USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

“DİYALOG SÜRSÜN TÜRKİYE BÜYÜSÜN”

“DİYALOG SÜRSÜN TÜRKİYE BÜYÜSÜN”
08-08-2016 14:06
Gaziantep

15 Temmuz darbe girişiminde tanklara ve ağır s ilahlara direnerek dünyada eşine az rastlanır bir dayanışma sergileyerek demokrasiye sahip çıkan milyonlar bu kez de ‘Demokrasi ve Şehitler Mitinginde’ tek vücut oldular. Mitingin ardından gazetemize açıklamada bulunan Siyasi parti Gaziantep İl Başkanları ve vatandaşlar, ortaya çıkan tablodan memnun olduklarını dile getirdiler. Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde ayrımların ortadan kalktığını ifade eden vatandaşlar, “Diyalog sürsün Türkiye büyüsün” ifadelerini kullandılar.

81 ilde düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' eşine az rastlanır bir tabloyu ortaya çıkardı. Milyonlarca vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile meydanları doldurarak, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ve Türkiye'yi güç duruma düşürmek isteyenlere karşı dik duruş sergiledi. Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Şehitler ve Demokrasi Mitingi siyasi parti liderleri, milletvekilleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Miting sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar, birlikteliğin sürmesi gerektiğini ifade ettiler.

"BİRLİK VE BERABERLİK DEVAM EDECEK"

Birlik ve beraberliğin devam etmesi için çalışacaklarını ifade eden CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde çok güzel bir tablo vardı. Tüm vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisindeydi. Biz CHP olarak bu tabloyu sürdüreceğimize söz veriyoruz. Sözümüzü tutacağız" şeklinde konuştu.

"SİYASİ DİYALOG ORTAMI DEVAM ETMELİ"

Türkiye genelinde siyasi diyalog ortamının oluştuğuna dikkat çeken MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, "Siyasi fikir ayrılıklarımızın olması çok doğal bir durumdur. Önemli olan küçük farklılıklarımızı değil büyük müştereklerimizi belirlemeliyiz. Tüm siyasi partiler müşterekleri konuşursa ülkemizin problemleri çözülür. Bu müşterekleri dillendirmeye çok ihtiyacımız var. Siyasi Diyalog Ortamının devam edeceğini umut ediyorum" şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BU GÖRÜNTÜYE İHTİYACI VARDI”

“Türk, Kürt ayrımı yapmadan herkes meydandaydı” diyen Mehmet Gül şunları söyledi: “Miting çok güzel oldu. Sağ sol kalmadı herkes bu mitingde birleşti. Dün yapılan mitingde Kürt, Türk ayrımı yapmadan eline Türk bayrağını alan herkes meydanlarda yan yana durdu. Türkiye’nin bu görüntüye çoktan beri ihtiyacı vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyoruz Allah başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

“BU BAYRAK ALTINDA HUZURUMUZU KİMSE BOZAMAZ”

“Bu bayrak altında kimse huzurumuzu bozamaz” şeklinde konuşan Mehmet Karakuş ise: “Bu miting sayesinde bütün partiler biraraya geldi. Tek bayrak ve tek Türkiye istiyoruz. Bu mitingde de bunun mesajı verilmiş oldu . Herkes bunu böyle bilmeli . Türkiye Cumhuriyetini kimse bölemez bölemeyecekte. Birlik ve beraberliğimizi artık kimse bozamaz. Buna Türk halkı artık izin vermez” şeklinde konuştu.

“MEVZU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

“Bizim tek derdimiz ay yıldızlı bayrağımızdır” ifadelerini kullanan Ramazan İçiğen’de: “Bu darbe girişimiyle amaç ülkeye bölmekti. Ama tam tersi oldu. Yapılan mitinglerle bu milleti daha da birleştirdiler. Meydanlara bakıyorsunuz sadece Türk bayrağı var. Hiçbir siyasi parti bayrağı yok. Mevzu vatansa gerisi teferruattır. Hiçbir ülkede de bu birlik beraberliği göremezsiniz. Biz bu vatan için her şeyi yaparız. Bizim tek derdiğimiz ay yıldızlı bayrağımızdır” dedi.

“KİMSE BU ÜLKEYİ BÖLEMEZ”

“Her gün meydandayım” diyen Miyeser Öztürk, şunları söyledi: “Hepimiz Türk bayrağının altında yaşıyoruz. Ne bayrağımızın inmesini ne de kanımızın akmasını istemeyiz. Vatanıma, yurduma, milletime kimseyi dokundurtmam gerekirse canımı veririm. Vallahi ben kadınlığımla her gün meydanlardayım gerekirse Cumhurbaşkanımın yanında gezerek ona siper olmak isterim. Kimse bu ülkeyi bölemez, Allahın izniyle bölünmezde” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİM İÇİN HER ŞEYİMİ VERMEYE HAZIRIM”

Yapılan mitinglerden gurur duyduğunu söyleyen İslim İzci ise: “Milletim için canımı kanımı her şeyimi vermeye hazırım. Ay yıldızlı bayrağımı hiçbir şeye değişmem. Ölürsem bile ay yıldızlı bayrağım kefenim olsun isterim. Türkiye’nin dört bir yanında yapılan mitinglerle gurur duydum. İsterim ki Cumhurbaşkanımız hep başımızda olsun. Kim Cumhurbaşkanımıza iftira atarsa atsın bizler ondan memnunuz” şeklinde konuştu.

“RABBİM DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin diyen Hanifi Küçükcan’da: “Bu miting sayesinde bir kez daha kardeşlik ve birlik beraberlik mesajları vermiş olduk. Darbe girişimiyle ülkemizde bir kaos bir korku hakim olmuştu ama şimdi herkes tek ses, tek yürek bu vatan için bayrak için mücadele ediyor. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin bu günleri de bize bir daha yaşatmasın” dedi.

“DARBE OLSAYDI EN ÇOK YİNE HALK MAĞDUR OLACAKTI”

“Din, dil, ırk ayrımı yapmadan hepimiz meydanlardayız” diyen Ömer Hamza:“Bu darbe girişiminin başarısız olmasıyla birlikte herkesin birleşmesi bizleri mutlu etti. Beklediğimiz bir tabloydu. Pazar günü bütün illerde yapılan mitinglere bütün siyasi partiler kendi bayraklarıyla değil sadece Türk bayraklarıyla meydana gelip yan yana durmaları bizleri çok sevindirdi. İşte biz buyuz konu vatan ve bayrak olunca yan yana gelmesini ve bu vatanı ve bayrağı birlikte savunmayı çok iyi biliriz. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan hepimiz meydanlardaydık bayrağımız ve geleceğimiz için. Darbe olsaydı en çok yine halk mağdur olacaktı kesinlikle darbelere karşıyız” ifadelerini kullandı.

“BAYRAĞIM İÇİN GEREKİRSE ÖLÜRÜM”

“Darbe başarılı olmuş olsaydı hepimiz ekmeğimizden ve işimizden olurduk” ifadelerini kullanan Hüseyin Kılıç: “Mitinglerdeki o coşku ve kalabalıktan çok gururlandım çok sevindim. Türk vatandaşı olar bayrağım için gerekirse öle de bilirim. Biz de meydanla indik bizde meydanlardan darbeleri kınadık temennimiz inşallah bundan sonra bu tarz girişimler olmaz. Darbe olmuş olsaydı işimizden ekmeğimizden olurduk. En çok bizler sıkıntı yaşardık o yüzden hep meydanlarda olacağım” dedi.

“HİÇ BİR GÜÇ BU ÜLKEYİ BÖLEMEZ”

“Darbe girişimiyle ülkeyi bölmek istediler” diyen Mehmet Avan: “Şu Türkiye Cumhuriyetimizin bölünmez bir bütün olduğunu Pazar günkü mitingle bir kez daha dünyaya söylemiş olduk. Bizim birlik ve beraberliğimiz bu saten sonrada hep böyle devam edecektir. Hiçbir gücün bu ülkeyi bölmeye ve parçalamaya gücü yetmeyecektir. Darbe girişimiyle Türkiye’ye bölmek istediler ama güçleri halka yetmedi. Bundan sonra da inşallah Türkiye’mizde böyle olayları bir daha görmeyiz” şeklinde konuştu.

“TÜRK’ÜN GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞ OLDUK”

Türkün gücünü herkese gösterdiklerini belirten Memiş Savaşcı şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişiminde amaç bu ülkeyi aslında bölmek ve parçalamaktı ama tam tersi oldu. Meydanlara baktığımızda herkes Türk bayrağı altın bir bütün olarak bu vatanı savunmaya bu vatanı beklemeye devam ediyor. Pazar günkü mitingde Türk halkı olarak dünyaya Türk’ün gücünü bir kez daha göstermiş olduk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler