USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“DOMOTEX Turkey” ile Makina Halısı Sektörü Dünya’yı Gaziantep’te Ağırlayacak!

“DOMOTEX Turkey” ile Makina Halısı Sektörü Dünya’yı Gaziantep’te Ağırlayacak!
11-04-2019 09:08
Gaziantep

Türkiye’nin lider halı ve zemin kaplamaları fuarı DOMOTEX Turkey, 27-30 Nisan tarihleri arasında uluslararası markaları sektörünün başkenti Gaziantep’te 6. kez bir araya getirecek. ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Fransa, Hindistan, İngiltere, İran, Polonya, Özbekistan, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün’den gibi ülkelerden 201 firmanın en yeni ürünlerini sergileyeceği fuar, dünya genelinde yaklaşık 12 bin profesyonele de ev sahipliği yapacak.  Halı ve kilim firmalarının yoğun ilgi gösterdiği fuarda tekstil zemin kaplamaları, esnek zemin kaplamaları, laminant zemin ürünleri ve halı makine, uygulama ve teknolojileri de sergilenecek.

Türkiye halıcılık sektörünün başkenti Gaziantep, ulusal ve uluslararası markaları DOMOTEX Turkey’de ağırlayacak.  Halı ve zemin kaplamaları sektörü için önemli bir buluşma noktası olan DOMOTEX Turkey, Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında Rusya’dan Kanada’ya kadar pek çok ülkeden satın alma heyetini Gaziantep’te buluşturacak.

Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası işbirliği ile Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuar, 27 - 30 Nisan tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

“Türkiye Halısının Marka Değerini Birlikte Yukarı Taşıyacağız”

Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere pek çok uluslararası firmanın yer alacağı fuarın bu yıl da büyük ilgi gördüğünü belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander  Kühnel şunları söyledi:

“Türkiye’nin halıcılığı, Batılı ülkelerin büyük itibar gösterdiği bir alan. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin toplam halı ihracatı 2,3 milyar dolara ulaştı, ihracatın 1,5 milyar dolara yakınını Gaziantepli ihracatçılar gerçekleştirdi. Hep birlikte yürüteceğimiz etkin çalışmalarla, Türkiye’nin halısının marka değerini ve ihracat rakamlarını daha da yukarı taşıyabiliriz. Sektörün Avrasya bölgesindeki lider ticaret fuarı DOMOTEX Turkey, Türkiye halı ihracatçılarını hedef pazarlarla bir araya getiren önemli bir vitrin olmaya devam edecektir.”

“Yeni Pazarlara Giriş Kapısı Olacağız”

173 ülkeye halı ihracatı gerçekleştiren Türk üreticilerin ihracatında, ABD’nin ilk sırada yer aldığına ve bölgesel olarak Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çeken Kühnel şunları söyledi:

“Var olan işbirliklerini geliştirmek ve yeni pazarlara açılmak isteyen Türk markalarına sektörün uluslararası oyuncularıyla ilişki kurabilmeleri yönünde büyük fırsatlar sunacağız. DOMOTEX Turkey’de sektör, dernek ve birliklerin katılımıyla organize edilen Anadolu Delegasyonları programı kapsamında sektör profesyonelleriyle birlikte mimar, endüstriyel tasarımcı, mobilya üreticisi, yatırımcı, otel, AVM yetkilileri gibi çeşitli sektörlerden karar vericileri de ağırlayacağız.”

“Uluslararası Alanda Türkiye’nin Kültürünü Tanıtıyoruz”

Türkiye halılarının DOMOTEX fuarlarıyla uluslararası alana taşındığına dikkat çeken Kühnel şunları söyledi;
“Deutsche Messe olarak global alanda düzenlediğimiz DOMOTEX fuarlarında en çok ilgiyi Türk halıları çekiyor. Ocak ayında Hannover’de düzenlediğimiz DOMOTEX fuarına Türkiye’den 170’in üzerinde firma katıldı ve önemli anlaşmalarla geri döndü. Aynı şekilde bu yıl ABD’de ilk defa düzenlediğimiz DOMOTEX USA fuarında da Türkiye’den birçok firma ürünlerini ABD pazarına tanıtma şansı buldu. Sektörü Mart ayı içinde de Şanghay’daki DOMOTEX asia/Chinafloor ve Ekim ayında da Mexico City’de ilki düzenlenecek olan DOMOTEX Mexico’da  ağırlayacağız. Türkiye’deki iş ortaklarımızla işbirliği içinde Türk kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz.”
Global DOMOTEX ağı içinde ürünlerini tanıtan yerli firmaların, Gaziantep’te ev sahipliği yapacağını belirten Kühnel şunları söyledi:
“DOMOTEX Turkey’de, Türkiye’nin üreticileri kendi evlerinde yabancı ülkeleri ağırlayacak. DOMOTEX bu yıl da bir bütün olarak Türk kültürünü uluslararası alanda temsil eden önemli bir organizasyon olacak.”

2019 Trendlerini Türkiye’nin Halıları Belirledi!

DOMOTEX Turkey’de bu yıl makine halıları, el yapımı halılar, esnek ve tekstil zemin kaplamaları, paspas, iplik, elyaf, laminant zeminler ve dış mekan kaplamalarının yanı sıra halı makineleri ve teknolojileri sergilenecek. Yün, ipek, kaşmir, bambu lifi, akrilik, polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern ve klasik halı tasarımlarının yanısıra son yıllarda dikkat çeken dijital baskılı halılar da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Türk kültürünün bir parçası olan el-dokuma halıları, kilim, paspas, iplik, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, laminant ve halı makine ve teknolojileri gibi ürünlerin de yer alacağı fuarda Türkiye’nin halıları 2019’un trendlerini bir kez daha sergileyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler