USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“DAVADA MİLLETİMİZİN DUASI BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

Ak Parti Şahinbey İlçe Kongresinde konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül;

“DAVADA MİLLETİMİZİN DUASI BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”
07-01-2018 08:12
Gaziantep

Hafta sonu Gaziantep’te Ak Parti Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlığı kongreleri heyecanı yaşandı. Kongreye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Milletvekilleri ve yerel yöneticiler katıldı. Şahinbey ilçe kongresinde konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül milletin gücüne vurdu yaparak, “Bu davada milletin duası bizim en büyük gücümüzdür” dedi. Yapılan ilçe kongrelerinde Şahinbey İlçe Başkanlığına Hasan Teke, Şehitkamil İlçe Başkanlığına ise Mehmet Yılmaz getirildi.

İLÇE KONGRELERİNDE COŞKU DORUĞA ULAŞTI

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen ilçe kongrelerine katılım yüksek oldu. Binlerce partinin doldurduğu kongre salonlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunuldu. Salona giren herkes didik didik arandı. Ak Parti Kadın Kolları ile Gençlik Kolları büyük coşku yaşanmasına neden oldu. Bakan ve milletvekilleri salonlara alkış ve sloganlar eşliğinde girdiler. Şahinbey İlçe Kongresinde söz alan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bu dava buralara kolay gelmedi; emek verilerek, gözyaşı dökülerek bu noktaya geldi. Bu davada milletin duası bizim en büyük gücümüzdür. Bizim milletten başka hiçbir dayanağımız, gücümüz yoktur. Bu memleketin aziz insanlarını yıllarca hor gördüler. Darbelerle, vesayetlerle, oligarşi çabalarıyla bu millet iktidara gelmesin diye 100 yıl mücadele ettiler. Menderes gelmesin, dediler. Sizin buraya çıkaran güç böyle istiyor diyerek, bu milletin seçtiği bir başbakanı idam ettiler. Bu milletin iradesini egemen kılma mücadelesini kimse engelleyemez. Bu ülkede millettin adamlarını, iktidara getirmek için var gücüyle çalıştı” dedi.

“MİLLETİMİZİ DAHA FAZLA MEMNUN ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Şahinbey’de, kongremizde söylüyoruz: biz büyüyen, kalkınan, daha güçlü olan, hukuku, özgürlüğü daha iyi işleten Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz. Onları rahatsız etmeye, milletimizi daha fazla memnun etmeye devam edeceğiz. Bu yolculuğumuzu hep beraber kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Bizim derdimiz, memleket daha fazla büyüsün derdidir. Türkiye’yi 15 yılda üç kat büyüten bir AK Parti hükümeti, bu millete ekonomik, siyasi ve hukuki olarak birçok reformlar yapmıştır. Bizler bunu yeterli bulmuyoruz. Daha fazla yapacağız, Türkiye’de Ak Parti’nin kaderi ile Türkiye’nin kaderi iç içe geçmiş durumdadır. Türkiye’nin bekasının sürmesi için AK Parti’nin mücadelesi devam ediyor” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’TE BÜYÜK ATILIMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

Gül sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de çok büyük atılımlar yaptık. Hükümetimiz Gaziantep’e 23 milyar liralık yatırım yaptı. Ulaşımda, eğitimde, adalet hizmetlerinin tesisinde çok büyük hizmetler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Sağlıkta çok büyük hizmetler yapıldı, Şehir Hastanesi devam ediyor. Perilikaya Devlet Hastanesi’nin adının Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi olması için Bakanımızla görüştük. Tüm teşkilat olarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu dönemde Gaziantep’imiz bu dönemde sürekli göç alan, büyüyen bir şehir. Bu nedenle Gaziantep’imize ikinci bir devlet üniversitesi yakışır diyoruz. Bunun içinde canla başla çalışacağız ve Gaziantep’e ikinci devlet üniversitesini de gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. İhracat noktasında Gaziantep, geçtiğimiz yılın Aralık ayı ile mukayese edildiğinde yüzde 7 oranında artış göstererek çok önemli bir rakama ulaştılar. Bundan dolayı Gaziantepli sanayicileri, yatırımcıları tebrik ediyorum. 20 binin üzerinde İş-Kur üzerinden olmak üzere 30 bin istihdam imkanı sağlanmıştır. Bundan dolayı da iş adamlarımızın İstihdam Seferberliğine destek verdiği için Gaziantep’imizin üreterek, istihdam ederek büyüten iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.”

ŞİMŞEK, 2019 SEÇİMLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Şahinbey İlçemiz sıradan bir ilçe değil. Nüfusu 900 bini aşkın, Türkiye’nin en büyük üçüncü merkez ilçesi. Şahinbey, Gazişehrimizin de kalbidir. Sanayide, ticarette, birlikte huzur ve barış içerisinde yaşamanın timsallerinden bir tanesi. Bu nedenle Şahinbey ilçemizin kongresini önemsiyoruz. İnşallah bu kongre, Partimizin bu kutlu yürüyüşüne katkı da bulunacaktır. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Yerel seçimler, 2019 Mart ve 2019 Kasım’ında yapılacak seçimler ülkemiz açısından kritik öneme sahip. Çünkü Türkiye’nin birliği ve beraberliği için siyasi istikrarı hep önemli olmuştur. Türkiye’nin ekonomik kazanımlarını devam ettirmesi, yeni kazanımlar yeni başarılar eklemesi için istikrar çok önemlidir. Bu siyasi istikrarda da partimizin çalışanları, teşkilat mensuplarının büyük fedakarlıklarıyla siz büyük başarıları etkiliyorsunuz. O nedenle buradan mahalle temsilcilerimizden parti üyelerimize kadar, ilçe teşkilatlarımızdan ana kademe teşkilatlarımıza kadar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ŞİMŞEK, “GAZİ ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ PARLAK”

Şimşek Sözlerini şu şekilde sürdürdü“Şahinbey’de eğitimde büyük bir atılım dönemi yaşıyoruz. İlkokullarda okullaşma oranı Şahinbey İlçemizde, 2002- 2003 döneminde yüzde 67 iken, şuanda neredeyse yüzde yüz olmuş. Ortaokulda ise oran yüzde 45 iken şuanda yüzde 92 civarında. Hepimizi ilgilendiren bir konu. Okul öncesinde yüzde 20 olan okullaşma oranı şuanda yüzde 67 civarında. Derslik başına düşen öğrenci oranı 65’ten 33’e düşmüş, hedef 30’un altı. Şahinbey’inde, Gazi şehrimiz inde geleceği parlaktır. Şahinbey’de 2002 yılında sadece iki tane hastane vardı. Biri devlet, diğeri özel. Bugün 12 tane hastane var ama yetmez, Perilikaya’da devlet hastanesi ve Gaziantep’i Ortadoğu’nun en büyük sağlık üssü haline getirecek Şehir Hastanesi de önümüzdeki yıl devreye girmiş olacak. Şahinbey’de hastanelerde yatak sayısı 636 iken, bin 749’a çıkmış. Bunu katlayacağız. Nitelikli yatak sayısı 0 iken, bugün 574 tane. Sadece 3 tane Acil İstasyon sayısı bugün 17 tane, doktor sayısı 94 iken bugün 716 doktorumuz var. Sağlık hizmeti veren personel sayısı 104 kişiyken, bugün 2 bin 58’dir. Hakikaten büyük bir başarı var. Sizin gösterdiğiniz fedakarlıklar boşuna değil. Gaziantep’te son 15 yıl içerisinde büyük bir atılım içerisinde. Bir hareket, bir parti söz verip yerine getiriyorsa, sadece sözde kalmıyorsa; başarı vardır. O partiye güven vardır. Biz Ak Parti olarak sözler verdik ve bu sözleri yerine getirdik. 2015'te Gaziantep'te verdiğimiz sözlerin ne kadarını hayata geçirdiğimiz ile ilgili hesap vermek, rapor vermek isteriz. Bugün Gazi şehrimiz toplamada 500 bine yakın çalışanı ile Organize Sanayi Bölgesi’nde her gün üretim ile dünyada 200 ülkeye ihracat yapıyor.  Biz bu şehri sanayide, yaşanabilir bir şehir olmada daha ileriye taşıyacağız, diye sözler verdik. Alt yapıyla ilgili sözler verdik. GAZİRAY Projesi ile 25 kilometrelik metro hattının ihalesi yapıldı ve yapımına başlandı. 'Bu şehirde çalışanlara konut yapacağız, konut açığı büyük' dedik. 5,6 milyon metrekarelik alan TOKİ’ye tahsis edildi ve 50 bin konutluk başlangıç aşaması çoktan geride kaldı. Dedik ki; ‘bu şehir memba kalitesinde suyu hak ediyor, 2060 yılına kadar su problemini çözeceğiz’ dedik; Düzbağ Projesi'ni hayata geçirdik, harıl harıl çalışılıyor. Bunlar çok büyük projeler. Bu projeler, eski parayla katrilyonluk çalışmalar. Hızlı tren dedik, yapılıyor. Gaziantep'i İstanbul'a ve ana şehirlere bağlayacak hızlı tren şebekesi hızla yapılıyor. Eğitimde ise tam bir seferberlik var. Eğitimde Gaziantep inanıyorum ki hızlı nüfus artışına rağmen açığı kapatacaktır. Gaziantep bugün sağlıkta tam bir seferberlik içerisinde. Amanoslar'da pek aşama kaydedemedik, bundan sonra ona da yöneleceğiz.”

ÖZKEÇECİ, “BİZ İLKELER PARTİSİYİZ”

Kongrede konuşan Ak Parti İl Başkanı Eyup Özkeçeci, “Biz ilkeler partisiyiz, ilkeler neyi emrediyorsa onu yapmak zorundayız. Görevimiz halkımızın hizmetkarı olmak. Çok şükür başkanımızda dimdik duran, dünya beşten büyüktür, diyen bir liderimiz var. Ben eski il başkanı olacağım ama davanın her zaman neferi olacağım. Bizden medet bekleyen dünyanın öbür ucundaki insanlar var. Biz bu insanları boynu bükük bırakamayız. Sorumluluğumuz Cumhurbaşkanımızdan başlıyor, mahalle temsilcisine kadar devam ediyor. Onun için usanmadan, yılmadan çalışacağız. Önümüzde seçimler var, 2019 yılında üç tane sandık konulacak önümüze. İnşallah üçünden de AK Partimizin bayrağını çok çok yukarılara çıkartacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler