USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“DEĞİŞİM TALEBİNE SAYGI DUYULMALI”

“DEĞİŞİM TALEBİNE SAYGI DUYULMALI”
05-11-2017 08:45
Gaziantep

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Hakimiyet Gazetesini ziyaret etti. Ziyaretinde yerel ve genel siyasi gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Şamil Tayyar, istifası istenen belediye başkanlarına ilişkin olarak, “Temel görevimiz değişim taleblerine saygı duymak olmalıdır” dedi. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, “15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı o gece halen karanlık” diye konuşan Tayyar, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının bir NATO operasyonu olduğuna dikkat çekti.

FETÖ’ye yönelik yargı sürecinide anlatan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, yargı sürecinde önemli bir ilerlemenin kaydedildiğini dile getirdi. FETÖ’nün karanlık yüzünün ancak ve ancak 3-5 yıl gibi bir sürede davaların ilerlemesiyle birlikte kitaplarda yer alabileceğine dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, terör örgütünün bundan sonra suikast gibi eylemlere girişebileceğini anlattı. Tayyar, darbe seneryolarının her zaman hayata geçirebileceğine de dikkat çekti.

“15 TEMMUZ GECESİ HALEN KARANLIK”

15 Temmuz hain darbe girişiminin gecesine ilişkin ayrıntıların halen karanlık olduğunu ve bu karanlığın aydınlığa ancak 3-5 yıl içerisinde kavuşabileceğine dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 15 Temmuz gecesine ilişkin birçok kitap yazıldığını kendisininde bir kitap yazdığını dile getirerek, “15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin olmak üzere çok sayıda yazar kitap hazırladı, bu kitaplarda o gece anlatıldı ama o gecenin karanlık yüzünün bir anda ortaya çıkacağına inanmıyorum. O karanlık geceyi anlatan bir kitapda ben yazdım. Ama şuna inanıyorum ki o gecenin karanlığı bu kitaplarda değil ama 3-5 yıl sonra dava süreçlerinin yavaş yavaş netleşmesiyle birlikte daha net şekilde ortaya çıkacaktır. Hainlerin kalkıştığı darbe girişiminin tüm detayları ancak ve ancak sonra ki yıllarda ortaya çıkacaktır. O karanlık geceye ilişkin detaylı kitaplarda ancak 3-5 yıl sonra net bir şekilde yazılmaya başlar” diye konuştu.

“15 TEMMUZ GECESİ BİR NATO OPERASYONUDUR”

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılmasının dışında bir NATO operasyonu olduğuna dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, NATO’nun amacına ulaşamadığını anlattı. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar açıklamasında, “NATO tarafından sürüdürülen bir operasyonun sonucudur 15 Temmuz hain darbe kalkışması. Bu hain düşüncelerinde başarılı olamayan NATO bu operasyonunda başarılı olmamaıştır. Bakın 15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşanmasının ardından bir tek AB ülkesinde darbe kalkışmasına karşı bir kınama gelmemiştir. Her şey açık ve ortada bu düşüncelerimiz 3-5 yıl sonra daha açık bir şekilde ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu. 

“DARBE RİSKİ HER ZAMAN YÜKSEKTİR”

“Darbe riski her zaman mevcuttur. Türkiye stratejik olarak dünya genelinde küresel mücadelede önemli bir noktada yer alıyor” şeklinde konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Darbe kalkışmalarına karşı her zaman darbelere zemin hazırlayabilecek kişi veya kurumlar denetim altında tutulmalıdır. Darbeye meyilli kişi veya kurumlar denetim altında tutularak bunların demokratik sistem içerisinde dahil edilebilmesi için çalışmalar yürütülmelidir. Bu şekilde içeride ve dışarıda darbe seneryoları hazırlayanların önüne geçebilirz” dedi.

“SUİKAST GİBİ EYLEMLER DÜZENLEYEBİLİRLER”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik başlatılan yargı sürecinin yeterli olmadığını ama ciddi bir mesafeninde alındığına dikkat çektiğ. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “FETÖ’ye yönelik yargı süreci bilindiği üzere başladı. FETÖ’nün ülkemizde bir gücü kalmadı ama terör örgütü bundan sonra değişik eylemler düzenleyebilir. Bu eylemlerin başında suikast gibi eylemler olabilir. Ama asıl tehlike Devlet gücünü elinde bulundurabilecek örgüt yanlıları. Bunların bir an önce tespit edilmesi için çalışmaların sürdürüyor” diye konuştu.

”DEĞİŞİM TALEBİNE SAYGI DUYULMALI”

“Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz 2019’a yönelik bir değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirme çerçevesinde meclis gurubumuzdan tutunda belediye başkanlarında ve teşkilatlarda geniş kapsamlı bir değerlendirme yapılıyor” şeklinde konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Genel Başkanımız ve genel merkezimiz tarafından başlatılan bu değerlendirme aslında toplumdan yükselen bir sesin neticesidir. Bu sese genel başkanımız ve genel merkezimiz gereken adımları atarak cevap veriyor. İstifası istenen beleidye başkanlarımızın ardından buna benzer istifa talepleri iletilebilir mi iletilebilir. Bence bundan sonrada seçilmiş mercilerde değişiklikler söz konusu olabilir. Bizler yani seçilmişlerin temel görevi bu değişim talebine saygı duymaktır. Bu sürecinde liderimizin ve genel merkezin iradesiyle gerçekleşeceği açık” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler