USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

DIŞ TİCARETTE ÖNEMLİ ADIM

Gaziantep Ticaret Odası bölge illerinin işbirliği ile dış ticarette istihbarat ağı oluşturdu

DIŞ TİCARETTE ÖNEMLİ ADIM

Gaziantep Ticaret Odası “Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” önemli bir adım atarak, “Dış Ticaret İstihbarat Birimi” kurdu. GTO proje kapsamında Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası ile İspanya Sevilla Ticaret Odası’yla birlikte yol arkadaşlığı yapacak.

PROJE TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gaziantep Ticaret Odasının yürütücü olduğu “Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi”, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. GTO Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında projenin detayları ve kapsam alanları kamuoyuna tanıtıldı. Gaziantep’i en fazla ihracat yapan 4. il yapmayı hedefleyen Gaziantep Ticaret Odası start verdiği yeni projesi ile dinamik ve güvenli ihracat    “Dış Ticaret İstihbarat Birimi” kurdu. “Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında kurulan Birim, bölge ihracatçısına pazar, rakip ve müşteri istihbaratı olmak üzere ihracatçılara 3 adımda güvenli ihracat için rehberlik edecek.

“ŞEHRE YÖNELİK PROJELERDE ETKİN OLDUK”

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep Ticaret Odası’nın şehre yönelik projeleri uygulama noktasında en güçlü kurumlardan biri olduğunu ifade etmek isterim. 121 yıllık geçmişine baktığımızda sizlerde bunun net bir şekilde göreceksiniz. Bugüne kadar birçok ilke ve projelere imza atmış bir odayız. Bunu başarabilmenin temelinde de üç önemli temel nokta var. Vizyoner yönetimler, uzman kadro ve güçlü paydaşlar. Paydaşlarımız hem 120 bini aşkın üyemiz hem de Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası gibi kardeş odalarımız, yerel ve bölgesel ortaklarımızdır. Gerçek şu ki; siz güzel işlere imza atmışsanız, karşıya güven verirseniz, herkese güven verirsiniz. Gaziantep Ticaret Odası, bugüne kadar gerçekleştirdiği işlerle paydaşlarının güvenini kazanmıştır. Paydaşlarımız ile hayata geçirmeyi istediğimiz projeler, bizden desteklerini, işbirliklerini esirgemiyorlar. Türkiye- AB Ticaret Entegrasyon Projesi’nde Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Sevilla Ticaret Odası bizlerle iş birliği yapacaklar. İşbirliğinden dolayı her iki odamıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“HEDEFLERİMİZE ODAKLANDIK”

Yıldırım açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Bizim buradaki amacımız veriyi ve bilgiyi yorumlamada, ihracatçılarımızın koçu olmaktır. 2023 yılında Gaziantep’in ülke ekonomisinde ilk 4 ilden biri olmasında öncülük etmek, Ticaret Odası olarak hedefimizdir. Şu anda Gaziantep ihracatta 6.sırada yer alıyor.  Hedefimiz ilk 4 il içerisinde olmaktır. Her il isterse ihracat yapabilir, ürettikleri ürünleri yurt dışına pazarlayabilir. Ama bunu, ‘ne kadar güvenli yapabilir?’ bu tartışılabilir. “Hangi rakiplerim var, neler yapıyorlar, müşteriyi nasıl bulurum?’ bu soruların yanıtı ticari işletmeler için önem arz etmektedir. Biz Gaziantep’i en fazla ihracat yapan 4.il yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda katma değeri yüksek, sürdürülebilir, dinamik ihracatlar yapmasını istiyoruz. Küçülen piyasalarda rekabetin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Komşu illerle sinerji oluşturmanın, birlikte kalkınma ile rekabet şansımız yükselsin istiyoruz.”

“GÜNÜMÜZDE BİLGİYE ULAŞMAK KOLAY”

“Ancak bu bilgilerin hangisinin doğru, hangisinin işe yarar olduğunu bilmiyorsanız, bu bilgiler bir anlam ifade etmeyecektir. O nedenle veriyi ve bilgiyi yorumlamada ihracatçılarımızın koçu olmayı hedefliyoruz” diye konuşan Yıldırım sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti:

“Bunun için Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında bölge ihracatçısı için güvenli ve dinamik ihracat sistemi kuruyoruz. Bu sistemin benzerini uygulayan Sibirya Ticaret Odası’ndan da faydalanacağız. Sistem kapsamında, Pazar, rakip ve müşteri istihbaratı olmak üzere ihracatçılarımıza bilgiler vereceğiz. Birçok uluslararası platforma üyeyiz. İhracatçılarımıza bilimsel analizlerle nokta atışı yaptıracağız. Bu işe ilk olarak 40 işletme ile başlayacağız. Gaziantep ve Adıyaman’daki ihracatçı firmalara danışmanlık ve dış ticaret konusunda istihbarat alanında rehberlik edecek bir birim oluşturuyoruz. Dış Ticaret İstihbarat Birimi, bahsi geçen sistemi kuracak ve uygulayacak. İhracatçıları doğru pazara, doğru müşteriye yöneltmek için çalışacağız. İhracatçılara bilgiye ulaşım ve uygulamaya dökmeye, sistem çerçevesinde üç adımda ticaret istihbarat hizmeti verilecektir. Pazar için istihbarat, Rakip İçin İstihbarat ve Müşteri için istihbarat verilecektir. Çalışmaya 40 pilot işletme ile başlayacağız, Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi destek alan bir proje olduğu için 177 milyonluk destek alan bir projedir. 14 ay boyunca ihracatçı 40 firmaya destek verilecek, destek süresinin bitmesi durumunda bu hizmetlere oda kaynakları ile sürdürülecektir.”

“KARDEŞ ODA PROTOKOLÜMÜZÜ İMZALADIK”

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu,  “Gaziantep ve Adıyaman olarak İki komşu iliz. Biraz önce kardeş oda protokolümüzü imzaladık. Biz Gaziantep ile iş birliği çerçevesinde çok ciddi projeleri hayata geçirdik. Hayata geçireceğimiz projenin uluslararası arenada, ülkeler arası ticarette her iki il için de önemli olacağına inanıyorum. Her iki ülke ve üç odamız için iyi sonuçlar vereceğine yürekten inanıyorum. Günümüz dünyasında ticareti kendi başına değil, birçok il kendi arasında ve dünya kentleri arasında yürütüyor. Küresel kavramın getirdiği bazı dezavantajlarla birlikte, artık bu işi dışarıya taşımanın zamanı geldi. Tıpkı Gaziantep’in 7 milyar dolara yakın bir ihracat hedeflediği ve bunu daha artı” şeklinde konuştu.

“BİZ ÜÇ KARDEŞ ODA OLARAK TEK AMAÇ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Sevilla Ticaret Odası Temsilcisi Manuel Montoya, “Biz üç kardeş oda olarak tek amaç için çalışacağız. Biz üç oda olarak, artık üye firmalarımıza ihracatta profesyonel destek verecek çalışmaya gideceğiz. İhracat ile bölgelerimize daha fazla gelir elde edilir, daha güçlü bir ekonomi ve sanayi alt yapısına sahip oluruz. Buradaki kısa vadeli amacımız ihracat ve dış ticareti geliştirmek ama uzun vadede ise birlikte güçlü olduğumuz üçüncü ülke pazarlarına beraber girmektir. Neden Gaziantepli firmalar bizim aracılığımızla Güney Amerika’ya giriş yapmasın, neden bizim firmalarımız Gaziantep aracılığıyla Ortadoğu pazarlarına giriş yapmasın? Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler