USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Dar sokaklar kaderimiz olmasın

Dar sokaklar kaderimiz olmasın
11-01-2017 11:42
Gaziantep

Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinde bir olan Daracık Mahallesi’nde dar sokaklar sorunlara neden oluyor. Kentsel Dönüşüm kapsamına alınan mahallede çalışmalar henüz başlamazken mahalle muhtarı Mehmet Arif Yücel, dar sokaklar nedeniyle hizmet almakta güçlük yaşadıklarını ifade ederek, “Dar sokaklar kaderimiz olmasın” dedi.

Eski yerleşim noktaları arasında bulunan Daracık Mahallesi ismi gibi dar sokakları ile dikkat çekiyor. Mahalle genelinde çok sayıda çıkmaz ve dar sokak bulunurken, Daracık Mahallesi Muhtarı Mehmet Arif Yücel, dar sokakların kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte ortadan kalkacağını ifade etti. Yücel, “17 sokağın yer aldığı mahallemizde 7 tane çıkmaz sokak bulunuyor. Kalan sokaklarımızın büyük bir kısmını dar sokaklar oluşturuyor. Mahallemiz ile ilgili olarak Kentsel Dönüşüm kararı bulunuyor. Mahallede henüz yıkım çalışması yapılmadı. Mahallemizde bulunan sokakların geneli dar ve çıkmaz sokaklardan oluştuğu için sağlık bir çalışma yapılamıyor. Ancak kırılan ve bakıma ihtiyaç duyulan yerleri yaptırabiliyoruz” şeklinde konuştu.

“DAR SOKAKLAR NEDENİYLE SORUN YAŞIYORUZ”

Dar sokakların mahalleye gelen hizmetleri de olumsuz etkilediğini belirten Yücel, “Mahalle genelinde yalnızca birkaç sokağımızda doğal gaz bulunuyor. Mahalle büyük kısmında doğal gaz bulunmuyor. Dar ve çıkmaz sokak sayısının fazla olmasından dolayı doğal gaz verilemedi. Mahalle ile ilgili yıkım kararı verilmesi de doğal gazın mahallemize verilmemesinde etkili oldu. Diğer yandan dar ve çıkmaz sokaklardan dolayı mahallemize Ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçları mahalleye giremiyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler