgütünden sipariş başkan yardımcılıkları, bütün bunların hepsinin adım adım hesabını soracağız. Kanun gerekiyorsa kanun çıkartılarak, idari işlem gerekiyorsa işlem yaparak, bölgedeki belediyelerin örgütün tasallutundan kurtarılmasına ihtiyaç vardır ve bunu devlet olarak, hükûmet olarak yapacağız. Hükûmetin bu konuda gerekli çalışmaları, Başbakanımızla da, bakanlarımızla da görüştüm, yaptıklarını ve yapmaya gayret ettiklerini gördüm, görüyorum” açıklamasında bulundu.

“DEVLET, KENDİ PARASIYLA KENDİ ALEYHİNE ÇALIŞAN KİŞİLERİ BESLEYEMEZ”

Yurt içinde ve yurt dışında sivil toplum kuruluşu görüntüsü altında terör örgütü için çalışan kuruluşların faaliyetlerinin önüne geçilmesi için gereken mekanizmaların hızla kurulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu kurumları içinde bölücü terör örgütüyle irtibatlı kimler varsa derhâl tespit edilip hem memuriyetten men edilmeli, hem de haklarında gerekli adli işlemler yapılmalıdır. Terör örgütüne eleman kazandıran öğretmen, teröriste ilaç taşıyan sağlık memuru, örgütün propagandasını yapan memur, bunlar asla kabul edilmez çarpıklıklardır. Bu devlet kendi parasıyla kendi aleyhine çalışan kişileri besleyemez, bunun için de devlet memuruyla ilgili mevzuatın köklü bir şekilde değiştirilmesi gerekiyor. Bölgedeki kamu faaliyetlerinin sosyal yardımlardan yatırımlara kadar baştan sona yeniden gözden geçirilmesine ve düzenlenmesine ihtiyaç vardır” değerlendirmelerine yer verdi.

“Teröristlere devletin çelik yumruğunu, bölge halkına ise eksikleri gidererek, çarpıklıkları düzelterek, devletin şefkatli yüzünü göstererek bu meseleyi çözüme kavuşturmakta kararlıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ ülküsünden taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı.

“EMNİYET TEŞKİLATI VE SİLAHLI KUVVETLER ADETA ETLE TIRNAK GİBİ”

Zorlukların üstesinden gelerek milletin istiklali ve istikbali için mücadele etmeyi sürdüreceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şöyle dedi: “Bu konuda Emniyet Teşkilatımızın, Silahlı Kuvvetlerimizin son zamanlarda özellikle adeta etle tırnak gibi iç içe olmaları en büyük gurur kaynağımızdır. Bu bizim en büyük mutluluk sebebimizdir. Mesele budur zaten; bir olduk mu, beraber olduk mu, iri olduk mu, diri olduk mu, kardeş olduk mu hep birlikte Türkiye olacağız hiç endişe etmeyin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir dönemde asker ile polisin bu derece kaynaşıp iç içe olmadığına işaret etti ve kendilerinden bunu daha da devam ettirmelerini istedi. Polislere hitaben, “Aman ha şu fitnelere, nifak unsurlarına Allah için fırsat vermeyin, birbirinizi Allah için sevin, bu vatan için sevin, bu millet için sevin. O sokulmak istenen fitne unsurlarına asla fırsat vermeyin, çünkü o bizden çok şeyler götürür, çok şeyler de götürdü, ama bundan sonra götürmesin” tavsiyelerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları ekledi: “Kardeşlerim, sizler buna inanıyorum ki fırsat vermeyeceksiniz, bunlara yüz vermeyeceksiniz. Ben sizlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkenin ve milletin bekası için vazifelerinizi bihakkın yapacağınıza inanıyorum.”

Konuşmasının sonunda Emniyet teşkilatının Ramazan ayını tekrar kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini; Ramazan ayının, ülkenin, milletin ve İslam dünyasının birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileyerek tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler