USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

"DASK sigortası oldukça önemli"

HER-CAN Sigorta Aracılık Hizmetleri Gaziantep Şubesi Yetkilisi Nejdet Görgün, zorunlu deprem sigortası ve DASK sigortası hakkında bilgi verdi.

25-01-2017 13:00
Gaziantep

HER-CAN Sigorta Aracılık Hizmetleri Gaziantep Şubesi Yetkilisi Nejdet Görgün, zorunlu deprem sigortası ve DASK sigortası hakkında bilgi verdi. Görgün; “Vatandaşlarımız zorunlu DASK sigortası ile araçlarında kaskolarını düzenli olarak yaptırmalılar” diye konuştu.

HER-CAN Sigorta Aracılık Hizmetleri Gaziantep Şubesi Yetkilisi Nejdet Görgün, “Ülkemiz deprem bölgesi risklerini taşıdığı için vatandaşlarımızın her yıl düzenli olarak evlerinin DASK sigortalarını yapmaları gerekiyor. Son yıllarda depremlerde yaşanılan mağduriyetlerinin büyük bir çoğunluğu zorunlu deprem sigortasının olmamasından kaynaklanıyor. Bir diğer konu ise araçlarda mutlaka kasko yapmalıyız. Kaskonuz yoksa olası bir kaza, deprem, sel çalıntı gibi durumlarda herşey sizin tarafınızdan karşılanılır. Ancak aracınıza kasko yaptıysanız bu riskleri önceden önlemiş olursunuz” dedi.

“DASK’IN HER YIL YENİLENMESİ GEREKİYOR”

DASK dediğimiz zorunlu deprem sigortası ülkemizde son yıllarda daha çok yapılmaya başlanıldı. Ancak bu konuda istenilen düzeye gelinemedi. Özellikle yaşanan depremlerden sonra yasalarımızda da DASK zorunlu hale getirildi. Bugün size ait bir eviniz varsa buna DASK yapmak zorundasınız, aksi taktirde herhengi bir işlem yapamazsınız. Elektrik, su abonesi almak istiyorsanız öncelikle DASK yapmak zorundasınız. Deprem sigortası, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi gayrimenkuller üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binaların zorunlu deprem sigortası yaptırması gerekiyor. Deprem sigortası ne işe yarar diye baktığımızda ise deprem sigortası poliçesi depremin ve deprem kaynaklı yer kayması, yangın, infilak ve tusunaminin sebep olabileceği hasarlara karşı konutları güvence altına alıyor. Söz konusu sigorta konutu depremde hasar gören ev sahiplerinin, ister oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, zararını en hızlı şekilde tazmin ederek yaşamın normale dönmesine aracılık ediyor. Mesken sahipleri, konutlarının zorunlu deprem sigortasını yaptırmaktan ve yenilemekten sorunlu tutuluyor. Ayrıca zorunlu deprem sigortasının her yıl yenilenmesi gerekiyor. Ama vatandaşlarımız bir defa yapıp abonelik gibi işleri bittiğinde bir daha yapmıyorlar. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini her seferinde anlatıyoruz ama bu yeterli değil. Bence DASK her yıl için zorunlu olmalı. Çünkü olası bir deprem sonrası vatandaşlarımızın daha çok mağdur olmamaları için bunu mutlaka yapmaları gerekiyor.  

KASKO SİGORTASI YAPARKEN İMM DEĞERLERİNE DİKKAT ETMELİYİZ?

HER-CAN Sigorta Aracılık Hizmetleri Gaziantep Şubesi Yetkilisi Nejdet Görgün, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Kasko isteğe bağlı olarak yapılıyor. Kasko bilincinde olan veya maddi durumu iyi olan kişiler genellikle sigortanın yanında kasko da yapıyorlar. Ancak bu sayı çok az, 100 Bin TL arabaya biniyorsunuz ve 2 bin TL gibi bir fiyata kasko yapmıyorsunuz. Allah korusun bir kaza durumunda arabanızın değeri düştüğü gibi masrafları da kendi cebinizden ödemek zorunda kalıyorsunuz. Ancak kaskonuz varsa arabanız güvence altındadır: olası bir çalıntı, kaza, sel, felaket gibi durumlarda emniyettesiniz. Çünkü kasko şirketi arabanız için önceden size bu tür durumlarda masrafınızı karşılayacağını söylemiştir ve karşılayacaktır da. Sizlerde riskleri azaltmış olacaksınız. Bizlerde bu yüzden Araçlarda sigorta ne kadar önemli ise en az kasko da o kadar önemlidir diyoruz. Kasko yaptığınız taktirde oluşabilecek tüm risklere karşı önceden tedbirinizi almış oluyorsunuz. Tabi burada araçlara verilen İhtiyari Mali Mesüliyet (İMM) çok önemlidir. Çünkü sizler burada aracınıza veya kaza anında ne kadar riski karşılayacağınızı belirtiyorsunuz. Fiyat farklılıkların olmasıda buradan kaynaklanıyor. 100 200 TL ‘den kaçayım derken 20 30 bin risk almış olabiliyorsunuz. Bunun için buna dikkat etmemiz önemlidir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler