USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

DERECE ALAN YARIŞMACILAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

DERECE ALAN YARIŞMACILAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU
12-11-2020 10:28
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 329 yarışmacının katılımıyla organize edilen “Fatiha Suresi” konulu kompozisyon yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Törende 1’incilik kürsüsüne yerleşen Didar İlayda Çiçek 4 bin lira, 2’nci sıraya oturan Pelinsu Şimşek 3 bin lira ve 3’üncü sırada bulunan Tuğçe Zehir 2 bin lira para ödülü kazandı. Dereceye giren yarışmacılar ödüllülerini Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den aldı.

Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı, tarihini, medeniyet değerlerini bilen, özgüven sahibi nesiller yetiştirmek amacıyla çağın gerektirdiği usul ve yöntemleri gözeterek düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha eklediği “Fatiha Suresi” konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.  Yarışmada derece alarak 1’incilik kürsüsüne yerleşen Didar İlayda Çiçek 4 bin lira, 2’nci sıraya oturan Pelinsu Şimşek 3 bin lira ve 3’üncü sırada bulunan Tuğçe Zehir 2 bin lira para ödülü kazanırken 4’üncü Sevim Sena Arslan ve Arslan’ın takip eden Ayşegül Kürek, Bahar Çekiç, Şüheda Köse, Mustafa Altıntaş, Esra Dilara Dayan ve Mehmet Can Kuyucu 500 lira para ödülü aldı.
Programını açış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı Koordinatörü Ömer Faruk Ceylan’ın ardından başlayan törende Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Mehmet Berk ve Erdem Güzelbey yer aldı.

ŞAHİN: KUR’AN’I KERİM BİZİM REHBERİMİZ, YOL GÖSTERİCİMİZ

Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hepimiz bu dünyada üzerimize düşeni yaparak kapımızın önünü temizlemeli. İşte biz de tam bu amaçla bugünü organize ettik. Kur’an’ı Kerim bizim rehberimiz, yol göstericimizdir. Kur’an’ın hepsinin uygulamasını sevgili peygamberimiz kendi hayatında göstermiş bizlere. Nasıl adaletli yönetici olunur, nasıl aile reisi olunur gibi soruların cevabı zaten örneklerle karşımızda bulunuyor. Kur’an’ı Kerim’i güzel okumanın da ayrı bir önemi bulunuyor. Öğretmek ve öğrenmek çok önemli. Kur’an; ‘öğreten ve öğrenen en hayırlımızdır’ diyor. Bu yüzden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Karşılaştığımız her sorunda sorunun cevabını bizlere sunan bir rehber hep var aslında. Kur’an’ı Kerim bizlere söyledikleriyle doğru yolu aydınlatıyor. Kur’an’ı bu yüzden anlamak çok önemli çünkü doğru idrak edilmediğinde uygulamada sıkıntılar meydana gelebiliyor. Tam da bu noktada bu konunun olgunlaşmasına vesile oluyoruz. Çünkü insanoğlu yalnızca fiziki ihtiyaçlarının giderilmesiyle mutlu olmuyor. Aynı zamanda ruhen de var olan eksikliğimizi tamamlamamız gerekiyor. Bu durumu gözden kaçırmadığımız anda başta ülke mutluluğu ardından da dünya mutluluğu gelecektir. Bugün ödül töreni düzenlenen yarışmanın kazananı da kaybedeni de yok. Bu yarışmaya zaman ayırmanız zaten verdiğiniz değeri bizlere gösteriyor. Bir kardeşiniz olarak çok teşekkür ediyorum sizlere. Bundan sonra siz değerli yarışmacıların yapacağı şeylerin yakından takipçisi olacağım” diye konuştu.

KARABİBER: YARIŞMACILARIN GÖSTERDİĞİ GAYRET ÇOK DEĞERLİ

Gaziantep Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ise gönüllere dokunan bu etkinliğinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ve emeği geçen herkesi kutlayarak, “Yeryüzünde telaffuz edilmiş sözlerin en güzeli Kur’an’ı Kerim’le yarışma vesilesiyle haşır neşir oldunuz.  Çok kıymetli bir uğraşın sonunda gelen ödül töreninde bulunmak mutluluk verici. Gösterdiğini gayret çok değerli. Bu yarışmada kaybeden yok. Tekrar dereceye giren arkadaşlarımızı tebrik ederim” dedi.

“BELEDİYE, İNSANI İNŞA ETME YÖNÜYLE DE TOPLUMA KATKI SAĞLAMALI”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ da belediye denildiğinde hep alt yapı çalışmalarının akıllara geldiğine dikkati çekerek, “Belediyenin insanı inşa etme yolundaki gayretleri de ciddi bir şekilde topluma destek vermeli. Bu doğrultuda Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar adıyla yeni bir daire başkanlığı oluşturuldu. Bu başkanlık altında da çok kapsamlı faaliyet gösteren bir koordinatörlüğümüz var. Bu anlamda burada bulunan kardeşlerimin her biri bize hayatın anlamı olan Kur’an’ın anahtarı dediğimiz Fatiha Suresi’ni bizlere anlattı. Bizler Fatiha Suresi’ne ilişkin gerçekleştirilen organizasyonla Kur’an’ın anahtarını açtıktan sonra inşallah hep birlikte bizlere rehber edecek deneyim ve birikimi de bünyemizde bulunduracağız. Bizim öncümüz ve rehberimiz Kur’an olduktan sonra hayatımızın kalan kısmı çok ciddi anlamda bize yön verecektir” ifadelerini kullandı.
Günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol katılımcılarla birlikte fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler