USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Eğitim Fuarında HKÜ'ye yoğun ilgi

Eğitim Fuarında HKÜ'ye yoğun ilgi
30-11-2016 09:14
Gaziantep

Türkiye’nin çeşitli illerinden, birçok üniversitenin stant kurduğu Şanlıurfa Eğitim Fuarında, özel tasarımlı fuar standıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) yoğun ilgi gördü.

 !#**h10756**#! 

HKÜ, Şanlıurfa Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilen binlerce üniversite adayı ve velilerini bir araya getiren, Şanlıurfa Üniversite Tercih Fuarında aday öğrencilerle buluştu. Fuara HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’da katılım yaparak, üniversite adaylarını yakından ilgilendiren bir seminer düzenledi.
“Önce İstediğiniz Mesleğinizi İyi Seçin, Sonra Üniversite Tercihi Yapın”

Rektör Yılmaz fuara katılımının yanında adayları yakından ilgilendiren  “Proaktif ve İnovatif Üniversitenin Kodları” adlı bir seminer gerçekleştirerek, seminerde doğru meslek seçimi ve doğru kariyer için önemli bilgiler verdi. Yılmaz öğrencilere şunları anlattı: “Çok değerli gençler; bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle kendi karakterinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekiyor. Ama önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Hangi meslekte hangi kariyer planında mutlu olacaksınız bunu bilmeniz lazım. Devamlı birtakım klişe meslekler üzerinde duruluyor. ‘Evet bunlar önemli ama gerçekten bu bölümleri istiyor muyuz?’ diye düşünün daha sonra tercih yapınız. Eğer bir meslek seçecekseniz, mesleğin kendisinden çok sizin o meslekle ne kadar uyuştuğunuz önemli. Benim en büyük tavsiyem önce istediğiniz mesleğinizi iyi seçin ondan sonra üniversite tercihi yapın”.

“Yeni Nesil Üniversitelerde daha Pro-Aktif Bir Eğitim Var”

Rektör Yılmaz: “3. nesil üniversiteler var, siz gençler bu üniversiteleri iyi takip etmeniz gerekir. Bir üniversite çok köklü bir üniversite olabilir ama yeni nesil üniversite değilse, sizin istediğiniz eğitimi verme şansı olmayabilir. Artık yeni nesil üniversitelerde daha pro-aktif bir eğitim var. Pro-aktif eğitim ne demek; bir şey yapmaya karar verdiğinizde ona önceden aksiyon göstermek demektir.

Üniversitelerin 3 temel görevi var, bunları mutlaka incelemeniz lazım. Birincisi eğitim ve öğretimi çok iyi yapması ki, genellikle çok üniversite bunu çok iyi yapar ama diğer noktalara dikkat etmez. Önemli olan diğer maddeler ise bir üniversitenin, araştırmacı ve gelişimci bir nesli yetiştirmesinin gerekliliğidir. Ayrıca üniversitemiz çok iddialıdır. Bölgenin ilk vakıf üniversitesi ve İstanbul’daki birçok üniversiteden daha başarılıdır” diyerek üniversite adaylarına mesleki yaşamlarında ve tercihlerinde yararlı olabilecek bilgiler verdi. Ayrıca üniversite adayları Rektör Yılmaz’a yoğun ilgi göstererek hatıra fotoğrafları çekti.

Şanlıurfa Fuarı Aday Öğrencilere İstedikleri Üniversiteyi ve Bölümü Yakından İnceleme Fırsatı Sundu

Şanlıurfa’da 2 gün süren tercih fuarı, Türkiye genelindeki vakıf ve devlet üniversitelerini bir araya getirerek, üniversite adaylarına ve velilere doğru tercih imkanı sundu. Fuar alanına gelen adaylar ve veliler, temsilciler ile yüz yüze görüşerek; fakülteler, yüksekokullar, bölümler, kontenjanlar, burslar, indirimler, derece bursları, uluslararası değişim programları, yurtdışı eğitim olanakları, çift anadal, yandal, yatay/dikey geçiş vb. konularda detaylı bilgilere ulaşabilme imkanına sahip oldular.
Her yıl yenilenen tanıtım materyalleri ile ziyaretçilerin dikkatini çeken HKÜ, özellikle yeşil ve akıllı kampüsü ile birçok adayın ilgisine tabi oldu. Üniversite adayları HKÜ’nün tek bir binadan oluşmadığı, yeşil ve geniş bir kampüse sahip olmasının ilk görüşte oldukça ilgi çektiğini belirterek, temsilciler ile görüştükten sonra eğitim olanaklarının, burslarının ve imkanlarının da çok cazip olduğunu söylediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler