USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Efkan Beyaz'dan, 11'inci sergi

Efkan Beyaz'dan, 11'inci sergi
30-12-2016 04:13
Gaziantep

GAZİANTEP'te, ressamEfkan Beyaz, Sanko Sanat Galerisi’nde 'Anılar' temalı 11’inci kişisel resim sergisini açtı.

Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, Sanko Park AVM yöneticileri, sanatçılar ve sanatseverlerin katıldığı serginin açılışında konuşan Beyaz, Gaziantep’te sergi açmasına fırsat verdiği için Sanko Ailesine teşekkür ederek sözlerine başladı.

Çalışmalarını Ankara’da atölyesinde yaptığını belirten ressam Beyaz, “Beni resme yönlendiren, keşfeden ve destekleyen ilk öğretmenim annemdir. Annem de sanata meraklıydı. Sonrasında ilkokuldan üniversite dönemine kadar geçen süreçte gelişmemde hocalarımın büyük katkısı olmuştur" dedi.

Resim yapmanın kendisinin yaşama biçimi olduğunu belirten Beyaz, çocukluğundan bugüne kadar unutulmuş tüm yaşantıları anı olarak tuvale aktardığını söyledi. 'Benim resimlerim insanlara geçmiş izler hatırlatıyor. Akrilik ve karışık boya tekniğiyle resim yapıyorum' diyen Beyaz, şöyle devam etti:

"Türkiye’deki sanat anlayışını tüm kesimlere aktarmak ve anlatmayı vizyon olarak belirledim. Sanatın en ufak yerlere kadar ulaşmasını istiyorum. Sanatı elimden geldiği kadar hem görsel hem de bilgi olarak anlatıyorum. Yurtdışı çalışmalarım da oldu ancak bundan sonra yurtdışına daha çok açılmayı ve oralarda sergi açmayı düşünüyorum. Sanatın bütün dallarında çalışmalarım var. Pul, karikatür, animasyon, heykel, seramik, grafik tasarım gibi çalışmalar yaptım. Karikatür ve desen sergisi açmayı düşünüyorum. Resmin olmazsa olmazı desendir. Figüratif resimlerimi genelde yaşadığım anıların içinden kareler seçerek oluşturuyorum. Belirli bir düzen veya belli bir düşünceyi şiirselleştirmek yerine, daha doğal olan yolu seçiyorum. Yani benim için, sokaktaki bir simitçi, bir ayakkabı boyacısı, tamirhanedeki oto tamircisi, baloda dans edenler veya bir senfoni orkestrası, resimlerimin konularını oluşturabilir. Çevresel tüm faktörleri en ince ayrıntısına kadar analiz ederek hafızamda yorumlayıp tuvalime aktarıyorum."

Beyaz’ın 30 eserinin yer aldığı sergi, 12 Ocak’a kadar açık kalacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler