USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Delegeler uyarıldı

Ak Parti’de hafta sonu belediye başkan adaylığı için temayül günüydü

Delegeler uyarıldı
18-11-2018 09:27
Gaziantep

Yerel seçimler öncesi büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adaylık başvuruları tamamlandı. Aday adayı başvurularının ardından ise hafta sonu belediye başkan aday adayları için temayül düzenlendi. Düzenlenen temayül sonuçları sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görülecek.

İL BAŞKANI ÖZKEÇECİ UYARDI

Türkiye’de ilk defa ol-line uygulanan sistem ile 1522 delege 82 ilçe belediye başkan aday adayı için oy kullandı. Ak Parti İle Başkanı Eyüp Özkeçeci, oy kullanacak delegelere uyarıda bulunarak, “Burada oy kullanırken kimsenin tesiri altında kalmadan, elinizi vicdanınıza koyarak, bulunduğunuz ilçeyi kim bir adım daha ileriye götürecekse hangi aday adayımız bir taşın üzerin bir taş daha koyacaksa ona oy verin. Bu bir vicdan meselesidir. Kimsenin tesiri altında kalmayın, ‘şunun yakını, bunun hatırı var’ demeyin” şeklinde konuştu. Gaziantep’te bulunan Şahinbey ve Şehitkamil ilçeleri başta olmak üzere ilçe belediye başkanlıkları için başvuruda bulunan 82 aday adayı için temayül gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları için temayül yoklaması yapılmazken, ilk defa e-temayül uygulandı. Bin 522 delegenin oy kullandığı Temayüle, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İlçe Belediye Başkanları, Belediye başkan aday adayları ve delegeler katıldı.

“VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN”

Özkeçeci, “Bugün burada Gaziantep’imizin 9 ilçesinin 5 yıl süreyle yönetimine talip olan aday adaylarımız için oy kullanmaya geldik. Delege arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum, burada oy kullanırken kimsenin tesiri altında kalmadan, elinizi vicdanınıza koyarak, bulunduğunuz ilçeyi kim bir adım daha ileriye götürecekse hangi aday adayımız bir taşın üzerin bir taş daha koyacaksa ona oy verin. Bu bir vicdan meselesidir. Kimsenin tesiri altında kalmayın, ‘şunun yakını, bunun hatırı var’ demeyin. Kim partimize bir oy fazla getirecekse, o ilçeyi bir adım daha ileriye götürecekse tercihinizi ondan yana kullanın. Burada ilki gerçekleştireceğiz, bu salonda defalarca temayül yoklaması yaptık, bugün Genel Merkezimizin uygulamış olduğu E-Temayül, elektronik temayül uygulanacak. 9 ilçemizde belediye başkan aday adaylarının tanıtımını yaptık. Her aday adayımız çıkarak kendini tanıttı, fırsat eşitliği yarattık. İnanıyorum ki Gaziantep ve ilçe için en iyi olacak adayların lehine oy kullanılacaktır. Bu bizim vatandaşlık borcumuz, inşallah Ak Partimize layık bir temayül gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜM ZORLUKLARA GÖĞÜS GERECEĞİZ”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Gaziantep’in 9 ilçesi için hep birlikte temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz. 31 Mart Seçimlerine çok az bir zaman kaldı, 4,5 buçuk aylık bir dönem kaldı. 2001 yılından bu yana 13 tane seçimi geride bıraktık. 13 seçimden alnımızın akıyla çıkmasını bildik. 24 Haziran’da farklı bir seçimi hep birlikte yaşadık. İlk defa Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Milletvekilliği seçimlerini birlikte yaşadık. Cumhurbaşkanımız yüzde 50’nin üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanlığına seçildi. Ak Parti olarak bizlerde çoğunluğu elde ederek birinci parti olarak meclise girdik. Önümüzde yeni bir sınav var, hep birlikte bu seçim döneminin heyecanını yaşıyoruz. Teşkilat mensuplarımız canla başla çalışarak, her seçimin bir önceki seçimden önemli olduğu düşüncesini hayata geçirerek çalıştılar. Her seçimin önemli olduğunu birbirimize anlattık. Mart 2019 seçimlerine giderken, diğer seçimler kadar önemli ve bizim çok önem verdiğimiz bir seçim olacak. Zorluklara daha fazla göğüs gereceğimiz bir seçim olacak” şeklinde konuştu.
Dağ sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Genel Merkez olarak 2004’ten bu yana uyguladığımız sistemler var. Herkesin bildiği gibi anket sistemini uygulayan Ak Parti olmuştur. Ak Parti bu sistemi her seçim öncesinde uygulamıştır. Toplumun nabzını tutma noktasında önemli mesafe kat etmiştir. İstişareye önem veriyoruz, hem anketlerde elde edilen neticeler hem de sahada gezen arkadaşlarımızın bize getirdiği raporlar aynı zamanda teşkilatlarımızda il başkanlarımızın, milletvekillerimizin görüşlerini bir masa toplayıp, bir komisyon dahilinde kararlarımızı veriyoruz. Bu kararları ilerleyen günlerde açıklamaya başlayacağız. Bugün bir yenilik yaparak, temayül yoklamamızı elektronik sistem üzerinde yapıyoruz. Sonuçlarını sadece Cumhurbaşkanımızın göreceği sistemle E-Temayül uygulamasını başlatıyoruz. Çağın gerekliliğine uyarak temayülümüzü yapacağız.”
AYSU YIKMIŞ
**

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler