USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar
18-05-2016 09:06
Gaziantep

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, "BM çatısı altında yapılacak İnsani Zirve, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde İstanbul'da yapılacak" dedi.

İNSANİ ZİRVE İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK
BM çatısı altında yapılacak İnsani Zirve, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde İstanbul'da yapılacak. Yardımların daha etkin bir şekilde ulaştırılması konusunda gündeme şiddetle ihtiyaç vardı. Şiddetten etkilenen toplulukların yaralarını sarabilmek için bu zirve gerçekleşecek. Bu çatışmaların önlenmesi için tedbirler alınmalı. 60 milyona yakın insan çatışma ve şiddet ortamı içerisinde bulunmakta. Bu sayının yarısı çocuk ve genç nüfustan oluşmaktadır. Yine doğal afetler de bu konunun başında geliyor.
Türkiye'nin zirveye evsahipliği yapması büyük bir önem arz ediyor. Türkiye insanlığın yüzünü ağırtan bir tavır sergiledi. İstanbul, New York ve Cenevre'yi geride bırakarak evsahipliği yapacak. Zirveye 60'a kayın ülke liderinin katılması bekleniyor.

DİYARBAKIR'DAKİ TERÖR SALDIRISI
Gerek Türkiye topraklarında yaşanan, gerekse yurt dışında yaşanan terör eylemleri karşısında zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu terör belası nereden gelirse gelsin Türkiye mücadele etmeye kararlıdır. Son günlerde Diyarbakır'da yaşanan elim hadise ile ilgili birkaç noktanın altını çizmek isterim. Bu çok daha büyük intihar saldırısının önlenmiş halidir. Çok daha kalabalık bir şehir merkezinde gerçekleşebilir, çok daha fazla can kaybı olabilirdi. Bu olay terör örgütünün alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Birilerinin bölücü terör örgütüne ses çıkaramaması ayrıca ibretamiz bir tabloyu işaret etmektedir.
DAEŞ terör örgütünden gelen saldırılar, benzer bir olayla karşı karşıyayız. Kanlı Esed rejimine söz edemeyenler, Türkiye devletini suçlayabilmektedir. Bu kadar arsızca saldırılarla karşı karşıyayız. Bu saldırılar da terör saldırıları kadar da alçaktır.
Bazıları bölücü terör örgütünün eylemleri karşısında sessiz kalmakta, birileri eli kanlı Esed rejimi karşısında sessiz kalabilmektedir.
Bu da yetmiyormuş gibi bazı devletler terör örgütlerine yardım etmekle Türkiye'yi itham etmekte. Türkiye'nin yabancı teröristlere gözyumduğunu iddia edenler, kendi ülkelerindeki teröristleri başka pasaportlarla nasıl gönderdiklerini biz biliyoruz. Bununla ilgili birçok haber mevcut bulunmaktadır. Biz DAEŞ'le mücadelede en ön safta çarpışan ülkelerden biriyiz. Bunlar yaşanırken Türkiye'yi DAEŞ veya başka örgütlere gözyummakla dile getirmeleri akılla, vicdanla ilgisi yoktur. Uluslararası toplum açık ve net bir tavır sergilemelidir.

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARI
24 Nisan meselesini biz atlatmış gibiydik, ancak Ermeni soykırımıyla iddialar tekrar gündeme getiriliyor. Almanya Federal Meclisi'nde 2 Haziran'da bir oylama yapılacak. Metin bizim elimize geçtiğinde detaylı bir inceleme yapmamız mümkün olacak. Soykırım ciddi bir iddiadır. Delil olmadan iddiada bulunmak ciddi istismar demektir. Türkiye kimsenin atmadığı adımları attı. Ortak tarih komisyonu kurulması çağrısı yaptık. Ne Ermenistan'dan, ne de diğer ülkelerden bir cevap gelmedi. Peki siz neden korkuyorsunuz, tarihten mi, belgelerden mi korkuyorsunuz? Bu çağrımız hala geçerlidir. Tarihçilerin yapacağı kapsamlı bir çalışmalayla o dönemin aydınlatılması hem Türk, hem Ermeni vatandaşları için önemli bir kazanım olacaktır.

SORU-CEVAP
AK Parti kongresi: Orada yaşanan süreci takip ediyoruz. AK Parti'nin kendi istişare sürecinde alınan kararın hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın Başbakanımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi iletiyorum. Sayın Başbakanımız yarın Sayın Cumhurbaşkanımıza veda ziyaretinde bulunacak. Onlar sürecin nasıl işleyeceğine karar verecekler. AK Parti'den bize ulaşan bir randevu talebi yok.
Dağlıca'da helikopterin düşmesi: İnceleme ve soruşturma tamamlanmış değil. O süreç detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu soruşturma ile ilgili kapsamlı bir açıklama yapılacak Genelkurmay Başkanlığı tarafından. Bu görüntülerle ilgili olarak bir açıklama yapmayı planlıyorlar.

"YAPILAN ELEŞTİRİLER ESEF VERİCİDİR"
Hulusi Akar'ın Sümeyye Erdoğan'ın nikahına katılmasına yönelik eleştiriler: Bildiğiniz gibi Genelkurmay Başkanımız konu ile ilgil açıklama yaptı. Yapılan eleştiriler pervasızca ve edep yoksunu ifadelerdir. Sayın Akar'a bu şekilde saldırılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Nitekim Sayın Akar'ın da ifade ettiği gibi nikah öncesinde şehit cenazelerine ardından nikah törenine katılmışlardı. Son derece sade bir nikah töreni yapıldı. Bu son derece insani bir konuyu. Böyle bir konuyu bile bu şekilde istismar etmeleri onların kimlere hizmet ettiğinin göstergesidir. Sayın Hulusi Akar Cumhurbaşkanımızın mesai arkadaşıdır. Böyle insani bir davetin eleştiri konusu yapılması bu eleştirileri yapan insanların nerede durdugunun göstergesidir. Yapılan eleştiriler esef vericidir.

VİZE MUAFİYETİ İÇİN TERÖRLE MÜCADELE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK ASLA YAPILMAYACAK
Vize muafiyeti sürecinde gelinen nokta: Bilindiği gibi Schengen uygulaması, yeni bir konu değil. 2004 yılında müzakere tarihi alan bir ülkeyiz. Aslında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize sistemine çok önceden dahil olmalıydı bu bir ayıptır. Türkiye ile Avrupa arasında son derece kapsamlı ilişkiler varken Schengen'e dahil olmamak Avrupa'nın kusurudur. Süreç son derece başarılı bir şekilde yürütüldü. Mültecilerin Avrupa'ya illegal geçmesini engelleyen tedbirler alındı. Ve bu geçişler ile ilgili düşüş yaşandı. Bunun neticesi olarak Avrupa'da kısmı bir rahatlama söz konusu. Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ama Türkiye hala 3 milyon mülteciyi barındırıyor. Schengen ile ilgili 72 kriter için yasal düzenleme hayata geçirildi. Ancak bir madde var ki terörle mücadele konusu... Bu maddenin adeta terörle mücadelede gevşeklik sağlayacak hususlar söz konusu. Bizim aldığımız tedbirlere herkesin saygı duyması gerekiyor. Bu tabloyu yok sayarak Türkiye gerçeğini doğru okumadan söylenen hiçbir şeyi kabul edemeyiz. Teröristleri cesaretlendirecek hiçbir uygulamaya izin vermeyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler